Thumbnail
Αστυνομικοί φωτογραφίζουν τους τοίχους των σχολείων1

Ρεπορτάζ: Μάνια Σωτηροπούλου
alfavita.gr

Στο Βόλο τον τελευταίο καιρό εκτυλίσσεται ένα πρωτοφανές γεγονός για τα εκπαιδευτικά δεδομένα. Διευθυντές σχολείων καλούνται σε αστυνομικά τμήματα για "γκράφιτι" που υπάρχουν στα σχολεία τους.

Μία ανώνυμη καταγγελία, φαίνεται, ήταν αρκετή ώστε να απολογούνται οι διευθυντές στους αστυνομικούς και αστυνομικοί με κάμερες να φωτογραφίζουν τα γκράφιτι των σχολείων. Σε πολλά σχολεία γίνονται αισθητικές παρεμβάσεις για την αναβάθμισή τους και πολλές φορές οι γονείς επωμίζονται το οικονομικό κόστος.

Οι εκπαιδευτικοί του Βόλου αλλά και οι γονείς δημοσίευσαν από κοινού μία διαμαρτυρία για το γεγονός η οποία παρατίθεται παρακάτω:

"Τις τελευταίες ημέρες «κατασκευάστηκε» ένα θέμα με τα «γκράφιτι» σε σχολεία του Βόλου. Διευθυντές σχολικών μονάδων καλούνται σε Αστυνομικά Τμήματα και αστυνομικοί φωτογραφίζουν τους τοίχους των σχολείων!  Όλα ξεκίνησαν από μια ακόμα ανώνυμη καταγγελία κάποιων, επειδή  δεν τους άρεσαν τα «γκράφιτι».

Οι εκπαιδευτικοί με συνεργασία των συλλόγων γονέων και των μαθητών, προχωρούν σε εικαστικές παρεμβάσεις σε σχολεία, αναβαθμίζοντας την αισθητική και τη λειτουργικότητα των σχολείων και μερικές φορές οι γονείς επωμίζονται  το οικονομικό κόστος . Αυτές οι παρεμβάσεις συντελούν στην συλλογικότητα, αναπτύσσουν τη δημιουργικότητα και το αίσθημα ευθύνης των μαθητών και λειτουργούν αποτρεπτικά στη γραφή  βωμολοχιών, που δυστυχώς υπάρχουν σε πολλά κτήρια (και) της πόλης μας.

Η ανώνυμη  καταγγελία, που κινείται μεταξύ γελοιότητας και σκοταδισμού, πρέπει να τύχει της μεταχείρισης που της αρμόζει  και να σταματήσει η αναστάτωση στα σχολεία. Όποιος επιθυμεί να συμβάλει στην αισθητική των σχολείων μπορεί να απευθυνθεί στα θεσμοθετημένα όργανα της σχολικής κοινότητας, αντί να αυτο-ανακηρύσσεται επίδοξος «τεχνοκριτικός», ή ιδεολογικός καθοδηγητής ή και υπερασπιστής ρατσιστικών απόψεων.

Απέναντι σε αυτές τις συμπεριφορές η σχολική κοινότητα απαντά με τη συνέχιση και ενίσχυση των προσπαθειών της για εικαστικές παρεμβάσεις στα σχολεία με διάφορους τρόπους. Τέλος η  πολιτεία οφείλει να συμβάλλει στη φύλαξη των σχολείων και ειδικά στην αποτροπή  βωμολοχιών, που σβήνονται συνεχώς και  με τη βοήθεια των μαθητών. "

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μουσ
Κως: Μουσική εκδήλωση εκπαιδευτικών για την Εργατική Πρωτομαγιά και τις διώξεις στις 30 Απριλίου
Τιμητική εκδήλωση με τραγούδι για την Πρωτομαγιά και τους διωκόμενους εκπαιδευτικούς
Κως: Μουσική εκδήλωση εκπαιδευτικών για την Εργατική Πρωτομαγιά και τις διώξεις στις 30 Απριλίου
Κρέμα ομορφιάς προσώπου
ΕΟΦ: Παράπονα για κρυστάλλους σε φαρμακευτική κρέμα - Οδηγίες για τους ασθενείς
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ασθενείς για την παρουσία κρυστάλλων στην κρέμα Opzelura και πώς να αντιδράσουν
ΕΟΦ: Παράπονα για κρυστάλλους σε φαρμακευτική κρέμα - Οδηγίες για τους ασθενείς
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ KAI ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
Μητσοτάκης στο Υπουργείο Παιδείας: «Όχι» σε εκπαιδευτικούς που αρνούνται την αξιολόγηση
Έρχεται «ψαλίδι» στη σχολική ύλη - Επαγγελματικός προσανατολισμός από Γ' Γυμνασίου
Μητσοτάκης στο Υπουργείο Παιδείας: «Όχι» σε εκπαιδευτικούς που αρνούνται την αξιολόγηση