Thumbnail
Άρθρο στην ΑΥΓΗ

Μια φορά κι έναν καιρό (Απρίλιος του 2013) ένα οκτάχρονο αγόρι έχασε τη ζωή του σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου 5Χ5 που λειτουργεί στον Δήμο της Ηλιούπολης. Σύμφωνα με τα λιτά ρεπορτάζ εκείνων των ημερών, ένας δυνατός αέρας «σήκωσε» ένα τέρμα, το οποίο καταπλάκωσε το αγόρι, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του. Το δοκάρι χτύπησε το παιδί στο κεφάλι και τον θώρακα. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες η τραγωδία εκτυλίχθηκε μπροστά στα μάτια του πατέρα του οκτάχρονου, που τον είχε συνοδεύσει στον αγώνα. Το παιδί μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο «Παίδων», όπου οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό του.

Το άτυχο αγόρι πέθανε χωρίς να γίνει πρώτο θέμα στα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων. Το παιδί χάθηκε χωρίς οι τηλεεισαγγελείς να ζητήσουν το «μαύρισμα» του δημάρχου Ηλιούπολης. Ήταν μακριά, βλέπεις, και οι ευρωεκλογές για να βρεθεί και ένας υποψήφιος να ζητήσει την παραίτηση του δημάρχου. Η ιστορία πέρασε σχεδόν απαρατήρητη, μιας και το έδαφος δεν ήταν πρόσφορο ούτε για τηλεοπτικές δίκες, ούτε για υπουργικές εντολές, ούτε φυσικά για fast track διοικητικές έρευνες που θα καταλόγιζαν ευθύνες για τον θάνατο ενός παιδιού την ώρα που έπαιζε μπάλα.

Η υπόθεση μπήκε στο επικοινωνιακό αρχείο του συστημικού Τύπου. Τα γήπεδα του Δ' Αθλητικού Κέντρου της Ηλιούπολης, που κάποτε παραχωρήθηκαν στην τοπική ποδοσφαιρική ομάδα όσο αυτή αγωνιζόταν στα επαγγελματικά πρωταθλήματα, ουδέποτε επέστρεψαν στη δημοτική αρχή όπως προέβλεπαν οι αρχικές ρήτρες. Τα γήπεδα 5Χ5 που νοικιάζονται έναντι 4.000 ευρώ τον χρόνο σε έναν υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο του κ. Σγουρού παρότι κάποτε βάφτηκαν με το αίμα ενός παιδιού ουδέποτε δαιμονοποιήθηκαν από τα δελτία των οκτώ. Βλέπεις στην Ηλιούπολη δεν υπήρχε ένας ενοχλητικός δήμαρχος. Στην Ηλιούπολη δεν υπήρχε ένας δήμαρχος που να χαλάει τα επιχειρηματικά σχέδια των χρυσών χορηγών της παραλιακής.

Η εκ διαμέτρου αντίθετη αντιμετώπιση των δημάρχων Ηλιούπολης και Ελληνικού - Αργυρούπολης για τον θάνατο δύο παιδιών αποδεικνύει περίτρανα τι κρυβόταν πίσω από τη λυσσαλέα επίθεση κατά του Χρήστου Κορτζίδη. Και σίγουρα κάποιους δεν τους πήρε ο πόνος για το χαμένο αγόρι, αλλά για να χαθεί ο δήμος.

Πηγή: ΑΥΓΗ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

δασκαλοι
Η παραίτηση ενός διευθυντή σχολείου και η αστοχία της "είδησης" της παραίτησης
Εκπαιδευτική πολιτική που στρεβλώνει τις σχέσεις και μεταξύ των εκπαιδευτικών και με τα παιδιά, που μαραίνει την όποια ζωντάνια, αλήθεια, αυθορμησία,...
Η παραίτηση ενός διευθυντή σχολείου και η αστοχία της "είδησης" της παραίτησης