Thumbnail
Καταγγελία του Δικτύου Ελευθέρων Φαντάρων Σπάρτακος 

Ακροδεξιά προπαγάνδα και εθνικιστική μισαλλοδοξία καλλιεργείται ακόμα και σήμερα από στελέχη του στρατού σε μονάδες της παραμεθορίου και όχι μόνο. Χαρακτηριστικό είναι το περιστατικό του εκπαιδευτή λόχου ΣΠΕΝ στου στρατόπεδο Βογιατζή στην Καβησό Φερών Έβρου, όπου εκπαιδευτής διέταξε τους στρατιώτες να αναφωνήσουν το εξής σύνθημα:  «Βλέπω το μαχαίρι μου που είναι ματωμένο\ βλέπω τον βρωμότουρκο που είναι καρφωμένο\ ποτέ μου δεν περίμενα αυτή η στιγμή πως θα 'ρθει\ μα τώρα που 'ρθε μια φορά, γουστάρω να ξανάρθει».

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Δικτύου Ελευθέρων Φαντάρων Σπάρτακος, υπήρξε άμεση αντίδραση και κάποιοι στρατιώτες, εξέφρασαν την αντίρρηση τους ζητώντας να μην επαναληφθεί κάποιο παρόμοιο σύνθημα, εξηγώντας ταυτόχρονα πως τα συνθήματα έχουν απαγορευτεί με εντολή του ΓΕΣ (υπενθυμίζοντας του δε, πως έχουν διαταχθεί πολλές φορές ΕΔΕ για αυτό το ζήτημα) .

Ο διπλωμάτης σχόλαρχος με υπεκφυγές προσπάθησε να εξηγήσει το πόσο "μη-ρατσιστικό" είναι αυτό το αθώο τραγουδάκι και πως δεν γνωρίζει να υπάρχει εντολή του ΓΕΣ που να απαγορεύει τέτοιου είδους συνθήματα. Συμπλήρωσε δε πως το σύνθημα αυτό αφορά περίοδο πολεμικών επιχειρήσεων και όχι περίοδο ειρήνης , κάνοντας μας να αναρωτηθούμε σε ποια από τις δύο καταστάσεις βρισκόμαστε τελικά.

Η εκπαίδευση συνεχίστηκε με τον σχόλαρχο να προσπαθεί να τα μπαλώσει λέγοντας πως έδωσε το σύνθημα μόνο και μόνο για να ανυψώσει το ηθικό του λόχου. Στην λήξη του προγράμματος υπήρξε συζήτηση μεταξύ των συναδέλφων της 329 σειράς που θέλησαν να παραπονεθούν για τη συμπεριφορά του σχολάρχου.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

eksetasi.jpg_b2_1.jpg
Πανελλήνιες 2024: Το πρόγραμμα υποψηφίων της Ειδικής κατηγορίας Ελλήνων Εξωτερικού
Πρόγραμμα εξετάσεων για τις Πανελλήνιες 2024, υποψηφίων της Ειδικής κατηγορίας των Ελλήνων του εξωτερικού
Πανελλήνιες 2024: Το πρόγραμμα υποψηφίων της Ειδικής κατηγορίας Ελλήνων Εξωτερικού