Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το φρεσκοψημμένο ζεστό ψωμί, δυστυχώς όμως η απόλαυση κρατά για λίγο αφού μετά από 1-2 μέρες τα φυσιολογικά ψωμιά μπαγιατεύουν. Τη λύση στο πρόβλημα έρχεται να φέρει η αμερικανική εταιρεία Microzap η οποία υπόσχεται ολόφρεσκο ψωμί για 60 ολόκληρες μέρες!
Το μυστικό βρίσκεται στην παρασκευή του ψωμιού η οποία πραγματοποιείται κάνοντας χρήση ενός μεγάλου, προηγμένου φούρνου μικροκυμάτων. Αρχικά η συσκευή κατασκευάστηκε για την εξουδετέρωση βακτηριών όπως η σαλμονέλα, αλλά λίγο αργότερα οι ερευνητές παρατήρησαν ότι διατηρούσε το ψωμί φρέσκο σα να είχε βγει μόλις από το φούρνο για διάστημα μέχρι και 2 μηνών.
Η συγκεκριμένη τεχνική αναμένεται να περιορίσει σημαντικά τη σπατάλη ψωμιού και κατ’επέκταση να βοηθήσει στο σοβαρό πρόβλημα της σίτισης που αντιμετωπίζει μεγάλο μέρος του πλανήτη. Ωστόσο, δεν παύει να υφίσταται το ζήτημα του κόστους της συγκεκριμένης τεχνικής μιας και η αρτοβιομηχανία ως γνωστόν έχει ελάχιστα περιθώρια κέρδους.
[via BBC]
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό
ΑΣΕΠ: Η πιο Εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών για μόρια σε 2 ημέρες (δίνεις από το σπίτι σου με 95 ευρώ)
Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 27/11
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ
2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη