Thumbnail
Τεράστιες οι οικονομικές επιπτώσεις των κυρώσεων

Οι οικονομίες σε όλη την Ευρώπη θα χάσουν τουλάχιστον 40 δις ευρώ για φέτος, με τις ζημιές να επεκτείνονται το 2015 στα 50 δις ευρώ, ανάφερε ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας,  Σεργκέι Λαβρόφ, επικαλούμενος στοιχεία της ίδια της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής ακριβή στοιχεία για τη ζημιά που έχει υποστεί η Ευρωπαϊκή Οικονομία, αλλά η ΕΕ έχει κάνει κάποιες προκαταρκτικές εκτιμήσεις κοστολογώντας το μέγεθος της οικονομικής καταστροφής  στα 40 δις ευρώ μόνο για φέτος.

Ο Υπουργός Εξωτερικών απευθύνθηκε στην Ένωση των Ευρωπαϊκών Επιχειρήσεων, ένα λόμπι εταιρειών που εδρεύει στη Μόσχα και αντιπροσωπεύσει τα συμφέροντα περισσότερων από 600 ευρωπαϊκών εταιρειών.

Ο Λαβρόφ ζήτησε να αρθούν οι κυρώσεις ενάντια στη Ρωσία που έχουν ως στόχο κρατικές και ατομικές επιχειρήσεις, προσθέτοντας ότι μόνο έτσι θα ακυρωθεί το εμπάργκο ενάντια στα ευρωπαϊκά προϊόντα, κάτι που θα μπορούσε να κοστίσει στις ευρωπαϊκές εξαγωγές 6,6 δις.

«Οι αποφάσεις των Βρυξελλών, ειδικά, για την επιβολή κυρώσεων κατά της Ρωσίας έγιναν κάτω από την ισχυρές πιέσεις της Αμερική» δήλωσε ο Λαβρόφ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

δασκαλοι
Η παραίτηση ενός διευθυντή σχολείου και η αστοχία της "είδησης" της παραίτησης
Εκπαιδευτική πολιτική που στρεβλώνει τις σχέσεις και μεταξύ των εκπαιδευτικών και με τα παιδιά, που μαραίνει την όποια ζωντάνια, αλήθεια, αυθορμησία,...
Η παραίτηση ενός διευθυντή σχολείου και η αστοχία της "είδησης" της παραίτησης