Α ΕΛΜΕ Αχαΐας

1.                      Κηρύττουμε 2ωρη διευκολυντική στάση εργασίας για την Τετάρτη 8/6/2016 από 10:00 έως 12:00 το μεσημέρι συμπληρωματικά στην στάση εργασίας της ΟΛΜΕ από 12:00 έως 14:00 το μεσημέρι.

2.                      Καλούμε:

§  Όλες και όλους τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς την Τετάρτη στις 8 Ιουνίου να συμμετέχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώνεται στις 10:30 π.μ. στην Πλ. Γεωργίου.

§  Όλους τους εκπαιδευτικούς, τους Συλλόγους Γονέων κάθε σχολείου, την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων της περιοχής μας, την Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Αχαΐας, τους Αντιδημάρχους Παιδείας της περιοχής μας, την Α ΕΛΜΕ Αχαΐας και κάθε φορέα σχετικό με την εκπαίδευση σε συνάντηση-σύσκεψη αντίδρασης στις ρυθμίσεις του υπουργού Παιδείας, κ. Φίλη, την Τετάρτη 8 Ιουνίου στις 7 μ.μ. στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης (Πλ. Γεωργίου).

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι

Μέχρι τώρα η Κυβέρνηση έχει νομοθετήσει μία σειρά αρνητικών μέτρων και στο χώρο της Εκπαίδευσης με κυριότερα: φορολογικό, ασφαλιστικό, συνταξιοδοτικό, δημοσιονομικός «κόφτης», κινητικότητα από πρωτοβάθμια σε δευτεροβάθμια και αντίστροφα, κινητικότητα από επαγγελματική σε ΔΙΕΚ αλλά και σε δημοτικά (!!!), μείωση ωρών συναδέλφων στην Επαγγελματική Εκπαίδευση με αποκορύφωμα στους κλάδους ηλεκτρολόγων και ηλεκτρονικών, κατάργηση 3ωρου εργαστηρίων πληροφορικής και φυσικών επιστημών σε γυμνάσια και λύκεια, δομικές αλλαγές στην τεχνική εκπαίδευση με ιδιαίτερη τη καθιέρωση του αναχρονιστικού θεσμού της μαθητείας, διαιώνιση της αδιοριστίας, απολύσεις χιλιάδων συναδέλφων αναπληρωτών, κλπ

Μπροστά μας και μάλιστα άμεσα έχουμε να αντιμετωπίσουμε: μείωση των μαθημάτων στο γυμνάσιο (το επτάωρο θα μετατραπεί σε εξάωρο με αναμενόμενες μειώσεις μαθημάτων και οι 35 ώρες την εβδομάδα σε 32), αλλαγή των αναθέσεων, ομαδοποίηση ειδικοτήτων εκπαιδευτικών, συγχώνευση τμημάτων στα ΕΠΑΛ αλλά και στη γενική εκπαίδευση, αυτοαξιολόγηση-αξιολόγηση, δομικές αλλαγές στην εκπαίδευση («πόρισμα Λιάκου», «πόρισμα Γαβρόγλου»: 4ετές γυμνάσιο, 2ετές λύκειο, αυτονομία σχολικής μονάδας, ενίσχυση κατάρτισης κ.α.).

Η Κυβέρνηση υλοποιεί βίαια όλες τις νεοφιλελεύθερες αναδιαρθρώσεις της ΕΕ και του ΟΟΣΑ στη δημόσια εκπαίδευση, όπως δεσμεύτηκε, αναλαμβάνοντας πλήρως την υιοθεσία των καταστροφικών μνημονιακών προγραμμάτων στη χώρα μας και συνεχίζοντας την ίδια πολιτική με τις προηγούμενες.

Απέναντι σε αυτή την επίθεση, είναι αναγκαία η αγωνιστική μας συσπείρωση, η συμμετοχή μας στα σωματεία και στις συνελεύσεις, μακριά από εφησυχασμούς και αναθέσεις.

Για το Δ. Σ.

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/7