πρότυπα σχολεία, μαθητές, τάξη, σχολείο
Ανοιχτή επιστολή Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 10ου Δημοτικού Σχολείου Νίκαιας προς τα Υπουργεία Εργασίας, Παιδείας, Υγείας και Εσωτερικών

Τα αποτελέσματα της προκήρυξης του προγράμματος “Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής 2020-2021” έφεραν τις οικογένειες μας αντιμέτωπες με τον αποκλεισμό των παιδιών μας από τις δομές ΚΔΑΠ των Δήμων, που αποτελούν στήριγμα για τους εργαζόμενους γονείς και πολλές φορές τη μοναδική διέξοδο εξωσχολικής παιδαγωγικής, καλλιτεχνικής, αθλητικής, πολιτισμικής δραστηριότητας.

Με την παρούσα ανοιχτή επιστολή εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκεια και διαμαρτυρία των γονέων του σχολείου μας για τη συγκεκριμένη εξέλιξη και το γεγονός του περιορισμού των θέσεων και των κονδυλίων που διατέθηκαν για τις ανάγκες των δημοτικών ΚΔΑΠ ενώ την ίδια στιγμή δόθηκε η δυνατότητα να φυτρώσουν σαν μανιτάρια ιδιωτικά ΚΔΑΠ.

Στους χώρους του 10ου Δημοτικού Σχολείου Νίκαιας φιλοξενείται το 2ο Δημοτικό ΚΔΑΠ Νίκαιας. Η λειτουργία του, όπως και των υπόλοιπων δημοτικών ΚΔΑΠ που λειτουργούν μέσα σε χώρους σχολείων, αποτελεί πραγματική ανακούφιση καθώς τα παιδιά μας, μετά το ολοήμερο πρόγραμμα του σχολείου, παραλαμβάνονται από το προσωπικό του ΚΔΑΠ, παραμένουν στο σχολείο (δυνατότητα παραμονής μέχρι και τις 10 το βράδυ) και απασχολούνται δημιουργικά μέχρι οι εργαζόμενοι γονείς να σχολάσουν από την εργασία τους και να μπορέσουν να τα πάρουν στο σπίτι. Γιατί, όπως είναι γνωστό, το ολοήμερο πρόγραμμα του σχολείου τελειώνει στις 4μμ και κατά συνέπεια οι περισσότεροι εργαζόμενοι γονείς, ιδιαίτερα του ιδιωτικού τομέα, δεν προλαβαίνουν τα παραλάβουν τα παιδιά τους.

Ιδιαίτερα σε συνθήκες πανδημίας COVID-19 η λειτουργία των συγκεκριμένων δομών μέσα στους χώρους των σχολείων θα μπορούσε να δράσει αποτρεπτικά για τη διάδοση της νόσου και προστατευτικά για τους ανθρώπους μεγάλων ηλικιών των οικογενειών μας (παππούδες, γιαγιάδες) που αναλαμβάνουν την παραλαβή των παιδιών μας από το σχολείο και τη φύλαξη τους όταν εμείς εργαζόμαστε.

Δυστυχώς η απόφασή σας να υποχρηματοδοτήσετε το πρόγραμμα εξανεμίζει αυτή τη δυνατότητα. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε ότι αφορά στο σχολείο μας από τις 120 αιτήσεις γονέων για ένταξη στο συγκεκριμένο πρόγραμμα δόθηκαν λιγότερα από 30 voucher.

Είναι το λιγότερο αντιφατικό από τη μια η κυβέρνηση να τονίζει το πόσο θα διευκολύνει η παραμονή των παιδιών στον χώρο του σχολείου στη διαχείριση της πανδημίας και από την άλλη να κόβει την χρηματοδότηση και τη δυνατότητα λειτουργίας των συγκεκριμένων δομών που φιλοξενούνται από τους Δήμους στους χώρους των δημοτικών σχολείων.

Καλούμε έστω και τώρα το Υπουργείο να αυξήσει την κρατική χρηματοδότηση των Δημοτικών ΚΔΑΠ ώστε να καλυφθεί των σύνολο των αναγκών.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Η πιο Εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών για μόρια σε 2 ημέρες (δίνεις από το σπίτι σου με 95 ευρώ)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 25/11

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

egkefalos.jpg
Αυτισμός: Ποιος είναι ο παράγοντας που μπορεί να επηρεάσει την ανάπτυξη του εγκεφάλου;
Σύμφωνα με τη μελέτη, κοινοί ατμοσφαιρικοί ρύποι, όπως τα μικροσωματίδια και τα οξείδια του αζώτου, μπορούν να πυροδοτήσουν πολύπλοκους βιολογικούς...
Αυτισμός: Ποιος είναι ο παράγοντας που μπορεί να επηρεάσει την ανάπτυξη του εγκεφάλου;
arxaia_ellada
Οι βωμολοχίες των αρχαίων Ελλήνων: Γυναικοπίπης, Ηδονοθήκη, Εύπυγος, Μυζούρις κα
Δείτε μερικές λέξεις που χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι Έλληνες όταν ήθελαν να μειώσουν κάποιον
Οι βωμολοχίες των αρχαίων Ελλήνων: Γυναικοπίπης, Ηδονοθήκη, Εύπυγος, Μυζούρις κα
texniti_noimosini
Η τεχνητή νοημοσύνη απειλεί το επάγγελμα του μεταφραστή – Σε 3 χρόνια δεν θα χρειάζονται οι άνθρωποι

Σε τρία χρόνια, οι άνθρωποι δεν θα χρειάζονται καθόλου για μεταφράσεις, εκτίμησε ο Vasco Pedro, CEO της Unbabel,...

Η τεχνητή νοημοσύνη απειλεί το επάγγελμα του μεταφραστή – Σε 3 χρόνια δεν θα χρειάζονται οι άνθρωποι