Thumbnail
Πορεία ενάντια στις απολύσεις και τις διώξεις εργαζομένων. 

Την αντίθεσή τους στις επικείμενες απολύσεις εργαζομένων στο δημόσιο τομέα και την αλληλεγγύη τους στον πρόεδρο της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Ν. Ρεθύμνου, Γιάννη Σαριδάκη που δικάζεται τη Δευτέρα με την κατηγορία της φθοράς δημόσιας περιουσίας, και συγκεκριμένα για φθορά στις κάμερες ασφαλείας του νοσοκομείου, εξέφρασαν χθες πολίτες του Ρεθύμνου που πραγματοποίησαν συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στην πόλη.

Άλλωστε η προσπάθεια κυβέρνησης και τρόικα να προχωρήσουν σε απολύσεις εργαζομένων από τον δημόσιο τομέα, σύμφωνα με τους συνδικαλιστές και εκπροσώπους φορέων, συνδυάζεται με τις διώξεις αγωνιστών εργαζομένων που όπως λένε χαρακτηριστικά «δεν σκύβουν το κεφάλι».

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γιώργος Τρούλης, αναφορικά με τις πρώτες απολύσεις που θα γίνουν στις 22 Μαρτίου που λήγει η περίοδος της διαθεσιμότητας, «το ζήτημα  είναι ότι δεν θα έχουμε απολύσεις ανθρώπων που πραγματικά δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους, αλλά έχουμε άκριτες απολύσεις που με ένα νομοσχέδιο του υπουργείου διοικητικής μεταρρύθμισης που έρχεται μεθαύριο στη βουλή θα θεσμοθετήσει ένα 15% των δημοσίων υπαλλήλων που θα πρέπει εκ των πραγμάτων να φύγουν από τις υπηρεσίες τους ανεξάρτητα από τη δουλειά που παράγουν.
Το νομοσχέδιο μάλιστα αναφέρει ότι οι ίδιοι οι αξιολογητές θα έχουν πειθαρχικές ευθύνες εάν δεν τηρήσουν τα συγκεκριμένα ποσοστά.
Εμείς ρωτάμε, αυτό το 15% που πρέπει να βγει σε διαθεσιμότητα και αυτό το 25% το οποίο αναφέρεται ότι θα είναι οι άριστοι, από ποια διαδικασία προκύπτει; Υπάρχει κάποια έρευνα που αποδεικνύει ότι το 15% των δημοσίων υπαλλήλων δεν εργάζεται;»
Ο κ.Τρούλης σημείωσε πως όλα αυτά είναι προσχηματικά. «Στόχος είναι να διώξουν κόσμο από το δημόσιο τομέα, να γιγαντώσει το φαινόμενο της ανεργίας και όλο αυτό να συνδυαστεί με τι διώξεις ανθρώπων που σηκώνουν το κεφάλι τους ψηλά.
Στο Ρέθυμνο κατηγορείται ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, Γιάννης Σαριδακης και μπαίνει σε μια δικαστική μάχη η οποία είναι κατάφωρα άδικη. Έχουμε ένα πειθαρχικό δίκαιο που σφίγγει τον κλοιό γύρω από το δημόσιο τομέα. Δεν μπαίνει σε διαδικασία να κρίνει ένοχους αυτούς που πράγματι είναι αλλά κάποιοι κρίνονται εκ των προτέρων ένοχοι πριν καλά καλά κριθεί η αθωότητα τους».
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ, Νίκος Δερεδάκης, υπογράμμισε ότι με τις πρώτες απολύσεις που θα γίνουν θα ανοίξει η «κερκόπορτα» και για άλλους δημοσίους υπαλλήλους. «Οι απολύσεις αυτές όπως το έχει πει και ο υπουργός διοικητικής μεταρρύθμισης είναι τιμωρητικού χαρακτήρα. Μαζί με την αξιολόγηση στο δημόσιο τομέα η οποία προβλέπει το 15% των αξιολογηθέντων υπαλλήλων να είναι κάτω από τη βάση, δημιουργείται αυτόματα μια εν δυνάμει δεξαμενή νέων απολύσεων, όποτε η κυβέρνηση το αποφασίσει.
Είναι ξεκάθαρο ότι εξυφαίνεται ένα σχέδιο πλήρους ιδιωτικοποίησης του δημόσιου τομέα, των επικερδών επιχειρήσεων».
Ο κ. Δερεδάκης κάλεσε επίσης όλους τους ρεθυμνιώτες να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στον Γιάννη Σαριδάκη, τονίζοντας πως η δίωξη σε βάρος του έχει πολιτικά χαρακτηριστικά και «σκοπό να κάμψει το φρόνημα των δημοσίων υπαλλήλων σε οποιαδήποτε μορφή αντίδρασης».
Η τοπική ΑΔΕΔΥ μάλιστα προκηρύσσει τρίωρη στάση εργασίας τη Δευτέρα από τις 11 το πρωί μέχρι τη λήξη του ωραρίου, για να διευκολύνει τους δημόσιους υπάλληλους που θέλουν να παραβρεθούν στα δικαστήρια και να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον πρόεδρο της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ.
 
Στην ανακοίνωση επισημαίνεται:
“Η Ε.Γ. του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ρεθύμνου συμπαραστέκεται στο διωκόμενο Πρόεδρο της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου και μέλους του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ, Γιάννη Σαριδάκη, που δικάζεται τη Δευτέρα 10 Μαρτίου με την «κατηγορία» της φθοράς Δημόσιας περιουσίας.
Επειδή θεωρούμε τη δίκη αυτή πολιτική, που σκοπό έχει να κάμψει το φρόνημα των Δημοσίων υπαλλήλων και να σπείρει το φόβο σε όσες φωνές αντιδρούν στις μνημονιακές πολιτικές της Κυβέρνησης, καλούμε όλα τα μέλη μας να παραβρεθούν στο Δικαστικό Μέγαρο Ρεθύμνου τη Δευτέρα το πρωί, ώστε να συμπαρασταθούμε έμπρακτα και μαζικά στο διωκόμενο συνάδελφο.
Για τη διευκόλυνση των Δημοσίων υπαλλήλων, το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ρεθύμνου προκηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας τη Δευτέρα 11 Μαρτίου, από τις 11:00 έως τη λήξη του ωραρίου”.
 
ΠΗΓΗ: http://www.goodnet.gr/

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα