μακαρονια
Μια πανεύκολη και πεντανόστιμη συνταγή

Ένα λαχταριστό και ελαφρύ μεσογειακό πιάτο που μπορεί να γίνει με ότι ζυμαρικά θέλετε καθώς και με τοπικά τυριά της περιοχής σας, όπως μυζήθρα, ανθότυρο, τελεμέ, κατσικίσιο κτλ.

Υλικά για τη Συνταγή

  • 2 μελιτζάνες, μετρίου μεγέθους, κομμένες σε κύβους
  • 3 ντομάτες, αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες
  • ½ κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τοματοπελτέ
  • Ελαιόλαδο κατά βούληση
  • Αλατοπίπερο κατά βούληση
  • 1 τσιμπιά ζάχαρη
  • 1-2 κουταλιές της σούπας βασιλικό, ψιλοκομμένο
  • 100 γραμμάρια φέτα, θρυμματισμένη
  • 300 γραμμάρια σπαγγέτι ή οποιοδήποτε άλλο ζυμαρικό επιθυμείτε

Εκτέλεση

1.Αρχικά ετοιμάστε τις μελιτζάνες. Κόψτε τις σε μικρούς κύβους, ραντίστε τις με ελαιόλαδο και ψήστε τις στο φούρνο ή στη φριτέζα αέρος στους 200ο C για 15 λεπτά περίπου. Αποσύρετε και συνεχίστε με τη σάλτσα.

2. Βάλτε σε μια κατσαρόλα 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο, για 2-3 λεπτά, σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίξτε μια τσιμπιά ζάχαρη και φέρτε τα κρεμμύδια 1-2 ακόμα βόλτες, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά και να γυαλίσουν. Προσθέστε τον πελτέ και ανακατέψτε καλά. Τέλος ρίξτε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, φέρτε το μίγμα σε βρασμό, αλατοπιπερώστε, σκεπάστε με το καπάκι της κατσαρόλας και χαμηλώστε τη φωτιά ώστε να σιγομαγειρευτεί η σάλτσα για 5 με 10 λεπτά.

3 .Μόλις πιει η σάλτσα τα πολλά υγρά της, ρίξτε τα κομμάτια της ψημένης μελιτζάνας και ανακατέψτε. Δοκιμάστε τις γεύσεις και αρτύστε ανάλογα, έχοντας κατά νου ότι η τριμμένη φέτα θα αυξήσει την αλμυρότητα της σάλτσας. Πασπαλίστε με τον ψιλοκομμένο βασιλικό και αποσύρετε από τη φωτιά.

4. Στο μεταξύ βράστε τα σπαγγέτι ή τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίστε τα, ρίξτε τα μέσα στη σάλτσα, ανακατέψτε καλά και βάλτε τα σε μια πιατέλα.

5. Σερβίρετε την καλοκαιρινή μακαρονάδα, πασπαλίζοντας με την τριμμένη φέτα, ραντίστε με λίγο επιπλέον ωμό ελαιόλαδο και στολίστε με κλωναράκια φρέσκου βασιλικού.

Συμβουλή

Αν η σάλτσα ντομάτας πήξει πολύ, αραιώστε την με λίγο από το νερό που έχετε κρατήσει από τον βρασμό των ζυμαρικών.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 23/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

έφυγε από τη ζωή.jpg
"Έφυγε" από τη ζωή ο εκπαιδευτικός Δημήτρης Παναγιωτόπουλος λίγους μήνες πριν από την συνταξιοδότησή του
Τον χαρακτήριζε το ήθος του, η έμφυτη ευγένεια, η  συμπεριφορά χαμηλών τόνων, η αγάπη του για τα παιδιά και το σχολείο.
"Έφυγε" από τη ζωή ο εκπαιδευτικός Δημήτρης Παναγιωτόπουλος λίγους μήνες πριν από την συνταξιοδότησή του
εκαβ
Ηράκλειο: Σοβαρό εργατικό ατύχημα σε φούρνο – Εργαζόμενος ακρωτηριάστηκε σε μηχάνημα
Σοβαρό ατύχημα σε φούρνο του Ηρακλείου οδήγησε στον ακρωτηριασμό εργαζομένου- Έρευνα για τις συνθήκες ασφαλείας στους χώρους εργασίας
Ηράκλειο: Σοβαρό εργατικό ατύχημα σε φούρνο – Εργαζόμενος ακρωτηριάστηκε σε μηχάνημα
λιμάνι
Τραγωδία στο λιμάνι της Πάτρας: 47χρονη ναυτικός σκοτώθηκε από φορτηγό στον καταπέλτη
Τραγικός θάνατος για 47χρονη ναυτικό στο λιμάνι της Πάτρας. Παρασύρθηκε από φορτηγό στον καταπέλτη πλοίου κατά την εκφόρτωση. Έρευνα από τις Αρχές.
Τραγωδία στο λιμάνι της Πάτρας: 47χρονη ναυτικός σκοτώθηκε από φορτηγό στον καταπέλτη