Thumbnail
Δηλώσεις έλληνα αξιωματούχου στο Reuters

Είναι σαφές ότι τα «πανηγύρια» μιας ενδεχόμενης εξόδου από την επιτήρηση του ΔΝΤ θα αποτελούν απλά μια επικοινωνιακή αλληλουχία δηλώσεων και όχι μια πραγματική απομάκρυνση από τα οικονομικά καθήκοντα που είχε μέχρι στιγμής.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, το ΔΝΤ είναι βαθύτατα αντιδημοφιλές για την επιμονή του στις περικοπές με βάση το πρόγραμμα διάσωσης, και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ελπίζει ότι η διακοπή των δεσμών με το ΔΝΤ θα βοηθήσει στην αλλαγή πορείας της πολιτικής τύχης του.

«Όλα είναι στο τραπέζι, οι συζητήσεις έχουν ξεκινήσει. Το ΔΝΤ είναι θετικό διότι θεωρεί πως έχει συμβάλει στην πρόοδο στην Ελλάδα», δήλωσε αξιωματούχος του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών μετά από μια συνάντηση με την επικεφαλής του ΔΝΤ, Christine Lagarde.

«Το ΔΝΤ συνεχίζει με μια αξιολόγηση μετά το πρόγραμμα σε κάθε χώρα που δανείζει. Θα έχουμε μία σχέση με το ΔΝΤ αλλά όχι με τους ίδιους όρους».

Όπως επισημαίνει το Reuters, ο ρόλος του ΔΝΤ στην Ελλάδα αφότου φύγει, αναμένεται να έχει πολιτικές επιπτώσεις στην κυβέρνηση, η οποία θέλει να παρουσιάσει την αποχώρηση του ΔΝΤ ως μια λήξη της επιτήρησης από τον οργανισμό, ενώ η αντιπολίτευση δηλώνει ότι τίποτα δεν θα τελειώσει ουσιαστικά, μόνο τύποις.

Αναλυτές επισημαίνουν ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να έχει στήριξη από την ΕΕ με τη μορφή προληπτικής πιστωτικής γραμμής ή αλλιώς, κάτι που θα έρθει με τίμημα ορισμένες μεταρρυθμίσεις.

Πληροφορίες από Capital.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ipourgeio_paideias.jpg
Εντοπίστηκαν λάθη στους πίνακες κατανομής των 3.278 θέσεων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση - Μετά τις διορθώσεις πάνε για ΦΕΚ
Με την ολοκλήρωση των διορθώσεων θα υπογραφούν από τον υπουργό και την υφυπουργό Παιδείας και θα σταλούν στο Εθνικό Τυπογραφείο προς δημοσίευση.
Εντοπίστηκαν λάθη στους πίνακες κατανομής των 3.278 θέσεων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση - Μετά τις διορθώσεις πάνε για ΦΕΚ
Ανδρέας Δρακόπουλος
ΕΚΠΑ: Αναγόρευση σε Επίτιμο Διδάκτορα του Μεγάλου Ευεργέτη στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) Ανδρέα Δρακόπουλου
Απόδοση του τίτλου του Μεγάλου Ευεργέτη στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και αναγόρευση του Ανδρέα Δρακόπουλου, Προέδρου του ΙΣΝ, σε Επίτιμο...
ΕΚΠΑ: Αναγόρευση σε Επίτιμο Διδάκτορα του Μεγάλου Ευεργέτη στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) Ανδρέα Δρακόπουλου