πρωτοβουλία ανεξάρτητων εκπαιδευτικών ΠΕ

Συνάδελφισσες και συναδέλφοι, με αφορμή τις εγγραφές για τη νέα χρονιά που ξεκίνησαν, καλούμε σε ανάδειξη και διεκδίκηση των αιτημάτων μας για την προσχολική αγωγή μιας και είναι φανερό πως η μάχη που δίνουμε τόσο μέσα από τις γραμμές των Συλλόγων και του εκπαιδευτικού κινήματος, για την υπεράσπιση του δημόσιου νηπιαγωγείου και των εργασιακών δικαιωμάτων των νηπιαγωγών, βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η φετινή απόκρουση της νέας απόπειρας υπαγωγής των νηπιαγωγείων στους Δήμους, με βάση την απόφαση της ΚΕΔΕ, είναι μια μικρή αλλά σημαντική νίκη, που πρέπει οφείλει ο κλάδος να αξιοποιήσει ευρύτερα, γιατί τα σχέδια για την αναδιάρθρωση και ιδιωτικοποίηση της προσχολικής αγωγής διαρκώς ανακυκλώνονται.

Για αυτό σας καλούμε να μην αγνοήσουμε την απόπειρα αμφισβήτησης του εκπαιδευτικού χαρακτήρα του Νηπιαγωγείου που εξελίσσεται και μέσα από τις προτάσεις για ενιαία νηπιακή φροντίδα 0-6 ετών, προτάσεις που διακινούνται από λόμπι συμφερόντων, υψηλόβαθμους πολιτικούς, παρατάξεις, κόμματα και κυβερνητικούς παράγοντες στα πλαίσια της νεοφιλελεύθερης αναδιάρθρωσης που συντελείται στην εκπαίδευση. Το αίτημα για Δίχρονη Προσχολική Αγωγή στα πλαίσια ενός δεκατετράχρονου σχεδιασμού της Γενικής Εκπαίδευσης πρέπει να εκφραστεί φέτος πιο δυναμικά, με την απαίτηση για εγγραφή όλων των παιδιών 4-6 ετών στα δημόσια νηπιαγωγεία.

Να μην επιτρέψουμε αποκλεισμό παιδιών από τις δομές του δημόσιου νηπιαγωγείου στις εγγραφές, που θα επιφέρουν νέα μορφωτικά και εργασιακά πλήγματα. Να εγγράψουμε στο ολοήμερο όλα τα παιδιά που επιθυμούν και όχι μόνο όσα προβλέπουν οι λεόντειες προϋποθέσεις της εγκυκλίου που απέστειλε και φέτος το Υπουργείο. Να ενημερώσουμε τους γονείς αξιοπιώντας όλα τα κείμενα των συλλογικών οργάνων και να γράψουμε όλα τα παιδιά με μια υπεύθυνη δήλωση που υπόδειγμά της κυκλοφορεί.

Να αντισταθούμε σε κάθε απόπειρα συμπτύξεων και συγχωνεύσεων είτε με την εφαρμογή του νέου κατώτατου ορίου μαθητών είτε μέσα από τις στοχεύσεις για «πολυδύναμα» νηπιαγωγεία Το κίνημα οφείλει να αντισταθεί σθεναρά στην παγίωση της αλλοίωσης του ολοήμερου νηπιαγωγείου και να επαναφέρει αποφάσεις των συλλόγων διδασκόντων για αμιγή ολοήμερα τμήματα και εναλλασσόμενη βάρδια, απαιτώντας να γίνουν σεβαστές.

Να μη συμβιβαστούμε με την «καθιέρωση»-κοροϊδία  του διδακτικού ωραρίου των νηπιαγωγών, που είναι το μεγαλύτερο στην εκπαίδευση και να απαιτήσουμε τη μείωσή του στις 21,22,23,24, ώρες για όλους τους νηπιαγωγούς, όπως είναι το ωράριο για όλους τους εκπαιδευτικούς της Π.Ε.

Να απαιτήσουμε από τις σχολικές επιτροπές ικανή χρηματοδότηση για να μπορούν να λειτουργούν τα νηπιαγωγεία και όχι να υφίστανται τέτοια οικονομική ασφυξία που να αδυνατούν να καλύψουν και τα στοιχειώδη έξοδα-ανάγκες τους.

Να σταθούμε  στο ύψος των αναγκών και των αιτημάτων μας για δίχρονη προσχολική αγωγή, μαζικούς διορισμούς, μείωση των μαθητών ανά τμήμα, γενναία χρηματοδότηση, νέα κτήρια για να στεγαστούν όλες οι ανάγκες του Δημόσιου Νηπιαγωγείου.

Στηρίζουμε αταλάντευτα, μέσα από τις γραμμές των πρωτοβάθμιων συλλόγων τη δράση του συντονιστικού των νηπιαγωγών και αγωνιζόμαστε για την ακηδεμόνευτη παρουσία του ενάντια σε λογικές παραταξιοποίησης που το υπονομεύουν. Καλούμε στη μαζική  στήριξη και προβολή των ενημερωτικών και αγωνιστικών δράσεων που διοργανώνονται από τις συλλογικότητες των νηπιαγωγών, που στηρίζουμε και ενισχύουμε διαχρονικά, με αποφάσεις των συλλόγων.

Τέλος, η μάχη για το Δημόσιο νηπιαγωγείο και τα δικαιώματα των νηπιαγωγών είναι σαφές πως θα κριθεί οριστικά από την ανάπτυξη ενός μαζικού κινήματος και μετώπου ανατροπής της μνημονιακής πολιτικής Κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ. Σε μια τέτοια προοπτική σας καλούμε να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις.

Βάσεις Εισαγωγής: Πτώση σε Πολυτεχνεία και Νομικές αλλά οι Ιατρικές διεκδικούν να πάνε ψηλότερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 03/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