Thumbnail
Κεντρικό ρόλο ο Φιλιππίδης
Πόρισμα καταπέλτης για τις συλλήψεις στην υπόθεση του Ταχυδρομικού ταμιευτηρίου στο οποίο εντοπίζονται 6 λογαριασμοί  με πολύ μεγάλα ποσά για τον Άγγελο Φιλιππίδη ενώ αναφέρεται πως ο  ο πρώην διοικητής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου αύξησε "υποπτα" τα εισοδήματά του
 
Στο πόρισμά της η Επίκουρη Εισαγγελέας διαφθοράς Πόπη Παπανδρέου ζητάει την σύλληψη του Άγγελου Φιλιππίδη όχι μόνο γιατί θεωρείται ύποπτος φυγής αλλά και επειδή ο ίδιος μπορεί να αλλοιώσει πολλά από τα στοιχεία της υπόθεσης.
 
Σύμφωνα με το πόρισμα ο πρώην πρόεδρος του Τ.Τ. έχει κομβικό ρόλο  καθώς φαίνεται να συνδέεται με τις δανειοδοτήσεις στις εταιρείες του νυν φυλακισμένουν Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, των καταζητούμενων Γριβέα και Βάτσικα και την DEMCO του Δημήτρη Κοντομηνά.
 
Προθεσμία να απολογηθεί στον επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά
 
Ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς εξακολουθεί και βρίσκεται σε ιδιωτική κλινική φουρούμενος, ενώ αν και αρχικά έγινε γνωστό πως δόθηκε εντολή για μεταφορά του σε δημόσιο νοσοκομείο και συγκεκριμένα στο Ιπποκράτειο, ακόμα κάτι τέτοιο δεν έχει πραγματοποιηθεί.
 
Ο κ. Κοντομηνάς αντιμετωπίζει για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου κατηγορίες για απάτη, άμεση συνέργεια σε απιστία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, δηλαδή ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. 
 
Κοντομηνάς, ΔΕΜΚΟ και Τ.Τ.
 
Η Εισαγγελική λειτουργός που άσκησε ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος 25 προσώπων για τα επισφαλή δάνεια του Ταμιευτηρίου, η ζημία από τα οποία υπολογίζεται στα τουλάχιστον 347 εκατομμύρια ευρώ εκτιμά πως ο Άγγελος Φιλιππίδης έπραξε με έμμεσο τρόπο υπερ του Δ.Κοντομηνά και όχι του Δημοσίου στην περίπτωση εξαγοράς εκ μέρους του Ταχυδρομικού ταμιευτηρίου τμήματος εταιρείας πιστωτικών καρτών του επιχειρηματία
 
Συμπληρώνει πως "Επιπροσθέτως δε, στην περίπτωση της συμμετοχής της Τράπεζας στην θυγατρική του Ομίλου ΔΕΜΚΟ εταιρία BESTLINE, όπως αναλυτικότερα εκτέθηκε, προκύπτουν ενδείξεις και δη επαρκείς περί του ότι ο ως άνω Πρόεδρος του Τ.Τ., ο οποίος ανέλαβε την επιλογή και υλοποίηση της επίμαχης «εξαγοράς», ενεργώντας από κοινού με τα λοιπά ως άνω αναφερόμενα πρόσωπα, παραπλάνησε ακόμα και αυτά καθ’ εαυτά τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Τ.Τ., προκειμένου να επιτύχει την έγκριση της εν λόγω συμμετοχής του Τ.Τ. στην θυγατρική του Ομίλου ΔΕΜΚΟ εταιρία BESTLINE, του Δημήτρη ΚΟΝΤΟΜΗΝΑ, υπό τους όρους που προεκτέθηκαν, με σκοπό να προσπορίσει παράνομο περιουσιακό όφελος στον τελευταίο".
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βάσεις Εισαγωγής: Πτώση σε Πολυτεχνεία και Νομικές αλλά οι Ιατρικές διεκδικούν να πάνε ψηλότερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 30/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα