Thumbnail
1.654 νεκρούς, ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 8.000

Όπως αναφέρει η Unicef σε ανακοίνωσή της οι ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις έχουν σκοτώσει 296 ανήλικους Παλαιστίνιους από τότε που άρχισαν οι αιματηρές επιχειρήσεις στη Γάζα στις 8 Ιουλίου. Από αυτά τα 187 είναι αγόρια και τα 109 κορίτσια, ενώ τουλάχιστον 203 παιδιά ήταν μικρότερα των 12 ετών.

Η Unicef εκτιμάει πως το 30% των άμαχων θυμάτων είναι παιδιά. Συνολικά οι νεκροί Παλαιστινίοι στη Γάζα μετά την έναρξη των ισραηλινών επιχειρήσεων στις 8 Ιουλίου φτάνει τους 1.654 νεκρούς, ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 8.000. 

Πάνω από 250.000 Παλαιστίνιοι, σχεδόν το 15% του πληθυσμού , έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους. Σχεδόν η μισή Λωρίδα της Γάζας κρίνεται μη ασφαλής για τους πολίτες εξαιτίας των στρατιωτικών επιχειρήσεων του Ισραήλ.

Λίγο μετά την έναρξη της 72ωρης εκεχειρίας, το Ισραήλ προχώρησε σε επίθεση στη Γάζα, παραβιάζοντας τη συμφωνία με τη Χαμάς που είχε τεθεί σε ισχύ από τις 8 το πρωί της Παρασκευής.

Τουλάχιστον 107 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν το τελευταίο 24ωρο στις επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού κοντά στη Ράφα, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που έδωσαν σήμερα στη δημοσιότητα οι παλαιστινιακές αρχές.

Δείτε το παρακάτω βίντεο

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 03/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα