Thumbnail
28η μέρα: 1.822 Παλαιστίνιοι νεκροί

ΤΡΙΤΗ 5/8

Νέα συμφωνία για τριήμερη εκεχειρία στη Γάζα

Μετά από πρόταση της Αιγύπτου συμφωνήθηκε τριήμερη κατάπαυση του πυρός αρχής γενομένης από τις 8:00 το πρωί της Τρίτης.Όλες οι μέχρι σήμερα συμφωνίες για εκεχειρία παραβιάστηκαν με διάφορες δικιαολογίες από τον Ισραηλινό στρατό κατοχής και το αιματοκύλισμα στη Γάζα κλιμακώθηκε αντί να μειωθεί.
Η παλαιστινιακή αντιπροσωπεία συμφώνησε στην κατάπαυση του πυρός δήλωσε στο CNN ο Ιζάτ Ρίσεγκ ανώτατος αξιωματούχος της Χαμάς.
Στην επιβεβαίωση της πληροφορίας προέβη και Ισραηλινός αξιωματούχος που δεν κατονομάζεται με δηλώσεις του στο Reuters.
Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι το υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας του Ισραήλ είχε καταλήξει σε αυτή την απόφαση έπειτα από σειρά τηλεφωνικών επικοινωνιών.
«Δεν φεύγουμε, θα μείνουμε στη Λωρίδα της Γάζας. Υπάρχουν ακόμη πολλές άλλες αποστολές για να ολοκληρώσουμε, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Μοτί Άλμοζ.
«Όλες οι σήραγγες που εντοπίσαμε καταστράφηκαν. Επειδή συζητάμε για τη λήξη της αποστολής των σηράγγων, αυτό δεν σημαίνει ότι μιλάμε για τη λήξη της επιχείρησης στη Γάζα», διευκρίνισε ο εκπρόσωπος στο ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο Channel-2.
 
Η ισραηλινή δολοφονική στρατιωτική επιχείρηση, που έχει σκοτώσει περισσότερους από 1.822 Παλαιστινίους, πνίγοντας τη Γάζα στο αίμα αμάχων, ολοκλήρωσε την 28η μέρα.

ΔΕΥΤΕΡΑ 4/8

Την επτάωρη εκεχειρία την οποία κήρυξε το Ισραήλ έσπασε πριν από λίγο, βομβαρδίζοντας κατοικία στη Γάζα με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένα μικρό κορίτσι οχτώ ετών και να τραυματιστούν 30 ακόμη. O Νετανιάχου διαβέβαιώσε πως το Ισραήλ δεν θα σταματήσει τις στρατιωτικές του επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας αλλά μάλιστα θα ενταθούν!

Οι Ισραηλινοί επιτέθηκαν κατά του συνεργείου του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων. Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το CNN-Türk, Ισραηλινοί στρατιώτες άνοιξαν πυρ κατά των μελών του τουρκικού πρακτορείο

Το ανηλεές σφυροκόπημα της Γάζας από ξηράς, αέρος και θαλάσσης έχει κοστίσει μέχρι στιγμής τη ζωή σε  1.822 Παλαιστινίους, ανάμεσά τους 398 παιδιά. Οι τραυματίες φθάνουν τις 9.370. Και 2.744 εξ αυτών είναι παιδιά, βάσει των τελευταίων στοιχείων από το υπουργείο Υγείας της Γάζας.

Οι ισραηλινές δυνάμεις έπληξαν το πρωί της Δευτέρας την κατοικία της οικογένειας αλ-Μπάκρι στον προσφυγικό καταυλισμό αλ-Σάτι, σκοτώνοντας την οκτάχρονη Ασίλ Μοχαμάντ αλ-Μπάκρι και προκαλώντας τον τραυματισμό 30 ατόμων. Οι τραυματίες -παιδιά ανάμεσά τους- μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο αλ-Σίφα στην Πόλη της Γάζας.

Λιγότερο από μία ώρα αργότερα οι ισραηλινές δυνάμεις έπληξαν επίσης κατοικία στον προσφυγικό καταυλισμό αλ-Νουσεϊράτ στην κεντρική Γάζα προκαλώντας τραυματισμούς, όπως μεταδίδει το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Ma'an.

Κυριακή

Νέο χτύπημα του Ισραηλινού στρατού σε σχολείο του ΟΗΕ την Κυριακή, μία μέρα  τις αποκαλύψεις της Unicef για τον αριθμό των 300 νεκρών παιδιών από τους βομβαρδισμούς των Ισραηλινών.Τουλάχιστον επτά Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα και 30 τραυματίστηκαν από ισραηλινό βομβαρδισμό εναντίον σχολείου του ΟΗΕ στη νότια Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με γιατρούς και αυτόπτες μάρτυρες.

Αυτός είναι ο τρίτος βομβαρδισμός σε σχολείο του ΟΗΕ από τότε που άρχισαν οι επιχειρήσεις. Ο ισραηλινός στρατός προς το παρόν δεν έχει απαντήσει για την νέα επίθεση

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού ανακοίνωσε, πάντως, πως το Τελ Αβίβ ξεκίνησε την Κυριακή να αποσύρει μέρος των δυνάμεών του από τη Λωρίδα της Γάζας και να μεταφέρει άλλες στο εσωτερικό του παλαιστινιακού θύλακα.

Το Ισραήλ θα επιτίθεται και μετά την καταστροφή των τούνελ της Χάμας

Ακόμα και αν καταστραφούν τα κατά το Ισραήλ τούνελ της Χαμάς, η εισβολή θα συνεχιστεί, δήλώσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμιν Νετανιάχου. Συγκεκριμένα ανέφερε πως: "Η Χαμάς θα πληρώσει ένα αβάσταχτο τίμημα για τις επιθέσεις της στο Ισραήλ"

«Μετά την καταστροφή των τούνελ, ο ισραηλινός στρατός θα δρα αναλόγως των αναγκών της άμυνάς μας, μέχρι να αποκαταστήσουμε την ασφάλεια των Ισραηλινών», πρόσθεσε. «Η Χαμάς κακώς θεωρεί ότι ο λαός του Ισραήλ δεν έχει τη θέληση και την αποφασιστηκότητα να τους πολεμήσει. Έτσι, θα μάθει με τον σκληρό τρόπο πως το Ισραήλ θα κάνει ότι χρειαστεί για να προστατεύσει το λαό του», κατέληξε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ.

πληροφορίες από in.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 03/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα