Μαθιουδάκης - Ashes
Mοναδικές διακρίσεις για το ντοκιμαντέρ μικρού μήκους που ξεκίνησε από το Ρέθυμνο με μηδενικό budget, εκπροσώπησε το Πανεπιστήμιο Κρήτης στο διαπανεπιστημιακό πρόγραμμα ΔΙΑΠΛΑΣΙΣ της Βουλής των Ελλήνων, βραβεύτηκε και συνεχίζει να οδηγείται σταθερά προς την επιτυχία διεθνώς

Μετά τις πρόσφατες υποψηφιότητες στα βραβεία του Underdog FilmFestival, το ντοκιμαντέρ μικρού μήκους του Γιάννη Μαθιουδάκη, Ashes (Στάχτες), που ξεκίνησε από το Ρέθυμνο, προχωρά επιτυχημένα, κατακτώντας διακρίσεις παγκοσμίως.

Μία ξεχωριστή, ωστόσο, διάκριση έρχεται να προστεθεί, καθώς το ντοκιμαντέρ προβλήθηκε στα πλαίσια του σεμιναρίου «Κλιματικής Δικαιοσύνης» στο τμήμα Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου του Αμβούργου, μετά από πρότερη επικοινωνία του δημιουργού και σκηνοθέτη της ταινίας, Γιάννη Μαθιουδάκη και της διακεκριμένης καθηγήτριας Δρ. Anita Engels.

Η καθηγήτρια Δρ. Anita Engels αποτελεί μία διεθνώς αναγνωρισμένη επιστήμονα, κοινωνιολόγο με ειδίκευση στα ζητήματα περιβάλλοντος και κλίματος. Έχει διατελέσει Διευθύντρια του Ερευνητικού Κέντρου Παγκοσμιοποίησης και Διακυβέρνησης της Γερμανίας, ενώ σήμερα είναι Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου για το Κλίμα, τη Κλιματική Αλλαγή και τη Κοινωνία (CLICCS) που δημιουργήθηκε στη Γερμανία μετά τη Συνθήκη του Παρισιού για το Κλίμα, καθώς και Συνδιευθύντρια του Εργαστηρίου Klimapolis IAG του Ινστιτούτου Αστρονομίας, Γεωφυσικής και Ατμοσφαιρικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο του Σάο Πάολο.

Η δεκαπεντάλεπτη ταινία για τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2022 στο νότιο Ρέθυμνο δημιουργήθηκε από τον Γιάννη Μαθιουδάκη, φοιτητή του τομέα Θεατρικών & Κινηματογραφικών Σπουδών του τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και διακρίθηκε στην Ελλάδα και το εξωτερικό κατακτώντας μέχρι σήμερα 6 βραβεία και 11 υποψηφιότητες.

Ashes

Τόσο η επικοινωνία με τη διακεκριμένη επιστήμονα, όσο και η προβολή του ντοκιμαντέρ αποτελούν μοναδικές διακρίσεις για το ντοκιμαντέρ μικρού μήκους που ξεκίνησε από το Ρέθυμνο με μηδενικό budget, εκπροσώπησε το Πανεπιστήμιο Κρήτης στο διαπανεπιστημιακό πρόγραμμα ΔΙΑΠΛΑΣΙΣ της Βουλής των Ελλήνων, βραβεύτηκε και συνεχίζει να οδηγείται σταθερά προς την επιτυχία διεθνώς.

Μάθετε περισσότερα για την ταινία στην ιστοσελίδα https://ashesdoc.com/

Ashes

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 12/02

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

pontikia.jpg
Εμφανίστηκαν και αυξάνονται τα ... ποντίκια στην Ευαγγελική Σχολή της Νέας Σμύρνης: Στα «κάγκελα» οι γονείς
Οι γονείς απαιτούν την άμεση λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για την πλήρη εξάλειψη του φαινομένου.
Εμφανίστηκαν και αυξάνονται τα ... ποντίκια στην Ευαγγελική Σχολή της Νέας Σμύρνης: Στα «κάγκελα» οι γονείς