Thumbnail
Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

O θεσμός της ενισχυτικής διδασκαλίας στα Γυμνάσια, ήταν από τα πρώτα θύματα των περικοπών στην εκπαίδευση. Τα τελευταία χρόνια ξεκινά  με σημαντική καθυστέρηση  (φέτος τέλος Γενάρη !  ) με δυσμενείς  όρους και προϋποθέσεις ως πρόγραμμα ΕΣΠΑ ,οπότε η αποτελεσματικότητα της προβλέπεται τουλάχιστον ελλιπής. Η Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη (ΠΔΣ) στα ΓΕΛ έχει  πλέον καταργηθεί !

Επαναλαμβάνεται η  απαράδεκτη πρακτική επιλογής ορισμένων μόνο σχολείων ως κέντρων ενισχυτικής διδασκαλίας με αποτέλεσμα να απαιτείται μετακίνηση των μαθητών σε μακρινές αποστάσεις και να αποξενώνεται η λειτουργία  της Ε.Δ. από το σχολείο του κάθε παιδιού. Με αυτό το δεδομένο γίνεται πρακτικά αδύνατο να εγγραφούν όλοι οι μαθητές/τριες που έχουν πραγματική ανάγκη.

Με την φετινή εγκύκλιο επιτρέπεται να γίνει τμήμα ακόμη και με 19 μαθητές! Ζητείται επίσης περιγραφική αξιολόγηση  από τους καθηγητές για τους μαθητές που αιτούνται ενισχυτικής ! Μια ακόμη μορφή εντατικοποίησης της εργασίας μας και διεύρυνσης του ωραρίου μας  άνευ ουσίας.

Η περιπέτεια της ενισχυτικής διδασκαλίας στα σχολεία τα τελευταία χρόνια θίγει κυρίως τους μαθητές υποβαθμισμένων κοινωνικών ομάδων και τους γονείς τους. Δυστυχώς όλες οι κυβερνήσεις και η σημερινή προτιμούν την εξυπηρέτηση του χρέους προς  τους δανειστές –δυνάστες της χώρας και αθετούν το …χρέος τους προς τους μαθητές μας.

Η μείωση του αριθμού των παιδιών στο τμήμα (20 και 15 στις κατευθύνσεις) που θα επέτρεπε εξατομικευμένες μεθόδους διδασκαλίας, θα περιόριζε την αναγκαιότητα του θεσμού. Αντ’ αυτού είχαμε …αύξηση του αριθμού των παιδιών ,  περιορισμό της ενισχυτικής και κατάργηση της ΠΔΣ.

 Η Γ΄ΕΛΜΕ-Θ τα χρόνια αυτά επιμένει έντονα στις παραστάσεις στις διευθύνσεις και στα υπομνήματά της για την έγκαιρη έναρξη της λειτουργίας των υποστηρικτικών θεσμών σε κάθε σχολείο για όλα τα παιδιά που χρειάζονται στήριξη. Απαιτούμε την κάλυψη των διδακτικών ωρών με συμπλήρωση του ωραρίου των εκπαιδευτικών του σχολείου ώστε να αποφευχθεί κάπως το κύμα των μετακινήσεων και με προσλήψεις αναπληρωτών πλήρους ωραρίου αντί του απαράδεκτου θεσμού της ωρομισθίας.

Απαιτούμε και τώρα να λειτουργήσει άμεσα η Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη και η Ενισχυτική Διδασκαλία σε όλα τα  σχολεία με πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, έτσι ώστε να είναι προσιτή για όλα τα παιδιά που την έχουν ανάγκη.  Αίτημα που πρέπει σθεναρά να διεκδικήσουν από κοινού μαθητές –γονείς και εκπαιδευτικοί.

enisxitiiki.jpg

Διαβάστε επίσης στο alfavita.gr

Σύστημα διορισμών εκπαιδευτικών: Λάβε 4 μόρια με ECDL εξ αποστάσεως

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ellnikia_nisia_greek_islands_mykonos.jpg
Μύκονος: Αυτοψία στο «εστιατόριο της κλοπής» – Εκεί που μία γαρίδα φθάνει να κοστίζει 87 ευρώ
Ο Νικ Κρέιβεν, υποδυόμενος τον απλό τουρίστα, παρήγγειλε δύο μπίρες και ένα πιάτο με θαλασσινά και μετά… ζήτησε τις εξηγήσεις για τον ακριβό...
Μύκονος: Αυτοψία στο «εστιατόριο της κλοπής» – Εκεί που μία γαρίδα φθάνει να κοστίζει 87 ευρώ
Νοσοκομείο Νάξου
Η εμπορευματοποίηση της δημόσιας Υγείας υπό το πρίσμα της τουριστικοποίησης: Το παράδειγμα του Νοσοκομείου Νάξου
Ποια δημόσια Υγεία ευαγγελίζονται η σημερινή κυβέρνηση και όσοι χαράσσουν την πολιτικής της στον τομέα αυτό;
Η εμπορευματοποίηση της δημόσιας Υγείας υπό το πρίσμα της τουριστικοποίησης: Το παράδειγμα του Νοσοκομείου Νάξου
Όταν τρέχω… δεν τρέχω!
Ποια είναι η βιολογική σας ηλικία- Πώς θα την βρείτε
Η ιδέα πίσω από τη βιολογική ηλικία είναι ότι τα κύτταρα και τα όργανά μας έχουν τη δική τους ηλικία η οποία διαφέρει από αυτήν που αναγράφεται στην...
Ποια είναι η βιολογική σας ηλικία- Πώς θα την βρείτε