Υπογράφουμε μαζικά το κείμενο υποστήριξης!
Παίρνουμε μέρος στη συνεδρίαση του Δ.Σ. την Τρίτη 31/5, στις 8.00 μ.μ., στην ΕΔΟΘ.
Άλλη μια συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ε΄ ΕΛΜΕ που έγινε στις 25/5 είναι αποκαλυπτική για την πρωτοφανή συμπαιγνία που έχουν στήσει σε βάρος του προέδρου της ΕΛΜΕ τα ΣΥΝΕΚ, η ΔΑΚΕ και το ΠΑΜΕ με στόχο τη συκοφάντηση, τη σπίλωση και την καρατόμηση του προέδρου. Αυτό επιβεβαιώνουν οι θέσεις που πήραν για τη διαδικασία συζήτησης των ανυπόστατων καταγγελιών τους, οι τοποθετήσεις τους πάνω στις κατηγορίες που έχουν εκτοξεύσει κατά του προέδρου χωρίς στοιχεία και από τη στάση που κράτησαν στις ψηφοφορίες στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ., αλλά και σε όλες τις συνεδριάσεις του Δ.Σ. (10/5,17/5) και στη γενική συνέλευση της ΕΛΜΕ(19/5).
Το Δ.Σ. με ψήφους των Παρεμβάσεων και των ΣΥΝΕΚ αποφάσισε να ισχύσει το άρθρο 17 του καταστατικού της ΕΛΜΕ στη διαδικασία εξέτασης των «καταγγελιών», όπως από την αρχή πρότειναν οι Παρεμβάσεις, ψήφισε η Γ.Σ. της ΕΛΜΕ (19/5) και αποδέχθηκε το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ στη Γ.Σ. των προέδρων (21/5). Τα ΣΥΝΕΚ άλλαξαν θέση και δεν επιμένουν ούτε στην αρχική τους θέση για «πρόταση μομφής», την ποινή καθαίρεσης και παραίτησης του προέδρου που προτείναν να τη συζητήσει το Δ.Σ. (10/5), ούτε και στην πρόταση της ΔΑΚΕ να ισχύσει ο κανονισμός της βουλής που και τα ίδια υιοθέτησαν στο Δ.Σ. (7/10). Οι προτάσεις αυτές των ΣΥΝΕΚ-ΔΑΚΕ αποσκοπούσαν να αγνοηθούν όσα προβλέπει το καταστατικό για περιπτώσεις που μέλος του ΔΣ λειτουργεί αντικαταστατικά, κάτι το οποίο πρέπει να αποδειχτεί και να παραπεμφθεί στην Ελεγκτική Επιτροπή. Θέλανε να απομακρύνουν τον πρόεδρο στη βάση της διαφωνίας τους με τις απόψεις του και τις θέσεις των Παρεμβάσεων.
Η ΔΑΚΕ και το ΠΑΜΕ συνεχίζουν να αγνοούν την απόφαση της Γ.Σ. της ΕΛΜΕ και να επιμένουν να ισχύσουν διαδικασίες που προβλέπονται από άλλα όργανα. Στις προτάσεις τους για τη διαδικασία τόσο η ΔΑΚΕ (κανονισμός της βουλής) όσο και το ΠΑΜΕ (καταστατικό της ΟΛΜΕ) πρόσθεσαν και οι δύο την εφαρμογή και του νόμου 1264 για τα συνδικάτα. Η ΔΑΚΕ προσπαθεί να ντύσει και με «συνδικαλιστικό περιεχόμενο» τη σκανδαλώδη πρόταση της να γίνουμε… βουλή – που εάν υιοθετούνταν στο Δ.Σ. αυτομάτως με τη ψήφιση της πρότασης μομφής που καταθέτουν θα οδηγούσε στην καθαίρεση του προέδρου – για αυτό και αποδέχθηκε να προσθέσει στη δική της πρόταση και το νόμο 1264 που πρότεινε το ΠΑΜΕ. Για το ΠΑΜΕ, με δεδομένο ότι το ΚΚΕ δε ψήφισε ως αντιδημοκρατικό το νόμο που ισχύει για τα συνδικάτα, είναι ανεπίτρεπτο να ζητάει την εφαρμογή του για τη διαδικασία της πρότασης μομφής που έχει καταθέσει, αλλά και να επικαλείται το καταστατικό της ΟΛΜΕ, στο οποίο ανακάλυψε ο εκπρόσωπος τους και σχετικό άρθρο για να υλοποιήσει το σχέδιό τους για ανασύνθεση του προεδρείου μετά από ποινή στο πρόσωπο του προέδρου. Αυτά επειδή απλά το καταστατικό της ΕΛΜΕ «δε βολεύει», καθώς προϋποθέτει τεκμηρίωση των καταγγελιών.
