Το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (ΤΗΜΜΥ/ΠΘ) και το Ινστιτούτο Βιο-οικονομίας και Αγρο-τεχνολογίας του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΙΒΟ/ΕΚΕΤΑ) σε συνεργασία με την κ. Βασιλική Παπαϊωάννου, Σχολική Σύμβουλο Αγγλικής Γλώσσας Α-θμιας και Β-θμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, συνδιοργανώνουν εκδήλωση με θέμα «Ψηφιακά Εκπαιδευτικά Εργαλεία για Υποστήριξη της Μάθησης της Αγγλικής Γλώσσας σε Πρώιμη Ηλικία».
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Ξενοδοχείο Ξενία Βόλου τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017 και θα διαρκέσει από τις 17:00 έως τις 19:00. Οι εγγραφές στην εκδήλωση θα ξεκινήσουν στις 16:30.
Η εκδήλωση απευθύνεται σε καθηγητές Αγγλικής γλώσσας που εργάζονται με μαθητές μικρής ηλικίας καθώς και σε άτομα που ενδιαφέρονται για τη χρήση της τεχνολογίας υπολογιστών, και πιο συγκεκριμένα της τεχνολογίας ψηφιακών μαθησιακών παιχνιδιών, ως εκπαιδευτικού εργαλείου στο πλαίσιο ευρύτερων δραστηριοτήτων ανάπτυξης δεξιοτήτων σε ξένες γλώσσες.
Η εκδήλωση διοργανώνεται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού ερευνητικού έργου LanguageGames το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ERASMUS+ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ο σκοπός του ερευνητικού έργου, στο οποίο συμμετέχουν και οργανισμοί από τη Ρουμανία, Εσθονία, και το Ηνωμένο Βασίλειο, είναι να αναπτύξει ψηφιακά εργαλεία που βασίζονται σε αναδυόμενες μεθοδολογίες διερευνητικής μάθησης που προωθούν τη μάθηση γλωσσών σε νεαρή ηλικία, συμβάλλοντας θετικά στην πιο αποδοτική ικανότητα παραγωγής γλώσσας καθώς και στη γενικότερη γνωστική ανάπτυξη ενός παιδιού. Στο πλαίσιο του ερευνητικού έργου έχει αναπτυχθεί ψηφιακή εφαρμογή καθώς και υποστηρικτικό περιεχόμενο για καθηγητές. Η μαθησιακή εφαρμογή εφαρμόζει την τεχνολογία παιγνίων στη μάθηση της Αγγλικής γλώσσας από παιδιά νεαρής ηλικίας. Έχει σαν στόχο να αναπτύξει βασικό λεξιλόγιο των παιδιών σε θέματα που αφορούν στη ζωή τους, στο σχολείο και την καθημερινότητα.
Το ακροατήριο θα έχει την ευκαιρία να εκτεθεί σε θέματα που αφορούν σε καινοτόμες μεθοδολογίες μάθησης που χρησιμοποιούν την τεχνολογία παιγνίων για την ανάπτυξη δεξιοτήτων σε γλώσσες, να παρακολουθήσει επίδειξη του ψηφιακού λογισμικού που αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του ερευνητικού έργου LanguageGames, και να δει αποτελέσματα από τη χρήση της μαθησιακής παρέμβασης LanguageGames σε παιδικούς σταθμούς και δημοτικά σχολεία της Μαγνησίας.
Στο ακροατήριο θα δοθεί το λογισμικό LanguageGames, το υποστηρικτικό περιεχόμενο για καθηγητές, καθώς και βεβαίωση συμμετοχής.
Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του ερευνητικού έργου http://languagegames.eu. Επιστημονικά υπεύθυνος του ερευνητικού έργου για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας είναι ο κ. Ηλίας Χούστης, ενώ οργανωτικά υπεύθυνη είναι η κ. Χαρίκλεια Τσαλαπάτα. Επιστημονικά υπεύθυνος για το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης είναι ο κ. Διονύσης Μπόχτης. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στα τηλέφωνα 24210 74513 (ΤΗΜΜΥ/ΠΘ) και 24210 96740 (ΙΒΟ/ΕΚΕΤΑ).
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό
ΑΣΕΠ: Η πιο Εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών για μόρια σε 2 ημέρες (δίνεις από το σπίτι σου με 95 ευρώ)
Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 25/11
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ
2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη