Ανακοίνωση

Σε απάντηση του συκοφαντικού, απαράδεκτου, ανυπόστατου και χυδαίου δημοσιεύματος του ntokoumenta.gr για το Σύλλογο Καθηγητών του Γυμνασίου Χαλκηδόνας με κατηγορία Ρατσιστική Συμπεριφορά

Με αποτροπιασμό πληροφορηθήκαμε για το συκοφαντικό δημοσίευμα του ntokοumenta.gr το οποίο δημοσιεύτηκε την Τρίτη 20/11/2018 περί ώραν 15:58 και τίτλο «Ρατσιστική συμπεριφορά στο Γυμνάσιο Χαλκηδόνας Θεσσαλονίκης» στο οποίο χωρίς κανένα στοιχείο και ψευδώς διασύρεται ο Σύλλογος Καθηγητών, ο Διευθυντής και το σχολείο με την απαράδεκτη και έωλη κατηγορία της ρατσιστικής συμπεριφοράς απέναντι σε μαθητή του σχολείου.

Από πού αντλεί τα «στοιχεία» ο υπογράφων; Με ποιο δικαίωμα δημοσιοποιεί προσωπικά δεδομένα του μαθητή; Πώς γνωρίζει το περιεχόμενο των συνεδριάσεων του Συλλόγου; Έχει γνώση του πρακτικού συνεδριάσεων, που είναι ο μόνος αδιάψευστος μάρτυρας; Τι στόχο υπηρετεί κατασυκοφαντώντας τον κλάδο των καθηγητών;

Το παιδί εγγράφηκε στο σχολείο κατόπιν γνωμάτευσης του ΚΕΔΔΥ. Ο μαθητής εντάχθηκε κανονικά στο σχολείο παρόλο που δεν υπήρχε ο εκπαιδευτικός παράλληλης στήριξης, τον οποίο όφειλε να παράσχει το Υπ. Παιδείας. Το κενό αναγκάστηκε να καλύψει η οικογένεια του παιδιού – με ανειδίκευτο προσωπικό - και την τελευταία μόλις εβδομάδα το Υπουργείο. Ο Σύλλογος των καθηγητών αγκάλιασε από την αρχή τον μαθητή και κάλεσε επανειλημμένα τόσο τους γονείς του παιδιού προκειμένου να ενημερωθεί για τις ιδιαίτερες ανάγκες του  όσο και το ΚΕΔΔΥ προκειμένου να έχει την απαραίτητη επιστημονική υποστήριξη. Τόσο από την πλευρά των εκπαιδευτικών Γενικής και Ειδικής Αγωγής όσο και από την πλευρά του μαθητή και της οικογένειάς του η προσπάθεια για ομαλή ένταξη του παιδιού σε τμήμα γενικής παιδείας είναι αξιοσημείωτη.

Η διακριτική αντιμετώπιση της διαδικασίας συνεκπαίδευσης και ένταξης του μαθητή είναι χυδαίο να παρουσιάζεται ως ρατσιστική. Οι καθηγητές του σχολείου, παρόλο που εργάζονται σε ένα πολύ σύνθετο εργασιακό περιβάλλον με πολλά προβλήματα από την αρχή της χρονιάς, όπως και όλα τα σχολεία της χώρας, προσπαθούν φιλότιμα να αντεπεξέλθουν στις ανάγκες όλων των μαθητών.

Τα όσα συκοφαντικά και ανυπόστατα αναφέρονται στο δημοσίευμα  προσβάλλουν και στοχοποιούν  το μαθητή, τους καθηγητές και το διευθυντή του σχολείου και είναι ψευδή.

Σε μια εποχή που ο ρατσισμός τείνει να γίνει συνήθεια, οι εκπαιδευτικοί είναι από τους λίγους που παίρνουν το ρόλο τους σοβαρά, που σκύβουν πάνω από το πρόβλημα του όποιου μαθητή με επιμονή και υπομονή, που προσπαθούν για το καλύτερο, που προσπαθούν να εντάξουν στην κοινότητα κάποιον μαθητή με μαθησιακές δυσκολίες και όχι να τον διώξουν.

Απαιτούμε:

α) να αποσυρθεί ΑΜΕΣΩΣ το χυδαίο και συκοφαντικό δημοσίευμα από την ιστοσελίδα ntokοumenta.gr,
β) να δημοσιευτεί ΑΜΕΣΩΣ η παρούσα επιστολή της Α΄ ΕΛΜΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ στην ιστοσελίδα ntokοumenta.gr,
γ) να μας γνωστοποιήσετε ΑΜΕΣΩΣ, αν και με ποιον έχουν διασταυρωθεί οι πληροφορίες που δημοσιεύσατε από το Σύλλογο Καθηγητών του 1ου Γυμνασίου Χαλκηδόνας, ως είχατε υποχρέωση να πράξετε, σύμφωνα με όσα ορίζονται στον κώδικα δημοσιογραφικής δεοντολογίας,
δ) να μας γνωστοποιήσετε ΑΜΕΣΩΣ σε ποια δημοσιογραφική ένωση ανήκει ο υπογράφων το δημοσίευμα,
ε) να μας κοινοποιήσετε τον υπερσύνδεσμο δημοσίευσης της παρούσας επιστολής.

Βάσεις Εισαγωγής: Πτώση σε Πολυτεχνεία και Νομικές αλλά οι Ιατρικές διεκδικούν να πάνε ψηλότερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 01/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