Thumbnail
Εργαζόμενος των ΗΕ

Ένας εργαζόμενος των Ηνωμένων Εθνών, ο οποίος προσβλήθηκε από τον θανατηφόρο ιό Έμπολα στη Σιέρα Λεόνε έχει μεταφερθεί σε νοσοκομείο κοντά στο Παρίσι για θεραπεία, ανακοίνωσε νωρίς την Κυριακή το γαλλικό υπουργείο Υγείας.

Το υπουργείο ανέφερε στην ανακοίνωσή του ότι ο ασθενής, ο οποίος εργάζεται για την αντιμετώπιση της κρίσης του Έμπολα μεταφέρθηκε αεροπορικώς από την πρωτεύουσα της Σιέρα Λεόνε Φριτάουν στο στρατιωτικό νοσοκομείο στο Saint-Mande, στο ανατολικό άκρο του Παρισιού.

Ο ασθενής είναι το δεύτερο κρούσμα που πρέπει να αντιμετωπιστεί στη Γαλλία καθώς το Σεπτέμβριο μια νοσοκόμα προσβλήθηκε από τον θανατηφόρο ιό ενώ ήταν εθελοντικά στη Λιβερία και νοσηλεύτηκε στο ίδιο νοσοκομείο. Η νοσοκόμα ανάρρωσε πλήρως από την ασθένεια ενώ κανένας από τους κοντινούς της δεν προσβλήθηκε.

Το υπουργείο Υγείας δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με την ταυτότητα του νέου ασθενούς ο οποίος μεταφέρθηκε στη Γαλλία, κατόπιν αιτήματος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. «Δεν υπάρχουν άλλα επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού Έμπολα» ανέφερε το γαλλικό υπουργείο Υγείας.

koutipandoras.gr/

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Ιούνιο: Ανακοινώθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ η ύλη!

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 2/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα