dimokriteio
Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης (ΔΠΘ) και του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ)

Στην υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας θα προβούν την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2024  και ώρα 18:00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Τμήματος Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων στην Ορεστιάδα, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και το Γενικό Επιτελείο Στρατού(ΓΕΣ).

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Υποδομής και Προστασίας Περιβάλλοντος του Γενικού Επιτελείου Στρατού και του Τμήματος Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων του ΔΠΘ που έχει ως σκοπό την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών και ανταλλαγής τεχνογνωσίας μεταξύ των δύο συμβαλλομένων σε θέματα που εστιάζουν κυρίως στην προστασία και διαχείριση του φυσικού περιβάλλοντος, στην ελαχιστοποίηση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος και στην ποιότητα ζωής.

Οι κύριοι στόχοι του Μνημονίου είναι η εκπόνηση μελετών διαχείρισης των εκτάσεων των Στρατοπέδων που επλήγησαν από πυρκαγιές, η δημιουργία δομών που δεν ευνοούν τη μετάδοση πυρκαγιών, η συνεργασία στο πλαίσιο συμβουλευτικών υπηρεσιών, παροχής εμπειρογνωμοσύνης και διεξαγωγής μελετών, η από κοινού συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα και η συνεργασία στο πλαίσιο των Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών και Διδακτορικών Διατριβών, σε από κοινού συμπεφωνημένη θεματολογία.

Ο Πρύτανης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, Καθηγητής Φώτιος Μάρης και ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης, θα προβούν σε δηλώσεις μετά το πέρας της εκδήλωσης.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/02

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πλακι
Σκληρή απάντηση Πλακιά σε Βορίδη - «Βάζετε και τον εαυτό σας στο κάδρο των ευθυνών»
«Πιο τίμιο να κοιτάξετε τη δουλειά σας παρά να προσπαθείτε να μειώσετε όλους εμάς», λέει ο Πλακιάς στο Βορίδη
Σκληρή απάντηση Πλακιά σε Βορίδη - «Βάζετε και τον εαυτό σας στο κάδρο των ευθυνών»
panelladikes
Πανελλήνιες 2025: Νέος ακαδημαϊκός χάρτης για αποφοίτους ΕΠΑΛ - Οι σχολές και τα τμήματα πρόσβασης
Καθορίστηκαν οι σχολές και τα τμήματα για την πρόσβαση αποφοίτων ΕΠΑ.Λ. στην τριτοβάθμια εκπαίδευση
Πανελλήνιες 2025: Νέος ακαδημαϊκός χάρτης για αποφοίτους ΕΠΑΛ - Οι σχολές και τα τμήματα πρόσβασης