Thumbnail
Μετά την ΕΡΤ, τι;

Μετά την ΕΡΤ, τι;

Ντουντουνάκης Μανόλης

Όλοι ζούμε τις συνέπειες των κυβερνητικών αποφάσεων για την ΕΡΤ, μετά το ναυάγιο στις ιδιωτικοποιήσεις ΟΠΑΠ, ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ και τις πιέσεις της Τρόικας για άμεσες απολύσεις Δημοσίων Υπαλλήλων, νέα μέτρα κλπ που θα γίνουν ασφυκτικές στην επομένη φθινοπωρινή επίσκεψη. Το ακροδεξιό μόρφωμα που μας κυβερνά, θυμίζοντας Θάτσερ του ’80 στο μεγαλείο της, αποφάσισε την άμεση απόλυση 2650 ανθρώπων σε μια νύχτα, χωρίς κοινοβουλευτικές διαδικασίες, χωρίς διάλογο και συνεννόηση, χωρίς καν αφορμή πχ απεργία διάρκειας. Ο κ. Σαμαράς μετά την πολύ «πετυχημένη» πολιτική επιστράτευση των καθηγητών - λογω της συντηρητικής στροφής του ΣΥΡΙΖΑ και της μη πολιτικής στήριξης της απεργίας, των συνδικαλιστών και της ΟΛΜΕ - ένοιωσε πανίσχυρος εσωτερικά και προχώρησε στο επόμενο θύμα χωρίς παλινωδίες και δισταγμούς. Ο στόχος διπλός:

  • Να έχει η τρόικα τους απολυμένους ΔΥ που θέλει,
  • Να δώσει συχνότητες, αρχείο, λεφτά κλπ στους καναλαρχες, νέους & παλιούς φίλους του

Η διαπλοκή και η συναλλαγή σε όλο της το μεγαλείο.

ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ συνειδητοποιούν κάθε μέρα ότι έχουν υπογράψει τον πολιτικό τους θάνατο  και την αναγκαστική προεκλογική τους συνεργασία με τη ΝΔ και προσποιούνται, όπως και στο αντιρατσιστικό, τον ανήξερο. Βέβαια στη περίπτωση τους ισχύει το «Ιδου η Ρόδος, ιδου και το πήδημα». Δυστυχώς, για τη χώρα και για αυτούς, δεν έχουν τα «κότσια» να ρίξουν την κυβέρνηση που μας διαφεντεύει, με τη ψήφο τους και την ανοχή τους.

Στο εξωτερικό ο γερμανικός παράγοντας δίνει όλα τα «ρέστα» του για την υπεράσπιση της πολιτικής Σαμαρά. Κάνει συνεχείς δηλώσεις για την «επιτυχημένη» συνταγή του «μνημονίου» και τα σημάδια ανάκαμψης. Όμως η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Το ίδιο το ΔΝΤ, ενώ ετοιμάζεται να αποχωρήσει από την Ευρώπη, κάνει δηλώσεις για λάθος συνταγή (& εφαρμογή), ενώ χρειάζεται να βρεθούν νέοι πόροι χρηματοδότησης μετά τη λήξη του μνημονίου. Οι αριθμοί επιβεβαιώνουν ότι η ύφεση και η πολύ μεγάλη ανεργεια καλά κρατούν. «Success story” υπάρχει μόνο για τον κ. Στουρναρα. Όλοι οι άλλοι μιλούν – ομολογούν για αποτυχίες, νέα ελλείμματα, νέα κουρέματα και στο βάθος νέα μέτρα και μόνιμο μνημόνιο με αυτή η άλλη ονομασία. Παράλληλα το ξεπούλημα της χώρας συνεχίζεται. Μετά το ξεπούλημα του ΟΤΕ στον γερμανικό Δημόσιο ΟΤΕ, ακολουθούν ΔΕΗ, ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ σε κρατικές εταιρίες άλλων κρατών και έπεται η ιδιωτικοποίηση του νερού, όταν στην Ευρώπη πχ Γερμανία πυκνώνουν οι αντιδράσεις στη πιθανή ιδιωτικοποίηση του. Οικόπεδα φιλέτα ξεπουλιούνται σχεδόν δωρεάν όχι για να γίνουν δημόσιες επενδύσεις αλλά για να πληρωθούν τόκοι στους τοκογλύφους δανειστές μας.

Όπως στα Πανεπιστήμια, στα Σχολεία, στα Νοσοκομεία έτσι και στην ΕΡΤ δεν είναι το σημερινό τους «χαλί» που υπερασπιζόμαστε. Υπερασπιζόμαστε την ανάγκη να μείνουν ορισμένα πράγματα δημόσια αγαθά γιατί ξέρουμε πόσα ακριβά και κακής ποιότητας θα γίνουν όταν ξεπουληθούν στους ιδιώτες. Δεν πιστεύουμε ότι η ΕΡΤ έχει σχέση με το BBC όμως ξέρουμε πολύ καλά το MEGA της Τρεμης και του Πρεβεντερη και πόσο αδίστακτοι και καιροσκόποι είναι οι καναλαρχες. Για αυτό:

  • Παλεύουμε ενάντια στη πώληση δημόσιων επιχειρήσεων – αγαθών γιατι χρειάζεται να μείνουν ορισμένα πράγματα δημόσια αγαθά όπως η υγεία, η παιδεία, η ενημέρωση, το νερό, η ενέργεια, οι τηλεπικοινωνίες.
  • Παλεύουμε ενάντια στην «ανάπτυξη» του κ. Σαμαρά  που καταστρέφει ολοσχερώς το περιβάλλον και αποσκοπεί απλά στο πλουτισμό κάποιων.
  • Χρειάζεται πραγματικά πολύ χρόνος ώστε η ανεργία να μειωθεί σε ευρωπαϊκά επίπεδα, Οι μισθοί να επανέλθουν στα επίπεδα του  2009, οι συντάξεις, που θα είναι επιδοματικές μετά το 2020, να διατηρηθούν στα σημερινά χαμηλά επίπεδα.

Η σημερινή κυβέρνηση πρέπει να απομακρυνθεί άμεσα γιατί καταστρέφει τη χώρα. Σε αυτή τη προσπάθεια θα θέλαμε ηγέτη, αρωγό και σύμμαχο τον ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ.  Στη θέση της τρικοματικης κυβέρνησης πρέπει να έρθει ως ηγέτης ένα κόμμα, ενιαίο Αριστερό, Δημοκρατικό, φιλοευρωπαϊκό, με εσωτερική δημοκρατία & πλουραλισμό στις απόψεις, χωρίς φράξιες και συνιστώσες. Χρειαζόμαστε ένα κόμμα με καθαρό, σαφή, σύγχρονο, ενιαίο λόγο, χωρίς στρογγυλεύματα. Χρειαζόμαστε ένα κόμμα μη αρχηγικό, μη παλαιοκομματικό, ικανό να αφουγκραστεί τη κοινωνία και να συμπλεύσει μαζί της.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πηγαίνετε διακοπές; Βγάλτε αυτές τις 5 συσκευές από την πρίζα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 5/8

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα