Thumbnail
Οι μαζικές κινητοποιήσεις ήλθαν μετά την  νίκη που πέτυχε στις Ευρωεκλογές της περασμένης Κυριακής

Χιλιάδες νέοι διαδήλωσαν σήμερα Πέμπτη σε πολλές πόλεις της Γαλλίας κατά της ακροδεξιάς, φωνάζοντας συνθήματα όπως «Γαλλία, ξύπνα», «Όχι στο Μέτωπο του Μίσους» και «Κίνδυνος , το Εθνικό Μέτωπο προ των πυλών».

Οι μαζικές κινητοποιήσεις ήλθαν μετά την  νίκη που πέτυχε στις Ευρωεκλογές της περασμένης Κυριακής το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο (FN) της Μαρίν Λεπέν.

Η κατακραυγή είναι αποτέλεσμα των ρατσιστικών θέσεων του «Εθνικού Μετώπου», μέσα στις οποίες περιλαμβάνονται η  μείωση της εισροής μεταναστών από τους 200.000 το χρόνο σε 10.000, καθώς και την προτεραιότητα στην εργασία στους Γάλλους πολίτες.

Η μεγαλύτερη διαδήλωση έλαβε χώρα στο Παρίσι, με τη συμμετοχή 4.200 ανθρώπων, κατά την αστυνομία, και 8.000 κατά τους οργανωτές.

Στην πορεία έλαβαν μέρος κυρίως μαθητές και φοιτητές που φώναζαν τα «παραδοσιακά» συνθήματα εναντίον της άκρας δεξιάς: «Το F για τους Φασίστες, το N για τους Ναζί» (σ.σ. από τα αρχικά FN του Εθνικού Μετώπου) και «Πρώτη, δεύτερη, τρίτη γενιά: είμαστε όλοι παιδιά μεταναστών».

Εκατοντάδες νέοι κατέβηκαν επίσης στους δρόμους της Λιόν, της Τουλούζης, του Στρασβούργου, της Μασσαλίας και άλλων μεγάλων πόλεων, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα φοιτητικών και μαθητικών ενώσεων και των νεολαιών του Σοσιαλιστικού και του Κομμουνιστικού κόμματος και των Οικολόγων.
Femen activists demonstrate against the National Front in Paris, 22 April
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 21/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Γλώσσα - Συζήτηση
Κι όμως, αυτή η λέξη που λες κάθε μέρα… έχει ελληνικό όνομα!
Την επόμενη φορά που θα πεις «κάναμε update στο app», δοκίμασε να πεις «έγινε ενημέρωση στην εφαρμογή». Ίσως εκπλαγείς με το πόσο φυσικά ακούγεται!
Κι όμως, αυτή η λέξη που λες κάθε μέρα… έχει ελληνικό όνομα!