Thumbnail
Σε ξαφνικό θάνατο ΛΑΡΚΟ, ΕΑΣ, ΕΒΟ

Μπλόκο στα σχέδια της κυβέρνησης για εν εκινήσει εκκαθάριση των αμυντικών βιομηχανιών βάζει η τρόικα που κατά πληροφορίες ζητεί το κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ, ΕΑΣ, ΕΒΟ και την απόλυση εργαζομένων χωρίς να δοθούν αποζημιώσεις, εισηγούμενη ουσιαστικά την υπαγωγή των τριών εταιριών σε καθεστώς πτώχευσης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του "ΕΘΝΟΥΣ" το email με τις απαιτήσεις - φωτιά της τρόικας προωθήθηκε χθες στα αρμόδια υπουργεία.

Κεντρικό σκεπτικό της τρόικας είναι ότι κρίνει την εν λειτουργία εκκαθάριση των τριών εταιρειών ως μη ρεαλιστική με το επιχείρημα ότι δεν εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα των εταιριών.

Κατά τη χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο, οι δύο άνδρες συζήτησαν το ενδεχόμενο μήπως ορισμένες απομακρύνσεις υπαλλήλων γίνουν μέσω εθελουσίας εξόδου, αλλά όπως ήδη επισημαινόταν από το ρεπορτάζ του Εθνους, παρέμενε αβέβαιο κατα πόσον κάτι τέτοιο θα το δεχόταν η τρόικα.

Για τα ΕΑΣ προωθείται σχέδιο διάσπασης της επιχείρησης σε πολιτικό και στρατιωτικό τμήμα. Το πολιτικό τμήμα της επιχείρησης είναι πιθανόν να καταργηθεί, κίνηση από την οποία θα προκύψουν απολύσεις εργαζομένων, ενώ το στρατιωτικό θα διατηρηθεί υπό τον κρατικό έλεγχο.

Για την ΕΛΒΟ, το σχέδιο της κυβέρνησης είναι να τοποθετηθεί άμεσα εκκαθαριστής, ώστε να ξεκινήσει τη διαγραφή χρεών και την πώληση περιουσιακών της στοιχείων.

Κυβερνητικές πηγές ήδη από χθες ανέφεραν στο «Εθνος» ότι στα θέματα των αμυντικών βιομηχανιών υπάρχουν αρκετές νομικές ιδιαιτερότητες και δεν αποκλείεται η πρόταση της Αθήνας να σταλεί πρώτα στην ΕΕ για να υπάρξει σαφής γνωμοδότηση και στη συνέχεια να συζητήσει με την τρόικα.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τη ΛΑΡΚΟ, η απόφαση που έχει ήδη ληφθεί αφορά την εν λειτουργία πώλησή της με την πλήρη διασφάλιση των θέσεων εργασίας.

O κ. Στουρνάρας θα συζητήσει την τελική πρόταση της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των δανειστών της χώρας και στα τέλη του μηνός θα επικυρωθούν οι τελικές αποφάσεις κατά τη διάρκεια της συνάντησης που θα έχουν ο κ. Στουρνάρας και οι κ. Τόμσεν, Μαζούχ και Μορς.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
«Εγώ κύριε που δεν θέλω να ασχοληθώ με επιστήμες που περιέχουν μαθηματικά γιατί θα πρέπει να τα μάθω;»
«Το δικό μου επιχείρημα που αφορά την αξία του σχολείου είναι το εξής: Τι είναι το σχολείο λοιπόν παιδιά; Είναι ένας τόπος συνάντησης»
«Εγώ κύριε που δεν θέλω να ασχοληθώ με επιστήμες που περιέχουν μαθηματικά γιατί θα πρέπει να τα μάθω;»
δάσκαλοι
Εκπαιδευτικοί: Διορισμοί εκπαιδευτικών: Εκκαθαρισμένοι Πίνακες για τους επικείμενους διορισμούς και τις προσλήψεις
Μπορούν όλοι οι αναπληρωτές να δουν την εκκαθαρισμένη τους θέση και να υπολογίζουν τόσο μελλοντικό διορισμό όσο και μελλοντικές προσλήψεις
Εκπαιδευτικοί: Διορισμοί εκπαιδευτικών: Εκκαθαρισμένοι Πίνακες για τους επικείμενους διορισμούς και τις προσλήψεις
teachers
Διορισμοί Εκπαιδευτικών: Σχετικά με την κατανομή, την έκδοση των οριστικών πινάκων της 2ΓΕ/2023 και τις προσλήψεις αναπληρωτών
Οι διορισμοί των ειδικοτήτων στη Γενική της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα είναι κάτω από 5.000 - Ο αριθμός 5.500 αφορούσε τόσο γενική όσο και ΕΑΕ,...
Διορισμοί Εκπαιδευτικών: Σχετικά με την κατανομή, την έκδοση των οριστικών πινάκων της 2ΓΕ/2023 και τις προσλήψεις αναπληρωτών