Thumbnail
Βραζιλία, η χώρα της μπάλας και της σάμπα. Είναι όντως έτσι;

Σε 4,5 μήνες η Βραζιλία ετοιμάζεται για το φανταχτερό γεγονός της διοργάνωσης. Να ενημερώσουμε όμως ότι ο λαός της Βραζιλίας μόνο αυτό δεν σκέφτεται. Επανειλημμένα ο λαός της Βραζιλίας βγήκε στους δρόμους ενάντια στο Μουντιάλ, συγκρούστηκε, δέχτηκε καταστολή ζήτησε να ζήσει και όχι να παίξει μπάλα.

«Δεν θέλουμε γήπεδα, θέλουμε υγεία και εκπαίδευση», το βασικό σύνθημα των χιλιάδων Βραζιλιάνων εδώ και πολλούς μήνες που βρίσκονται σε συγκρούσεις με τις δυνάμεις στρατιωτικής καταστολής. Έχουν γίνει αυξήσεις στα εισιτήρια των δημόσιων συγκοινωνιών, δεν υπάρχει πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ο αριθμός των αστέγων μεγάλος και οι άνεργοι ακόμα περισσότεροι. Παρόλ’ αυτά, οι δαπάνες για το μουντιάλ ανέρχονται σε πολλά εκατομμύρια και οι αστυνομικές δυνάμεις στην χώρα θα έχουν πολύ δουλειά. Μια για την ομαλή διεξαγωγή των ποδοσφαιρικών αγώνων και άλλη μια για την καταστολή των διαδηλωτών που εξεγείρονται. Η στρατιωτική αστυνομία απαντά με χρήση δακρυγόνων και σφαιρών από καουτσούκ στις μεγαλύτερες διαδηλώσεις που έχει γνωρίσει η χώρα μετά το κύμα λαϊκής οργής του 1992 κατά της διαφθοράς της κυβέρνησης του τότε προέδρου Φερνάντο Κολόρ ντε Μέλο, ο οποίος και παραιτήθηκε κατά την διάρκεια της πολιτικής του δίκης στη Γερουσία.
Ερχόμαστε ξανά στο σήμερα λοιπόν και αναφέρουμε πως, από τον Ιούνη οι δρόμοι των πόλεων της Βραζιλίας πλημμύρισαν από τουλάχιστον 1.000.000 διαδηλωτές. Καά τη δέκατη μέρα της κοινωνικής εξέγερσης, υπήρξε ο πρώτος νεκρός. Παρά μια μείωση στις τιμές των εισιτηρίων που είχε γίνει λόγω των διαδηλώσεων οι κινητοποιήσεις συνεχίστηκαν με κεντρικό αίτημα να αποκτήσουν ποιοτικές δημόσιες υπηρεσίες καταγγέλοντας τις υπέρογκες δαπάνες για το Μουντιάλ.
Αναγνωρίζουμε τον εαυτό μας μέσα σ’ αυτό; Θυμόμαστε άραγε το τι συνέβη με τους δικούς Ολυμπιακούς Αγώνες; Όταν κάποιοι «τρελοί» φώναζαν για την υπερχρέωση στα ταμεία της χώρας ακούγονταν υπερβολικοί και δεν αισθανόντουσαν την ευθύνη της παγκόσμιας τιμής που είχε η χώρα εκείνη την περίοδο. Τώρα, κατόπιν εορτής στον απολογισμό για τα χρέη που έχουμε να αποπληρώσουμε είναι στην λίστα και οι δαπάνες των Ολυμπιακών αγώνων που το ποσό δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητο. Κάτι λοιπόν είδε και ο λαός της Βραζιλίας που βγήκε στους δρόμους. Να πιούμε λοιπόν στην υγειά των «τρελών» είτε βρίσκονται στους δρόμους του Σάο Πάολο είτε στους δρόμους της Αθήνας.
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βάσεις Εισαγωγής: Πτώση σε Πολυτεχνεία και Νομικές αλλά οι Ιατρικές διεκδικούν να πάνε ψηλότερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 30/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα