Thumbnail
28-29 Ιουνίου 2014

Η ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΠΟΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

 

Η ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου αποτελεί, μια γωνιά του πλανήτη με πολύ μεγάλη σημασία και ενδιαφέρον. Εμπορεύματα διακινούνται μέσω της Μεσογείου, οι ισχυροί του πλανήτη επιλεγούν την Μεσόγειο για να δημιουργήσουν ένα χώρο ταφής χημικών οπλικών συστημάτων, οι κυβερνήσεις των «αναπτυγμένων» χωρών  πνίγουν μετανάστες στα βάθη της, μαφίες και μεγαλογαιοκτήμονες αφαιρούν και εκμεταλλεύονται εκτάσεις από τους καταπιέζοντας τους παραγωγούς, και τέλος, επειδή Μεσόγειος δεν είναι μόνο η Ευρώπη, αλλά και η Βόρεια Αφρική και κομμάτι της Ασίας, δικτάτορες, αφαιρούν ζωές παιδιών και αθώων.

Η Μεσόγειος όμως, είναι και κομμάτι αντίδρασης, και των εξεγέρσεων. Είναι το κομμάτι των Συνεταιρισμών της Κάτω Ιταλίας, είναι οι εξεγέρσεις σε Τουρκία, Λίβανο, Αίγυπτο, Τυνήσια, είναι τα κινήματα καταλήψεων σπιτιών στην Ισπανία, είναι τα αυτοδιαχειριζόμενα εργοστάσια στην Ελλάδα- ΒΙΟ.ΜΕ, είναι οι αμέτρητες κοινωνικές δομές απέναντι στην καταστολή της εξουσίας, είναι το μεγάλο κίνημα ενάντια στα χημικά του πολέμου. Είναι ο σεβασμός στους παραγωγούς σε όλη την Ευρώπη, με την δημιουργία δικτύων αλληλέγγυας οικονομίας.

Αυτή την Μεσόγειο ξέρουμε εμείς, και για αυτή την Μεσόγειο αγωνιζόμαστε. Για αυτό η συλλογικότητα Terra Verde, συνδιοργανώνει και συμμετέχει στο 9ο Αντιρατσιστικο Φεστιβάλ Κοινωνικής Αλληλεγγύης των Χανίων.

Θα είμαστε εκεί 28 και 29 Ιουνίου, στο Πάρκο Ειρήνης και φιλίας των Λαών.

Θα είμαστε εκεί για να θυμίζουμε ότι οι συνεταιρισμοί της Κάτω Ιταλίας κέρδισαν την μαφία και παράγουν προϊόντα, ότι στην Βόρεια Αφρική δεν φοβούνται τους λευκούς γαιοκτήμονες και συνεταιρίζονται να παράγουν τσάι, ότι στην Παλαιστίνη πάρα την τρομοκρατία του Ισραήλ, παράγουν το κούς-κούς, και τέλος, ότι στην Ελλάδα, κόντρα στις ορέξεις των εργοστασιαρχών, οι εργάτες της ΒΙΟ.ΜΕ μας θυμίζουν την έννοια της αλληλεγγύης. Τέλος, θα λειτουργούμε και το καφενείο του Φεστιβάλ με τα προϊόντα των ελεύθερων ιθαγενών του Μεξικού, των Ζαπατίστας.

alfavita.gr

 

alfavita.gr

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

poseidonos
Ποσειδώνος: Έχει σκαφτεί το 80% της σήραγγας- Πότε θα δοθεί στην κυκλοφορία
Θα καταργηθούν 6 φανάρια, εξασφαλίζοντας ταχύτερη διέλευση των οχημάτων αλλά και ευκολότερη πρόσβαση των πεζών στη θάλασσα
Ποσειδώνος: Έχει σκαφτεί το 80% της σήραγγας- Πότε θα δοθεί στην κυκλοφορία
pada
ΠΑΔΑ: Απάντηση των εσωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης στον Εκτελεστικό Διευθυντή κ. Παπαδόπουλο
«Καταδικάζουμε απερίφραστα την αβάσιμη εισήγηση του Εκτελεστικού Διευθυντή του ΠΑ.Δ.Α. στην 106η Σύνοδο Πρυτάνεων διότι προσβάλλει καίρια και άμεσα...
ΠΑΔΑ: Απάντηση των εσωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης στον Εκτελεστικό Διευθυντή κ. Παπαδόπουλο