Thumbnail
ΤΥΠΟΣ: ΕΘΝΟΣ

 

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΟ ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Το πρώτο «λουκέτο» κατά του «σχεδίου Αθηνά»

Σε επ' αόριστον κατάληψη του «Αλεξάνδρειου» ΤΕΙ Θεσσαλονίκης προχωρά ο σύλλογος του διοικητικού προσωπικού του Ιδρύματος, εκφράζοντας την έντονη αντίθεσή του στη συγχώνευση τμημάτων του σχεδίου «Αθηνά».

 

Η διοίκηση του ΑΤΕΙΘ θεωρεί τις προτεινόμενες ανακατατάξεις «τουλάχιστον απρογραμμάτιστες» και ανορθολογικές και επισημαίνει ότι οδηγούν σε «απαξίωση» το ίδρυμα, με επιπτώσεις και στην οικονομία (βιομηχανία, αγροτοκτηνοτροφία) της ευρύτερης περιοχής, όπου παρέχει δυναμικό και τεχνογνωσία, ενώ δηλώνει ότι θα σταθεί «στο πλευρό των καθηγητών, των φοιτητών και των οικογενειών τους»

Ο σύλλογος διοικητικού προσωπικού του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης υπογραμμίζει μεταξύ άλλων τα προβλήματα που συνεπάγεται η μεταφορά θέσεων και σπουδαστών σε άλλες ΤΕΙ (Φλώρινα, Σέρρες), και επισημαίνει ότι «οι απαραίτητες συγχωνεύσεις» θα μπορούσαν να γίνουν και «εντός του ιδρύματος».

«Η θέση μας να συνεχιστεί η λειτουργία του Πανεπιστημιακού Τμήματος Διοίκησης Τεχνολογίας στη Νάουσα είναι σταθερή και αδιαπραγμάτευτη» τονίζει σε δήλωση του ο δήμαρχος Νάουσας Αναστάσιος Καραμπατζός, υπογραμμίζοντας ότι έχει ζητήσει ήδη συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό και ότι ο δήμος και το δημοτικό συμβούλιο θα «δώσουν τον αγώνα» τους για να αλλάξει η απόφαση.

Απόψε το βράδυ, στη Φλώρινα, διοργανώνεται με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής, σύσκεψη, με όλους τους φορείς της πόλης, για να συζητηθεί η σχεδιαζόμενη μεταφορά ενός τμήματος των ΤΕΙ Φλώρινας (σε Καστοριά) και ενός τμήματος του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (στη Θεσσαλονίκη). Η δημοτική αρχή έχει εκφράσει ήδη την αντίθεση της στις αλλαγές, ζητώντας να παραμείνουν τα δύο τμήματα στην πόλη.

 

ΤΥΠΟΣ: ΕΘΝΟΣ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Ιούνιο: Ανακοινώθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ η ύλη!

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 2/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

simvoulioepikrateias.jpg
Απόφαση ΣτΕ – «Καμπανάκι» στο ΤΕΕ: Υποχρεωτική η εγγραφή αποφοίτων με επαγγελματική ισοδυναμία από το ΑΤΕΕΝ
Τι σημαίνει η απόφαση του ΣτΕ για τους απόφοιτους εξωτερικού
Απόφαση ΣτΕ – «Καμπανάκι» στο ΤΕΕ: Υποχρεωτική η εγγραφή αποφοίτων με επαγγελματική ισοδυναμία από το ΑΤΕΕΝ