Thumbnail

 

Στην ιδιωτική εταιρεία Capita ανέθεσαν οι βρετανικές αρχές έναντι 40 εκατ. στερλίνων να "ξεσκεπάσουν" 170.000 παράνομους μετανάστες αποδεικνύοντας πως ολόκληρη η Ευρώπη ζει πλέον με την ψύχωση του εσωτερικού εχθρού. Η Capita με τους κυνηγούς κεφαλών της, η οποία κέρδισε τον διαγωνισμό και πήρε τη δουλειά, θα πληρώνεται ανάλογα με το πόσους "εξαφανισμένους" μετανάστες θα ανακαλύπτει, άρα τα 40 εκατ. στερλίνες θα τα πάρει αν "διώξει" πολλές χιλιάδες μεταναστών που πιστεύεται ότι ζουν στη Βρετανία χωρίς χαρτιά. Στη συνέχεια ο κάθε φάκελος θα παραδίδεται στην αρμόδια υπηρεσία μετανάστευσης η οποία θα επιχειρεί να απομακρύνει τους μετανάστες από τη χώρα.

Η βρετανική κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι αναγκάστηκε να λάβει αυτό το μέτρο γιατί οι ελεγκτές στα σύνορα έχουν πελαγώσει λόγω φόρτου εργασίας, κυρίως αναφορικά με αιτήσεις ανανέωσης της βίζας σε ανθρώπους που επιλέγουν να συνεχίσουν να σπουδάζουν ή να εργάζονται στη χώρα. Ωστόσο για το 40% των περιπτώσεων ανθρώπων των οποίων η άδεια παραμονής έχει λήξει, οι αρχές δεν γνωρίζουν καν πού βρίσκονται και αποδείχθηκαν μεγάλα κενά σε ζητήματα ασφάλειας αφού δεν είχαν καταγραφεί καν στο αρχείο της αστυνομίας.

Για να αποδείξει την αποτελεσματικότητα του σχεδίου στην Επιτροπή Εσωτερικών Ζητημάτων, ο αρμόδιος της υπηρεσίας Σύνοριακού Ελέγχου, Ρόμπ Γουάιτμαν, είπε πως όταν το σχέδιο εφαρμόστηκε δοκιμαστικά από άλλη εταιρεία, 1 στους 5 από εκείνους που επικοινώνησε με τις αρχές αποχώρησε από τη χώρα εντός εξαμήνου. Τόνισε, μάλιστα, πως η Capita θα πληρώνεται με το κεφάλι, δηλαδή ανάλογα με το πόσοι έφυγαν αφότου η εταιρεία επικοινώνησε μαζί τους, σε μια προσπάθεια να αποδείξει πως τα χρήματα που θα βγουν από τις τσέπες των φορολογούμενων θα πάνε στις τσέπες της εταιρείας "για καλό σκοπό".

Πηγή: avgi.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

portosalte
Σκέψη Πορτοσάλτε: Αν θέλουμε τουρίστες, οι Έλληνες... να υποχωρούν στις διακοπές τους...
«Κακομοίρηδες, πλεμπαίοι, φτωχάτζες, που μου θέλετε και μπάνια τον Αύγουστο. Τότε πάνε οι τουρίστες, ρε λιγούρια.
Σκέψη Πορτοσάλτε: Αν θέλουμε τουρίστες, οι Έλληνες... να υποχωρούν στις διακοπές τους...
oiele.jpg
ΟΙΕΛΕ: Ζητά λύση στο «πάρτι ανομίας με την πιστοποίηση ξένων γλωσσών»
Η ΟΙΕΛΕ ζητά συνάντηση από την Υφυπουργό Παιδείας για τα αρρύθμιστα Κέντρα Μελέτης και για το χάος ανομίας στην πιστοποίηση τίτλων ξένων γλωσσών
ΟΙΕΛΕ: Ζητά λύση στο «πάρτι ανομίας με την πιστοποίηση ξένων γλωσσών»
Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας
Προσλήψεις στην Πολιτική Προστασία: 70 θέσεις εργασίας και χωρίς πτυχίο
Οι θέσεις απευθύνονται σε απόφοιτους Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ), που σημαίνει πως στην εν...
Προσλήψεις στην Πολιτική Προστασία: 70 θέσεις εργασίας και χωρίς πτυχίο