Το Δ.Σ. καθόρισε τη διαδικασία που θα ακολουθήσει: της συζήτησης και τεκμηρίωσης μία προς μία των καταγγελιών των ΣΥΝΕΚ, με τις οποίες έχει δηλώσει ότι συμφωνεί και η ΔΑΚΕ (Δ.Σ. 17/5). Αν το Δ.Σ. αποδεχτεί κάθε μια ότι είναι βάσιμη, πρέπει να τη στοιχειοθετήσει και να την παραπέμψει στην Ε.Ε. Η ίδια διαδικασία αποφασίστηκε να ισχύσει και για τις καταγγελίες του ΠΑΜΕ για τα οικονομικά, η οποία θα ξεκινήσει μετά τη συζήτησης των καταγγελιών των ΣΥΝΕΚ.
ΣΥΝΕΚ, ΔΑΚΕ και ΠΑΜΕ δεν αποδέχθηκαν την πρόταση των Παρεμβάσεων να συζητηθούν ενιαία οι «καταγγελίες» που καταθέτουν και οι τρεις, αφού στρέφονται κατά του ίδιου προσώπου. Επιδιώκουν να διαμορφώνουν τους συσχετισμούς στις ψηφοφορίες όχι με βάση τα στοιχεία που κατατίθενται σε κάθε μια από τις καταγγελίες, αλλά να ψηφίζει ο καθένας στη βάση της δικής του καταγγελίας. Έτσι, αφού ο καθένας ψηφίζει με βάση τη δική του πρόταση μομφής, να υπάρξουν αποφάσεις του Δ.Σ. για αντικαταστικές ενέργειες και για οικονομικές ατασθαλίες.
Φτάσαμε σε βαθύτατα αντιδημοκρατικές πρακτικές από ΔΑΚΕ, ΣΥΝΕΚ και ΠΑΜΕ με τη στάση που κράτησαν στις διαδικασίες των ψηφοφοριών όταν το Δ.Σ. συζήτησε και πήρε απόφαση για την πρώτη κατηγορία των ΣΥΝΕΚ, αλλά και κατά τη δεύτερη, οπότε και διακόπηκε η συνεδρίαση.
Το Δ.Σ. δεν ενέκρινε την πρώτη κατηγορία με 2 ψήφους υπέρ (ΣΥΝΕΚ) 2 κατά (Παρεμβάσεις) 1 λευκό (ΠΑΜΕ) 2 αποχές (ΔΑΚΕ) την πρόταση των ΣΥΝΕΚ ότι υπήρξαν αντικαταστατικές ενέργειες όταν η ΔΑΚΕ στις 29/1 αποχώρησε από το Δ.Σ. και οι υπόλοιποι πήραμε αποφάσεις με 3 ψήφους κατά του «διαλόγου» (2 Παρεμβάσεις, 1 ΠΑΜΕ) και 2 υπέρ του διαλόγου (ΣΥΝΕΚ). Το ΠΑΜΕ επιβεβαίωσε ότι δεν αποχώρησαν τα ΣΥΝΕΚ από τη διαδικασία όπως τα ίδια επικαλούνται, όμως αρνήθηκε να ψηφίσει κατά της πρότασης των ΣΥΝΕΚ, όπως θα όφειλε να κάνει, αφού αποδέχτηκε τη διαδικασία και τις αποφάσεις που προέκυψαν, καθώς από κοινού ψηφίσαμε Παρεμβάσεις και ΠΑΜΕ την πρόταση μη συμμετοχής στο «διάλογο». Τώρα αρνήθηκε να πάρει θέση ότι δεν ήταν αντικαταστατική η στάση αυτή. Η ΔΑΚΕ απείχε από τη ψηφοφορία, όχι για λόγους δημοκρατικής δεοντολογίας, αφού δεν πήρε μέρος σε αυτή τη συνεδρίαση, αλλά γιατί δεν πείστηκε, όπως δήλωσε, από τις τοποθετήσεις των ΣΥΝΕΚ και των Παρεμβάσεων για ότι συνέβη.
Στη δεύτερη κατηγορία κατά του προέδρου, ότι δεν υλοποίησε την απόφαση του Δ.Σ. στις 25/2 υπέρ του διαλόγου (ναι στο διάλογο με ψήφους 2 ΣΥΝΕΚ, 2 ΔΑΚΕ, κατά στο «διάλογο» 2 Παρεμβάσεις 1 ΠΑΜΕ), ο πρόεδρος δήλωσε ότι υλοποίησε αυτή την απόφαση στη Γ.Σ. των προέδρων 29/2 και ψήφισε αντίστοιχα. Όταν αυτό επιβεβαιώθηκε, τα ΣΥΝΕΚ και η ΔΑΚΕ κατηγόρησαν τον πρόεδρο ότι στα σχολεία τοποθετήθηκε με την προσωπική του άποψη για τον «διάλογο», αναφέροντας ως μόνο στοιχείο μόνο την επίσκεψη σε ένα σχολείο, όπου και πάλι από την ίδια τη γραμματέα επιβεβαιώθηκε ότι δήλωσε ότι ήταν άποψη της παράταξής του. Αλήθεια, γιατί δεν προσάπτουν αντικαταστατική ενέργεια και για το μέλος του ΠΑΜΕ στο Δ.Σ. που για το ίδιο θέμα έχει ίδια θέση με τις Παρεμβάσεις και τη λέει στα σχολεία; Το ΠΑΜΕ δεν πήρε θέση και δήλωσε ότι θα ψηφίσει λευκό γιατί δεν μπαίνει στη συζήτηση για κάθε μία κατηγορία, αλλά τοποθετείται ενιαία. Αρνήθηκε δηλαδή να πάρει θέση ότι δεν είναι αντικαταστατική μια πρακτική που το ΠΑΜΕ χρησιμοποιεί κατά κανόνα, επειδή αυτή τη φορά οι Παρεμβάσεις ήταν στο στόχαστρο. Η ΔΑΚΕ συμφώνησε με τα ΣΥΝΕΚ και αιτιολόγησε τη θέση της όπως και το ΠΑΜΕ.
