Thumbnail
Μέχρι το τέλος της εβδομάδας οι αποφάσεις του υπουργείου

Τις αποφάσεις για τον τρόπο κάλυψης των κενών που απέμειναν στα σχολεία αναμένεται να ανακοινώσει μέχρι το τέλος της εβδομάδας το υπουργείο Παιδείας, ενώ τις επόμενες ημέρες θα φανεί και αν θα αποκλιμακωθούν οι καταλήψεις στα σχολεία, οι οποίες εμφάνισαν κάμψη την προηγούμενη εβδομάδα.

Μετά την κατακραυγή του σεναρίου της εθελοντικής εργασίας ένα νέο βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες στο τραπέζι, όπως αναφέρουν σήμερα “ΤΑ ΝΕΑ”. Σύμφωνα με αυτό συζητιέται να προσληφθούν άνεργοι εκπαιδευτικοί από τους δήμους μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ, τα οποία όμως αφορούν πεντάμηνες συμβάσεις. Ωστόσο και αυτή η εκδοχή αντιμετωπίζει προβλήματα, καθώς τέτοια προγράμματα υλοποιούνται μέσω της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ οι εκπαιδευτικοί προσλαμβάνονται από το υπουργείο Παιδείας.  Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν από τον υπουργό Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδο τις επόμενες ημέρες μόλις επιστρέψει από την Ιαπωνία.

Το σενάριο της εθελοντικής συνεισφοράς εκπαιδευτικών (δηλαδή κάλεσμα να εργαστούν δωρεάν όσοι επιθυμούν με αντάλλαγμα μόρια για μελλοντικό διορισμό), σύμφωνα με το ρεπορτάζ των “ΝΕΩΝ” την περασμένη Παρασκευή δείχνει τα χάνει έδαφος ύστερα από πολλές αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν, ωστόσο δεν έχει ακόμα αποκλειστεί. Αν δεν βρεθεί άλλος τρόπος να καλυφθούν τα 1.000 κενά περίπου που υπολογίζεται να απομείνουν έπειτα από τις άλλες ενέργειες του υπουργείου, όπως πάγωμα συνταξιοδοτήσεων, ανάκληση αποσπάσεων σε φορείς, υπερωρίες, παράλληλες αναθέσεις μαθημάτων, χρησιμοποίηση κονδυλίων από άδειες άνευ αποδοχών που έχουν λάβει εκπαιδευτικοί κ.α., είναι ενδεχόμενο να προχωρήσει. Πάντως ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να αναγνωρίσει, εφόσον αναλάβει την κυβέρνηση, μόρια που θα χορηγηθούν κατόπιν εθελοντικής εργασίας.
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Ιούνιο: Ανακοινώθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ η ύλη!

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 31/03

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

fysiki agwgi sxoleia
Σχολεία: Στις 7:15 πμ θα χτυπάει το κουδούνι με υποχρεωτική γυμναστική την 1η ώρα
Μία ώρα νωρίτερα και με το μάθημα της φυσικής αγωγής θα ξεκινούν τα σχολεία όλης της χώρας σύμφωνα με πληροφορίες του alfavita.gr
Σχολεία: Στις 7:15 πμ θα χτυπάει το κουδούνι με υποχρεωτική γυμναστική την 1η ώρα
sxoleio
Εκπαιδευτικοί: Ποια μέρα θα πιστωθεί στους λογαριασμούς μονίμων και αναπληρωτών η επόμενη μισθοδοσία
Εκπαιδευτικοί: Η μισθοδοσία σε μόνιμους και αναπληρωτές μέσα στον Απρίλιο
Εκπαιδευτικοί: Ποια μέρα θα πιστωθεί στους λογαριασμούς μονίμων και αναπληρωτών η επόμενη μισθοδοσία