Προσωπικός Ιατρός: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα σε Αττική και νότιο Αιγαίο - Πώς να εγγραφείτε
Ανοίγει, σήμερα, Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου η πλατφόρμα του Προσωπικού Ιατρού, για τους κατοίκους της Αττικής και του νότιου Αιγαίου.

Ο διαδικτυακός ιστότοπος του Προσωπικού Γιατρού είναι ήδη ανοιχτός από την 1η Αυγούστου για εγγραφές για τις περισσότερες ελληνικές περιφέρειες, αλλά θα ανοίξει από σήμερα, 1η Σεπτεμβρίου, η πλατφόρμα για εγγραφές ενήλικων ασφαλισμένων της Αττικής και του Νοτίου Αιγαίου.

Σημειώνεται ότι στον Προσωπικό Γιατρό εγγράφεται ο πληθυσμός που έχει συμπληρώσει το 16ο έτος της ηλικίας του, σύμφωνα με την ημεροχρονολογία γεννήσεώς του, καθώς και όλος ο ενήλικος πληθυσμός. Ο γιατρός επιλέγεται ελεύθερα ανεξαρτήτως τόπου κατοικίας ή διαμονής από το σύνολο των εγγεγραμμένων στους επικαιροποιημένους καταλόγους προσωπικών ιατρών, ειδικότητας γενικής/οικογενειακής ιατρικής ή εσωτερικής παθολογίας.

Πώς κάνετε εγγραφή

Η εγγραφή σε προσωπικό γιατρό πραγματοποιείται ηλεκτρονικά, είτε από τον πολίτη μέσω της πλατφόρμας εγγραφής πολιτών, είτε από το διοικητικό και λοιπό προσωπικό των δημόσιων φορέων παροχής υπηρεσιών υγείας της ΠΦΥ, ή τους προσωπικούς ιατρούς.

Ο πολίτης εγγράφεται σε προσωπικό γιατρό με τους εξής τρόπους:

  • μέσω της πλατφόρμας εγγραφής σε προσωπικό γιατρό (https://ehealth.gov.gr/p-rv/p), όπου η είσοδος γίνεται με τους κωδικούς taxisnet και τον ΑΜΚΑ του πολίτη.
  • αυτοπροσώπως σε δομή υγείας Π.Φ.Υ. ή σε προσωπικό γιατρό, φέροντας μαζί του τον ΑΜΚΑ του και προς απλή επίδειξη, έγγραφο ταυτοποίησης (π.χ. Δελτίο Ταυτότητας) ή φωτοαντίγραφο.

Όλες οι αιτήσεις των πολιτών γίνονται αποδεκτές, μέχρι τη συμπλήρωση του νόμιμου ορίου των 2.000 εγγεγραμμένων πολιτών ανά γιατρό.

Στην περίπτωση των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ ιδιωτών γιατρών γίνονται αποδεκτές οι αιτήσεις των πολιτών για εγγραφή αναλόγως του καθορισμένου ορίου που ο κάθε ιατρός έχει επιλέξει κατά τη σύμβασή του.

Οι πολίτες, οι οποίοι ήδη έχουν εγγραφεί σε οικογενειακό γιατρό λογίζονται ως εγγεγραμμένοι σε προσωπικό γιατρό για όλα τα σχετικά δικαιώματα και υποχρεώσεις και δεν απαιτείται να προβούν σε περαιτέρω ενέργειες.

Κάθε άτομο έχει το δικαίωμα εγγραφής μόνο σε έναν προσωπικό γιατρό. Μετεγγραφή σε άλλο προσωπικό γιατρό επιτρέπεται μία φορά ανά έτος, το οποίο ξεκινά από την ημερομηνία εγγραφής του πολίτη. Σε περίπτωση αλλαγής Διοικητικής Περιφέρειας εντός του έτους ο πολίτης έχει το δικαίωμα μίας επιπλέον μετεγγραφής.

Οι ανασφάλιστοι έχουν τη δυνατότητα να εγγράφονται κατόπιν αιτήσεώς τους σε προσωπικό γιατρό συμβεβλημένο του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., εφόσον δεν δύναται να καλυφθούν από προσωπικό γιατρό των δημόσιων μονάδων Π.Φ.Υ.

Οι πολίτες που επιθυμούν να εγγραφούν σε προσωπικό ιατρό του ΕΣΥ στις περιοχές που έχουν χαρακτηριστεί ως προβληματικές και άγονες, δύνανται να εγγράφονται για την υπηρεσία του προσωπικού ιατρού στην υγειονομική μονάδα της περιοχής κατοικίας τους.

Όσοι εγγραφούν θα έχουν προτεραιότητα από 1/1/2023, κατά τον προγραμματισμό των επισκέψεών τους στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία σε δημόσιες μονάδες δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

KORDATOS
Σε κατάληψη το ΕΠΑΛ Καινούργιου-Δήμου Αγρινίου - Συμπαράσταση στον καθηγητή Κώστα Κορδάτο
"Τελικά αυτόν τον καθηγητή γιατί τον κυνηγούν τόσα χρόνια; Τι έχει κάνει; Μήπως επειδή συνέβαλε καθοριστικά, μαζί με άλλους τοπικούς παράγοντες, να...
Σε κατάληψη το ΕΠΑΛ Καινούργιου-Δήμου Αγρινίου - Συμπαράσταση στον καθηγητή Κώστα Κορδάτο
taksi
Σύλληψη πατέρα στην Πάτρα: Απειλές σε καθηγητές σε σχολείο της Αγίας Σοφίας
Φραστικό επεισόδιο και απειλές κατά των καθηγητών οδήγησαν σε σύλληψη γονέα – Τι δήλωσαν οι καθηγητές
Σύλληψη πατέρα στην Πάτρα: Απειλές σε καθηγητές σε σχολείο της Αγίας Σοφίας
ολμε
ΟΛΜΕ: Απεργιακή συγκέντρωση για την εργατική Πρωτομαγιά- «Όλοι στην πλατεία Κοραή»
Απεργιακή συγκέντρωση για την εργατική Πρωτομαγιά 2025 - Συλλογική διεκδίκηση για βαθιές μεταρρυθμίσεις
ΟΛΜΕ: Απεργιακή συγκέντρωση για την εργατική Πρωτομαγιά- «Όλοι στην πλατεία Κοραή»
ΛΕΞ
Η αισχροκέρδεια «χτυπάει» ξανά: Τα εισιτήρια της συναυλίας του ΛΕΞ μεταπωλούνται σε εξωφρενικές τιμές
Η ζήτηση για τη συναυλία του ΛΕΞ έφερε όχι μόνο sold out, αλλά και μεταπώληση εισιτηρίων σε τιμές υπερδιπλάσιες, προκαλώντας αντιδράσεις για την...
Η αισχροκέρδεια «χτυπάει» ξανά: Τα εισιτήρια της συναυλίας του ΛΕΞ μεταπωλούνται σε εξωφρενικές τιμές