Ταυτόχρονα τα ΣΥΝΕΚ ζήτησαν να θεωρηθεί αντικαταστατική ενέργεια ως «μεθόδευση» του προέδρου η διαδικασία που ακολουθήθηκε στις 13/4, όταν τα ΣΥΝΕΚ αποχώρησαν από τη Γ.Σ. και το σώμα αποφάσισε ομόφωνα να γίνει διευρυμένο Δ.Σ. Το Δ.Σ. πήρε αποφάσεις για πέντε θέματα, όλα με ψήφους των Παρεμβάσεων, της ΔΑΚΕ και του ΠΑΜΕ, εκτός του θέματος της αποχώρησης της ΟΛΜΕ από το «διάλογο» που ψηφίστηκε από τις Παρεμβάσεις και το ΠΑΜΕ. Το ΠΑΜΕ και η ΔΑΚΕ αρνήθηκαν να πάρουν θέση παρά τις επίμονες ερωτήσεις των Παρεμβάσεων, αν και δέχτηκαν και τη διαδικασία και τις αποφάσεις. Η ΔΑΚΕ επανέλαβε το γνωστό τροπάρι, όπως και το ΠΑΜΕ το δικό του, ότι δεν μπαίνει στη διαδικασία συζήτησης στα επιμέρους! Ουσιαστικά τα ΣΥΝΕΚ θεωρούν «αντικαταστατικά» όσα στήριζαν μέχρι ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει κυβέρνηση.
Τα ΣΥΝΕΚ που αποχώρησαν από εκείνη τη ΓΣ γιατί δεν άντεξαν την κριτική συναδέλφων κάνουν λόγο για «μεθοδεύσεις». Μεθόδευση όμως είναι το γεγονός ότι το ένα μέλος τους μόλις την προηγούμενη ημέρα στη συζήτηση για τα οικονομικά για να μην επιβεβαιωθούν από το Δ.Σ. οι οικονομικοί απολογισμοί που και η παράταξή της είχε ψηφίσει, ψήφισε λευκό με το επιχείρημα ότι τότε δεν ήταν μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ, έτσι διευκολύνει στο ΠΑΜΕ να συνεχίζει να λασπολογεί μιλώντας για οικονομικές ατασθαλίες.
Η διαδικασία διακόπηκε και οι Παρεμβάσεις ζήτησαν οι παρατάξεις ΣΥΝΕΚ και ΔΑΚΕ που μιλάνε για αντικαταστατικές ενέργειες χωρίς να καταθέτουν ούτε ένα στοιχείο, να τεκμηριώσουν με βάση καταστατικό από πού προκύπτουν βάσιμα στοιχεία για αντικαταστατικές ενέργειες, και το ΠΑΜΕ να πάρει θέση και να σταματήσει να αυτοαναιρείται γιατί οι ψηφοφορίες κατά του «διαλόγου» συναποφασίστηκαν από τις Παρεμβάσεις και το ΠΑΜΕ. Να σταματήσει να παριστάνει το άλογο που σέρνει το κάρο στα σχέδια των ΣΥΝΕΚ και ΔΑΚΕ.
Συνεχίζουμε να ζητάμε τη στήριξη των συναδέλφων για να σταματήσουμε όλοι μαζί τις επιδιώξεις των ΣΥΝΕΚ, ΔΑΚΕ και ΠΑΜΕ να διαλύσουν την ΕΛΜΕ, ένα σωματείο που όλα τα προηγούμενα χρόνια είχε μια αγωνιστική πορεία για τα προβλήματα του κλάδου αποκαλύπτοντας το ρόλο των δυνάμεων του κυβερνητικού και κομματικού συνδικαλισμού. Με τη στήριξη των συναδέλφων μπορούμε να σταματήσουμε τα σχέδια τους υπερασπίζοντας τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ. Συνεχίζουμε να υπογράφουμε μαζικά το κείμενο υποστήριξης του προέδρου της Ε΄ ΕΛΜΕ. Παίρνουμε μέρος στη συνεδρίαση του Δ.Σ. την Τρίτη 31/5, στις 8.00 μ.μ., στην ΕΔΟΘ.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό
ΑΣΕΠ: Η πιο Εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών για μόρια σε 2 ημέρες (δίνεις από το σπίτι σου με 95 ευρώ)
Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 25/11
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ
2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη