Εκλογές αιρετών: Συσπειρώνονται οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας
Σε κοινή σύσκεψη καλεί ο Σ.Ε.Π.Ε. Αμαρουσίου τους  Σ.Ε.Π.Ε. Ο Περικλής και Γ. Σεφέρης ώστε να ορίσουν κοινή στάση απέναντι στην ηλεκτρονική ψηφοφορία για τις εκλογές αιρετών

Σε κοινή σύσκεψη καλεί το Δ. Σ. του Σ.Ε.Π.Ε. Αμαρουσίου  τα Δ.Σ. των  Σ.Ε.Π.Ε. Ο Περικλής και Γ. Σεφέρη. Στόχος της σύσκεψη είναι να συναποφασιστεί κοινή στάση απέναντι στο υπουργείο Παιδείας, το οποίο επιμένει στη ηλεκτρονική ψηφοφορία για τις εκλογές αιρετών για τα υπηρεσιακά συμβούλια, παρά τις έντονες αντιδράσει όλων των συλλόγων.

Η ανακοίνωση του συλλόγου

Πρόσκληση σε σύσκεψη του Δ. Σ. του Σ.Ε.Π.Ε. Αμαρουσίου προς τα Δ.Σ. των  Σ.Ε.Π.Ε. Ο Περικλής και Γ. Σεφέρης ».

Ο ΣΕΠΕ Αμαρουσίου καλεί σε κοινή σύσκεψη τους άλλους δύο Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π. Ε. « Γ. Σεφέρη» και « Περικλή» της Β΄ Δ/νσης Π. Ε. Αθήνας καθώς και τους 2 αιρετούς εκπροσώπους μας κ. Σ. Γεωργόπουλο και κ. Ι. Σαρδέλη  την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου και ώρα 19:30 στην έδρα του συλλόγου μας (8ο Δημ. Σχ. Αμαρουσίου, Μαραθωνοδρόμου 54, Μαρούσι).

Θεωρούμε ότι  είναι σημαντικό να συζητήσουμε και να συναποφασίσουμε την παραπέρα κοινή στάση μας απέναντι στην πρωτοφανή στάση του ΥΠΑΙΘ για τη μη απόσυρση των ψηφοδελτίων των παρατάξεων στις εκλογές παρωδία που επιμένει να διοργανώσει  με ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Μετά την απόσυρση ΟΛΩΝ των ψηφοδελτίων που έχουν  κατατεθεί για τις εκλογές αιρετών στο ΠΥΣΠΕ της Β΄ Αθήνας θεωρούμε ότι πρέπει και οι τρεις σύλλογοι  εκπαιδευτικών και οι αιρετοί μας  να συναποφασίσουμε  την παραπέρα στάση μας με βασικά σημεία τα παρακάτω.

-Δεν  ορίζουμε εκπροσώπους των σωματείων μας στις εφορευτικές επιτροπές.

- Καλούμε τους συναδέλφους να μην αποδεχτούν τον ορισμό τους ως μέλη εφορευτικών επιτροπών και τους παρέχουμε συνδικαλιστική κάλυψη σε περίπτωση που δεχτούν πιέσεις από τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης για συμμετοχή στη διαδικασία. 

- Καλούμε όλες/όλους τις/τους συναδέλφους, σε περίπτωση πραγματοποίησης των «εκλογών», να απέχουν από την ηλεκτρονική ψηφοφορία, ώστε ο κλάδος με τη συλλογική στάση του να  μη νομιμοποιήσει τη διαδικασία.

-Συναποφασίζουμε για την παραπέρα στάση μας και διαφυλάττουμε με κάθε τρόπο τις δημοκρατικές διαδικασίες εκλογής των εκπροσώπων μας, το θεσμό του αιρετού και των συλλογικών μας θεσμικών οργάνων. 

 

Σας ενημερώνουμε ότι ο ΣΕΠΕ Αμαρουσίου έχει κινηθεί ήδη με εξώδικο προς τη Β΄ Διεύθυνση Π. Ε.  στο οποίο ζητά την άμεση απόσυρση και τυπικά από τις υπηρεσίες της Β΄ Διεύθυνσης των ψηφοδελτίων για τις εκλογές αιρετών του ομώνυμου ΠΥΣΠΕ.

 

 Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Πρέπει να ξέρουμε ότι η απόφαση της ΔΟΕ για αποχή από την ηλεκτρονική ψηφοφορία δεν αποτελεί μια απλή εξαγγελία, αλλά συνιστά μορφή αγώνα ενάντια στην προσπάθεια της κυβέρνησης να χειραγωγήσει και να αποδυναμώσει το εκπαιδευτικό κίνημα.

Με βάση αυτό ΚΑΝΕΙΣ δε νομιμοποιείται να μην υλοποιήσει την απόφαση της ΔΟΕ, να σπάσει το ενιαίο μέτωπο, το οποίο εκτείνεται και στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση με την αντίστοιχη ομόφωνη απόφαση της ΟΛΜΕ.

 

Απέχουμε από την ηλεκτρονική ψηφοφορία!

Υπερασπιζόμαστε τις συλλογικές διαδικασίες των συνδικάτων!

Ο αυταρχισμός και η τρομοκρατία δε θα περάσουν !

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Ιούνιο: Ανακοινώθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ η ύλη!

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 2/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πάσχα
«Kαλάθι του Πάσχα»: Πρεμιέρα στις 9 Απριλίου - Τι ισχύει για το «καλάθι των Νονών»
Θα περιλαμβάνει αρνί,  κατσίκι,  τσουρέκι, πασχαλινά σοκολατένια αυγά και σοκολατοειδή προϊόντα
«Kαλάθι του Πάσχα»: Πρεμιέρα στις 9 Απριλίου - Τι ισχύει για το «καλάθι των Νονών»
Ευρώπη
Προσλήψεις στην Ευρωπαική Ένωση: Μέχρι πότε οι αιτήσεις για 200 θέσεις με μισθό πάνω από 7.200 ευρώ
Οι υποψήφιες και οι υποψήφιοι πρέπει να κάνουν αίτηση ηλεκτρονικά και να υποβάλουν τις αιτήσεις τους έως τις 10 Απριλίου 2025 στις 12:00 το μεσημέρι,...
Προσλήψεις στην Ευρωπαική Ένωση: Μέχρι πότε οι αιτήσεις για 200 θέσεις με μισθό πάνω από 7.200 ευρώ