Thumbnail
Για 3 και πλέον ώρες οι 2 σοροί (άνδρας και γυναίκα) από το χθεσινό ναυάγιο, είχαν μπει σε σακούλες και περίμεναν πάνω στο σκάφος του λιμενικού

Για 3 και πλέον ώρες οι 2 σοροί (άνδρας και γυναίκα) από το χθεσινό ναυάγιο, είχαν μπει σε σακούλες και περίμεναν πάνω στο σκάφος του λιμενικού. Τα γραφεία τελετών του νησιού αρνούνταν να τις παραλάβουν, αφού ακόμη δεν έχουν πληρωθεί. Έχουν περ΄σαει 2 μήνες και η δημοτική αρχή είχε διαβεβαιώσει και τα 4 γραφεία τελετών του νησιού, πως υπήρχαν στον προυπολογισμό του δήμου χρήματα για τέτοιες περιπτώσεις, μέχρι και χθες (2,5 μήνες μετά) δεν είχε εξοφλήσει ακόμη αυτά που χρωστούσε (25-30.000€) στους επαγγελματίες, από το προηγούμενο ναυάγιο με τους 22 νεκρούς μετανάστες!

Από την άλλη και το ΕΚΑΒ επίσης αρνούνταν να παραλάβει τα πτώματα, λόγω της πάγιας αρχής που υπάρχει να μην μεταφέρονται ήδη νεκροί με ασθενοφόρο και έτσι ο φαύλος κύκλος γινόταν ακόμη μεγαλύτερος!

Τελικά ναι μεν βρέθηκε η λύση, αλλά δυστυχώς αυτή ανέδειξε ένα άλλο πολύ πιο σοβαρό θέμα που το φωνάζουμε πολλά χρόνια τώρα! Στις 6:10 το απόγευμα εμφανίστηκε η κινητή μονάδα του παραρτήματος της Ε.Ο.Δ. (Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης) Σάμου και μέλη της υποκαθιστώντας τους νεκροθάφτες, φόρτωσαν και μετέφεραν στο Νοσοκομείο της Σάμου τις σωρούς!

Το τραγικό στην υπόθεση αυτή είναι πως το φορτηγό αυτοκίνητο που ανήκει στην Πολιτική Προστασία του Δήμου Σάμου για τουλάχιστον τέσσερα (4) χρόνια (θα δείτε και στις φωτογραφίες) κυκλοφορεί στους δρόμους του νησιού ΧΩΡΙΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ είναι ΧΩΡΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑ και ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ Κ.Τ.Ε.Ο.!!!

ΌΛΟΙ γι'αυτό το γεγονός κάνουν τα στραβά μάτια και κανείς δεν ξέρει αν αυτό το αυτοικίνητο εμπλακεί σε κάποιο τροχαίο (ευχόμαστε όχι θανατηφόρο) ποιος θα τρέχει να κρυφτεί!

Το επίσης τραγικό είναι πως ένα από τα 3 μέλη της Ε.Ο.Δ. Σάμου που συνέδραμαν στη μεταφορά των πτωμάτων στο Νοσοκομείο, είναι εν ενεργεία αστυνομικός, άρα και γνώστης της κατάστασης που είναι το φορτηγό αυτοκίνητο!!!

Σάμος

Σάμος

Πηγή: i-samos.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

taxi
Τι θα ισχύσει για τους μαθητές που παίρνουν απαλλαγή από τα Θρησκευτικά - Το νέο μάθημα "Ηθική"
Θα διδάσκεται από τη Γ΄ Δημοτικού έως τη Γ΄ Λυκείου, αλλά για να συγκροτηθεί ένα τμήμα θα πρέπει να έχουν πάρει απαλλαγή από τα Θρησκευτικά...
Τι θα ισχύσει για τους μαθητές που παίρνουν απαλλαγή από τα Θρησκευτικά - Το νέο μάθημα "Ηθική"
pierrakakis
Κυριάκος Πιερρακάκης: Εξετάζουμε τον τρόπο εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση
Πιερρακάκης: Η ώρα να επιλύσουμε όλες τις εκκρεμότητες είναι τώρα, ακριβώς επειδή η Παιδεία είναι εξ ορισμού ένας χώρος όπου οι μεταρρυθμίσεις...
Κυριάκος Πιερρακάκης: Εξετάζουμε τον τρόπο εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση