Αγγλικά στο Νηπιαγωγείο: Εγκύκλιος για την επιμόρφωση εκπαιδευτικών
Η εγκύκλιος αφορά στις Διαδικασίες επιμόρφωσης Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου και εκπαιδευτικών ΠΕ06 & ΠΕ60 στο πλαίσιο της Πράξης «Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών για την Εισαγωγή της Αγγλικής Γλώσσας στο Νηπιαγωγείο (ΕΑΝ)»

Στην υλοποίηση της Πράξης «Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών για την Εισαγωγή της Αγγλικής Γλώσσας στο Νηπιαγωγείο (ΕΑΝ)» με κωδικό ΟΠΣ 5093563, Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση 2014- 2020» προχωρά το Υπουργείο παιδείας, σύμφωνα με εγκύκλιο που δημοσιοποίησε σήμερα.

Η επιμόρφωση θα γίνει ως εξής:

1. Έναρξη Προγράμματος Επιμόρφωσης

Για την αποτελεσματική εισαγωγή της αγγλικής γλώσσας στο πρόγραμμα του Νηπιαγωγείου προβλέπεται μεταξύ άλλων:

- η εξειδικευμένη επιμόρφωση των Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου (ΠΕ06 και ΠΕ60) και των εκπαιδευτικών Αγγλικής Γλώσσας (ΠΕ06) και Νηπιαγωγών (ΠΕ60)

- η υποστήριξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας μέσω κατάλληλα διαμορφωμένου υλικού για τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα. Η επιμόρφωση των Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου και των εκπαιδευτικών ΠΕ06 και ΠΕ60 στοχεύει ειδικότερα στην εξοικείωσή τους με:

 τη φιλοσοφία, τις αρχές και τα χαρακτηριστικά του προγράμματος

 τα αναπτυξιακά χαρακτηριστικά των παιδιών προσχολικής ηλικίας και τη σύνδεσή τους με τη μαθησιακή διαδικασία στο πλαίσιο του προγράμματος εισαγωγής της αγγλικής γλώσσας στο Νηπιαγωγείο

 τη φιλοσοφία και τη λειτουργία του προγράμματος του Νηπιαγωγείου γενικότερα

 το πλαίσιο εισαγωγής της Αγγλικής γλώσσας στο πρόγραμμα του Νηπιαγωγείου και της συνεργασίας των εκπαιδευτικών για τον σκοπό αυτό

 το σχεδιασμό και την εφαρμογή δημιουργικών δραστηριοτήτων στα αγγλικά Τα παραπάνω υλοποιούνται στο πλαίσιο της Πράξης «Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών για την Εισαγωγή της Αγγλικής Γλώσσας στο Νηπιαγωγείο (ΕΑΝ)» με κωδικό ΟΠΣ 5093563 στο Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020, με επισπεύδον τμήμα το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) σε συνεργασία με το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθήνας (ΕΚΠΑ) και το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ), ως εξής:

Α. Επιμόρφωση Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου (ΣΕΕ) ΠΕ06 & ΠΕ60

Α.1 Πρόγραμμα Επιμόρφωσης των ΣΕΕ Προβλέπεται η επιμόρφωση όλων των ΣΕΕ ΠΕ06 και ΠΕ60 για την υποστήριξη της εισαγωγής της αγγλικής γλώσσας στο Νηπιαγωγείο. Η επιμόρφωση των ΣΕΕ, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει και για την οποία έχουν ενημερωθεί σχετικά οι ΣΕΕ, θα είναι συνολικής διάρκειας 72 ωρών και θα υλοποιηθεί σε δύο φάσεις:

2.jpg

Παράλληλα, το ΕΚΠΑ θα οργανώσει και θα υλοποιήσει δύο επιμορφωτικές ημερίδες για την υποστήριξη του έργου των εκπαιδευτικών.

Α.2 Εγγραφή στην επιμόρφωση των ΣΕΕ

 Για την επιμόρφωση των ΣΕΕ μέσω της e-class του ΕΚΠΑ, οι ΣΕΕ θα ενημερώνονται από την Ομάδα Έργου του ΕΚΠΑ.

 Για την επιμόρφωση του ΑΠΘ-ΙΕΠ, οι ΣΕΕ, από 20-30 Σεπτεμβρίου 2021, εγγράφονται ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του Ι.Ε.Π. (https://www.iep.edu.gr/services/mitroo/login.php) ακολουθώντας την αναγραφόμενη στην ιστοσελίδα σχετική διαδικασία.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η διαδικασία υποβολής αίτησης αποτελείται από τρία στάδια: α) Εγγραφή στο μητρώο του ΙΕΠ, β) Συμπλήρωση απογραφικού δελτίου εισόδου και γ) Υποβολή αίτησης συμμετοχής στο πρόγραμμα επιμόρφωσης. Παράλειψη ενός σταδίου σημαίνει μη συμμετοχή στο πρόγραμμα. Δεν θα γίνονται δεκτές δηλώσεις συμμετοχής που θα υποβληθούν με άλλο τρόπο στο Ι.Ε.Π

Δείτε ΟΛΗ την εγκύκλιο

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βάσεις Εισαγωγής: Πτώση σε Πολυτεχνεία και Νομικές αλλά οι Ιατρικές διεκδικούν να πάνε ψηλότερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 30/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

παιδί
Έρευνα: Τα παιδιά που περνούν περισσότερο χρόνο στη φύση έχουν καλύτερη ψυχική υγεία
Η πρωτοποριακή μελέτη διαπίστωσε ότι τα οφέλη ήταν ισχυρότερα για τα παιδιά από νοικοκυριά χαμηλότερου εισοδήματος
Έρευνα: Τα παιδιά που περνούν περισσότερο χρόνο στη φύση έχουν καλύτερη ψυχική υγεία