skilos_paralia
Πότε έρχεται η «ανάσα» δροσιάς - Τι λένε οι μετεωρολόγοι

Τις αποκλίσεις των μοντέλων σχετικά με τις θερμοκρασίες των επομένων ημερών εξηγεί ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, εκτιμώντας και το πότε επιτέλους θα μπορέσουμε να πάρουμε μία ανάσα δροσιάς.

«Επαναλαμβάνουμε για άλλη μια φορά, ότι είναι πολύ νωρίς για σαφή συμπεράσματα για το πότε θα υπάρξει πέρας των υψηλών θερμοκρασιών. Οι ensemble προγνώσεις και των δύο μοντέλων μας δίνουν για την Αθήνα υποχώρηση του υδραργύρου κάπου μεταξύ 26 και 27 Ιουλίου . Το ίδιο και για τις περισσότερες περιοχές της χώρας.
Οι αριθμητικές τιμές συγκλίνουν μέχρι τις 21 του μηνός , ενώ από εκεί και μετά παρουσιάζουν αποκλίσεις (αυτό διακρίνεται από την διασπορά των τιμών στα μετεωγράμματα).
Αποκλίσεις υπάρχουν μεταξύ των μοντέλων, όπου αυτό το διακρίνουμε εύκολα αν παρατηρήσουμε τη μορφή της καμπύλης των θερμοκρασιών στα 850 hPa.
Τις διαφορές μπορείτε να τις διακρίνετε και στα δύο βίντεο τα οποία αποτυπώνουν τις αποκλίσεις από τις κανονικές τιμές στη στάθμη των 850 hPa τόσο στο ECMWF όσο και στο GFS.
Εκεί θα διακρίνετε και το επιθυμητό μπλε να πλησιάζει την περιοχή μας μεταξύ 26 και 27 Ιουλίου»

Από τη μεριά του ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Παναγιώτης Γιαννόπουλος έδωσε ως το τέλος του καύσωνα την 25η Ιουλίου, δηλαδή την άλλη Πέμπτη. Ακόμη βέβαια δεν υπάρχει σιγουριά, ωστόσο είναι ορατό το ενδεχόμενο να τελειώνει ο καύσωνας που ταλαιπωρεί τη χώρα.

«Περάσαμε τα μισά του καύσωνα. Ο Ιούλιος μήπως πάρει και το χρυσό μετάλιο, θα το δούμε όταν τελειώσει.» ανέφερε αρχικά ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος. 

Όπως ανέφερε την Παρασκευή θα έχουμε αλλαγή του καιρού, καθώς ξεκινούν οι καταιγίδες στη βόρεια Ελλάδα, στην Αν. Μακεδονία και τη Θράκη. Στην Αθήνα πάντως η θερμοκρασία θα είναι 39 βαθμούς Κελσίου. Το Σάββατο θα έχουμε καταιγίδες στη βόρεια Ελλαδα και την Κυριακή σε αυτές τις περιοχές θα προστεθεί η Χαλκιδική. Ο κ. Γιαννόπουλος πάντως ήταν ξεκάθαρος ότι δεν πρέπει να περιμένουμε στην Αττική δροσιά τις επόμενες μέρες.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

elas-peripoliko
Ηράκλειο: Ταυτοποιήθηκαν δύο από τους δράστες που ξυλοκόπησαν οικογένεια τουριστών σε μπαρ
Κρητικοί νταήδες ξυλοκόπησαν οικογένεια - Αναγνωρίστηκαν οι δύο από την θερμόαιμη παρέα
Ηράκλειο: Ταυτοποιήθηκαν δύο από τους δράστες που ξυλοκόπησαν οικογένεια τουριστών σε μπαρ