Thumbnail
Διαμαρτυρία για τα Καλλιτεχνικά και Μουσικά Σχολεία της Αττικής με θεατρικά, χορευτικά και μουσικά δρώμενα «για ένα καλύτερο μέλλον».

Η Ένωση Μουσικοκαλλιτεχνικών Σχολείων Αττικής καλεί σε διαμαρτυρία σήμερα (05/12) και ώρα 11:30 στην Πλατεία Συντάγματος για την εκπαίδευση, αλλά και τις υποδομές που υπάρχουν (ή δεν υπάρχουν) στα Καλλιτεχνικά και Μουσικά Σχολεία της Αττικής.

Τα αιτήματά τους περιλαμβάνουν την ενσωμάτωση των βαθμών των καλλιτεχνικών και μουσικών μαθημάτων στον γενικό μέσο όρο, την πρόσληψη μόνιμων καθηγητών από την αρχή της σχολικής χρονιάς για τα καλλιτεχνικά και μουσικά μαθήματα, καθώς και την πιστοποίηση και αναγνώριση του επιπέδου σπουδών σε αυτούς τους τομείς.

Ζητούν επίσης κατάλληλες κτηριακές υποδομές για την απρόσκοπτη διεξαγωγή των μαθημάτων, δωρεάν παροχή εργαστηριακού εξοπλισμού για όλους τους μαθητές, τη συγγραφή νέων συγγραμμάτων και τη δωρεάν διανομή τους στους μαθητές, καθώς και δωρεάν μετακίνηση χωρίς περιορισμούς.

«Η διαμαρτυρία αυτή δε θα είναι μια συνηθισμένη διαμαρτυρία. Θα παρουσιάσουμε θεατρικά, χορευτικά, εικαστικά και μουσικά δρώμενα προωθώντας παράλληλα τα αιτήματα μας».

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Σας καλούμε στη διαμαρτυρία που έχει προγραμματιστεί να λάβει χώρα από τα Καλλιτεχνικά και Μουσικά Σχολεία της Αττικής στις 5 Δεκεμβρίου, στις 11:30 π.μ., στην πλατεία Συντάγματος.

Τα καλλιτεχνικά και μουσικά σχολεία, ως εστίες δημιουργικότητας και πολιτισμού, αντιμετωπίζουν κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τόσο τη ποιότητα της εκπαίδευσης όσο και τις υποδομές που μας παρέχουν (υλικοτεχνικές, κτηριακές).

Η διαμαρτυρία αυτή δε θα είναι μια συνηθισμένη διαμαρτυρία. Θα παρουσιάσουμε θεατρικά, χορευτικά, εικαστικά και μουσικά δρώμενα προωθώντας παράλληλα τα αιτήματα μας.

Τα αιτήματα μας είναι τα εξής:

  • Συμπερίληψη των βαθμών των καλλιτεχνικών και μουσικών μαθημάτων στον γενικό μέσο όρο.
  • Πρόσληψη καθηγητών στα καλλιτεχνικά και μουσικά μαθήματα από την αρχή της σχολικής χρονιάς, με μόνιμο διορισμό.
  • Πιστοποίηση και αναγνώριση του επιπέδου σπουδών στα καλλιτεχνικά και μουσικά μαθήματα.
  • Κατάλληλες κτηριακές υποδομές για την απρόσκοπτη διεξαγωγή των καλλιτεχνικών και μουσικών μαθημάτων.
  • Δωρεάν παροχή του απαραίτητου εργαστηριακού εξοπλισμού σε όλους τους μαθητές.
  • Συγγραφή νέων συγγραμμάτων καλλιτεχνικών και μουσικών μαθημάτων και δωρεάν διανομή τους στους μαθητές.
  • Δωρεάν μετακίνηση για όλους τους μαθητές, χωρίς χιλιομετρικούς περιορισμούς.
μουσικα σχολεια

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Ιούνιο: Ανακοινώθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ η ύλη!

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 31/03

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

fysiki agwgi sxoleia
Σχολεία: Στις 7:15 πμ θα χτυπάει το κουδούνι με υποχρεωτική γυμναστική την 1η ώρα
Μία ώρα νωρίτερα και με το μάθημα της φυσικής αγωγής θα ξεκινούν τα σχολεία όλης της χώρας σύμφωνα με πληροφορίες του alfavita.gr
Σχολεία: Στις 7:15 πμ θα χτυπάει το κουδούνι με υποχρεωτική γυμναστική την 1η ώρα
sxoleio
Εκπαιδευτικοί: Ποια μέρα θα πιστωθεί στους λογαριασμούς μονίμων και αναπληρωτών η επόμενη μισθοδοσία
Εκπαιδευτικοί: Η μισθοδοσία σε μόνιμους και αναπληρωτές μέσα στον Απρίλιο
Εκπαιδευτικοί: Ποια μέρα θα πιστωθεί στους λογαριασμούς μονίμων και αναπληρωτών η επόμενη μισθοδοσία