Thumbnail
Καταλήγοντας, ο Κοξ εκφράζει την πεποίθηση ότι αυτή είναι η σωστή πολιτική για το Facebook

Τέλος στην αντιπαράθεση σχετικά με την πολιτική χρήσης πραγματικών ονομάτων του, η οποία ξεκίνησε μετά από διαμαρτυρίες drag queens και μελών της LGBT κοινότητας γενικότερα (από τα οποία είχε αφαιρεθεί η πρόσβαση στους λογαριασμούς τους), φαίνεται να δίνει το Facebook, ζητώντας συγγνώμη και προαναγγέλλοντας αλλαγές.

Σε δημοσίευσή του από τον λογαριασμό του στο ίδιο το κοινωνικό δίκτυο (η οποία συνοδεύεται από ένα εμφανέστατο «like» από τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ), ο Κρις Κοξ, στέλεχος της εταιρείας, εκφράζει την επιθυμία να ζητήσει συγνώμη από την επηρεασθείσα κοινότητα για τις δυσκολίες που πέρασαν όσον αφορά στη διαχείριση των λογαριασμών τους στο Facebook τις τελευταίες εβδομάδες.

«Στις δύο εβδομάδες από τότε που προέκυψαν τα ζητήματα της πολιτικής χρήσης πραγματικών ονομάτων, είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε από πολλούς από εσάς σε αυτές τις κοινότητες και να κατανοήσουμε την πολιτική καλύτερα όσον αφορά στο πώς τη βιώνετε. Επίσης κατανοήσαμε πόσο οδυνηρό ήταν αυτό. Σας χρωστούμε μια καλύτερη υπηρεσία και μια καλύτερη εμπειρία στη χρήση του Facebook και θα διορθώσουμε τον τρόπο χειρισμού αυτής της πολιτικής, έτσι ώστε όσοι επηρεάζονται να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το Facebook όπως πριν».

Όπως αναφέρει ο Κοξ, ο τρόπος με τον οποίο συνέβησαν τα πράγματα ήταν αιφνιδιαστικός, καθώς ένα άτομο αποφάσισε να κάνει report σε αρκετές εκατοντάδες από αυτούς τους λογαριασμούς ως fake. Οι αναφορές αυτές ήταν ανάμεσα στις «αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες αναφορές ψευδών ονομάτων που επεξεργαζόμαστε κάθε εβδομάδα, το 99% εκ των οποίων είναι κακόβουλα άτομα που κάνουν κακά πράγματα: πλαστοπροσωπία, εκφοβισμό, trolling, ενδοοικογενειακή βία, απάτες, ρητορική μίσους κ.α.- οπότε δεν αντιληφθήκαμε το μοτίβο».

Η διαδικασία που ακολουθείται σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να ζητείται από τους λογαριασμούς να επιβεβαιώσουν ότι χρησιμοποιούν τα πραγματικά τους ονόματα υποβάλλοντας κάποιο στοιχείο ταυτοποίησης- πολιτική η οποία είναι εν ενεργεία εδώ και πολλά χρόνια. Όπως διευκρινίζει ο Κοξ, «η πολιτική μας δεν ήταν ποτέ να απαιτούμε από όλους στο Facebook να χρησιμοποιούν το πραγματικό τους, από νομικής πλευράς, όνομα. Το πνεύμα της πολιτικής μας είναι όλοι στο Facebook να χρησιμοποιούν το αυθεντικό όνομα που χρησιμοποιούν στην πραγματική ζωή. Για τη Sister Roma, αυτό είναι το Sister Roma. Για τη Lil Miss Hot Mess, αυτό είναι το Lil miss Hot Mess».

Καταλήγοντας, ο Κοξ εκφράζει την πεποίθηση ότι αυτή είναι η σωστή πολιτική για το Facebook, καθώς το διαφοροποίησε από το υπόλοιπο Ίντερνετ, όπου «η ψευδωνυμία, η ανωνυμία ή συχνά τυχαία ονόματα ήταν η κοινωνική νόρμα» και επειδή είναι ο βασικός μηχανισμός για την προστασία «εκατομμυρίων κάθε μέρα από πραγματική βλάβη». Παράλληλα ωστόσο, επισημαίνει ότι «από αυτό το περιστατικό είδαμε ότι υπάρχει μεγάλο περιθώριο για βελτιώσεις στους μηχανισμούς αναφοράς και επιβολής, τα εργαλεία κατανόησης ποιος είναι πραγματικός και ποιος όχι και την εξυπηρέτηση πελατών για όσους επηρεάζονται. Δεν έχουν δουλέψει άψογα και πρέπει να το διορθώσουμε αυτό». Ήδη, όπως σημειώνει, αναπτύσσονται καλύτερα εργαλεία για να «πιστοποιούμε την αυθεντικότητα των Sister Roma του κόσμο χωρίς να ανοίγουμε το Facebook σε κακόβουλα άτομα. Και λαμβάνουμε μέτρα για την παροχή καλύτερου customer service στους λογαριασμούς που υποδεικνύονται, έτσι ώστε να τους αντιμετωπίζουμε λιγότερο απότομα και πιο προσεκτικά».

Πηγή: naftemporiki.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 2/9

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

SHOLEIA-KINITA
Κυριάκος Πιερρακάκης: Για ποιους λόγους στα σχολεία απαγορεύεται από δω και στο εξής η εμφανής κατοχή και χρήση του κινητού
Κυριάκος Πιερρακάκης: "Είμαι ο τελευταίος που μπορεί να χαρακτηριστεί τεχνοφοβικός ή λουδίτης που σπάει τις μηχανές. Λέω «ναι» στην τεχνολογία, αλλά...
Κυριάκος Πιερρακάκης: Για ποιους λόγους στα σχολεία απαγορεύεται από δω και στο εξής η εμφανής κατοχή και χρήση του κινητού
σχολεία γεφυρες θρανία
Ντρέπεται... και η βροχή 3 χρόνια μετά στο σχολείο που τα θρανία έγιναν γέφυρες
Αύγουστος 2024. 3 χρόνια μετά. Στο ίδιο έργο θεατές. Η μόνη διαφορά ότι τώρα δεν βγήκαν θρανία για να φτιαχτεί γέφυρα για μαθητές και εκπαιδευτικούς...
Ντρέπεται... και η βροχή 3 χρόνια μετά στο σχολείο που τα θρανία έγιναν γέφυρες