Thumbnail
Πορεία διαμαρτυρίας των Μουσικών Σχολείων στην Ξάνθη και στάση εργασίας την Τετάρτη (29/11)

Η ΕΛΜΕ Ξάνθης με σχετική της ανακοίνωση, καλεί σε πορεία διαμαρτυρίας αύριο (29/11) και ώρα 12:00 στη Ξάνθη σχετικά με τα Μουσικά Σχολεία. Επιπλέον, κηρύσσει τρίωρη στάση εργασίας για να διευκολυνθούν οι εκπαιδευτικοί από τις 11:00-14:00.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Την Τετάρτη 29 Νοέμβρη 2023 τα Μουσικά Σχολεία διαμαρτύρονται και διεκδικούν. Στα πλαίσια αυτά το 15μελές Μαθητικό Συμβούλιο του Μουσικού σχολείου Ξάνθης διοργανώνει την Τετάρτη στις 12:00  πορεία στο κέντρο της πόλης από την Πλατεία Ελευθερίας, θα διασχίσει την οδό 28ης Οκτωβρίου με προορισμό την Κεντρική Πλατεία και θα τερματίσει στην κεντρική είσοδο του κτιρίου της Αντιπεριφέρειας. Για τη διευκόλυνση των εκπαιδευτικών του Μουσικού Σχολείου η ΕΛΜΕ Ξάνθης κηρύσσει τρίωρη στάση εργασίας 11πμ-2μμ.

Τα αιτήματα του Μουσικού Σχολείου είναι:

1)    Ολοκλήρωση των διαδικασιών για την ανέγερση του νέου κτιρίου του Μουσικού Σχολείου.

2)    Βελτίωση των υπαρχουσών κτιριακών υποδομών του σχολείου μας, καθώς δεν πληρούν τις κατάλληλες προϋποθέσεις, ώστε να στεγάσουν ένα μουσικό σχολείο. (θέρμανση, αίθουσες μουσικής).

3)    Πλήρης παροχή των απαραίτητων καθηγητριών/ών για τα μουσικά μαθήματα.

4)    Πιστοποίηση των θεωρητικών μουσικών σπουδών σε κάθε απόφοιτη/ο μουσικού σχολείου.

5)    Μοριοδότηση και ποσόστωση στις πανελλήνιες εξετάσεις στα παιδιά που ενδιαφέρονται για τις σπουδές στα μουσικά τμήματα της χώρας.

6)    Δημιουργία ενός πεδίου προσανατολισμού, ειδικό για τα μουσικά σχολεία, που θα επιλέγεται από τους μαθήτριες/ές που ενδιαφέρονται αποκλειστικά για τα τμήματα μουσικών σπουδών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, το οποίο θα συμπεριλαμβάνει και τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα.

7)    Συγγραφή σχολικών μουσικών εγχειριδίων και δωρεάν παραχώρηση από το κράτος.

ΕΛΜΕ Ξάνθης

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Ιούνιο: Ανακοινώθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ η ύλη!

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 31/03

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kakokairia
Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ και προειδοποίηση για επικίνδυνα φαινόμενα - Τι ώρα και πού θα βρέχει από σήμερα Δευτέρα
Καιρός: Αναλυτική πρόγνωση ημέρα προς ημέρα
Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ και προειδοποίηση για επικίνδυνα φαινόμενα - Τι ώρα και πού θα βρέχει από σήμερα Δευτέρα
daskala
Συγκλονιστική καταγγελία εκπαιδευτικού για ιδιωτικό σχολείο των βορείων προαστίων: “Μας πετάνε στο δρόμο χωρίς καμιά αιτιολογία, δεν με άφησαν καν να χαιρετίσω τους μαθητές μου”
Το πλέον εξοργιστικό είναι πως η διεύθυνση του σχολείου, πάντοτε σύμφωνα με την καταγγελία, προκειμένου να δικαιολογήσει σε μαθητές και γονείς την...
Συγκλονιστική καταγγελία εκπαιδευτικού για ιδιωτικό σχολείο των βορείων προαστίων: “Μας πετάνε στο δρόμο χωρίς καμιά αιτιολογία, δεν με άφησαν καν να χαιρετίσω τους μαθητές μου”