Thumbnail
Το... προαιώνιο ερώτημα για το εάν ο καφές είναι επιβλαβής, ίσως πήρε την οριστική του απάντηση.

Μια νέα μελέτη, δημοσιευμένη στο έγκριτο Nature Medicine, αποφαίνεται πως ο καφές όχι απλώς δεν είναι επιβλαβής, αλλά είναι εξαιρετικά οφέλιμος για την υγεία. Σύμφωνα πάντα με την έρευνα, οι ηλικιωμένοι που παρατηρούνται με χαμηλά επίπεδα φλεγμονών, που οδηγούν σε πολλές και σοβαρές παθήσεις, έχουν ένα κοινό γνώρισμα: όλοι καταναλώνουν καφέ.

Ο επικεφαλής της έρευνας δήλωσε πως "όσο περισσότερη καφεΐνη καταναλώνει κανείς, τόσο πιο πολύ προστατευμένος τείνει να είναι σε χρόνιες φλεγμονές". Ο γιατρός David Furman αξίζει να σημειωθεί πως είναι και καθηγητής στο Stanford.

Κατά την έρευνα, αναλύθηκαν 100 δείγματα από νέους και ηλικιωμένους, με τους ηλικιωμένους ανθρώπους που κατανάλωναν τακτικά καφέ να εμφανίζουν πολύ λιγότερες φλεγμονές από τους συνομίληκους τους.

Μερικές σοβαρές και εν δυνάμει θανατηφόρες παθήσεις, όπως ο διαβήτης, η υπέρταση, ο καρκίνος θεωρείται πως συνδέονται κατά κόρον με την εμφάνιση φλεγμονών, οι οποίες με τη σειρά τους πολλαπλασιάζονται με το πέρασμα των χρόνων.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Ιούνιο: Ανακοινώθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ η ύλη!

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 2/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

simvoulioepikrateias.jpg
Απόφαση ΣτΕ – «Καμπανάκι» στο ΤΕΕ: Υποχρεωτική η εγγραφή αποφοίτων με επαγγελματική ισοδυναμία από το ΑΤΕΕΝ
Τι σημαίνει η απόφαση του ΣτΕ για τους απόφοιτους εξωτερικού
Απόφαση ΣτΕ – «Καμπανάκι» στο ΤΕΕ: Υποχρεωτική η εγγραφή αποφοίτων με επαγγελματική ισοδυναμία από το ΑΤΕΕΝ