Thumbnail
Βόμβα σκάει στο Δημόσιο με 60.000 υποχρεωτικές αποχωρήσεις το 2013 και το 2014 και με 3000 απολύσεις ως το τέλος του έτους.

Βόμβα σκάει στο Δημόσιο με 60.000 υποχρεωτικές αποχωρήσεις το 2013 και το 2014 και με 3000 απολύσεις ως το τέλος του έτους.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, το σχέδιο της κυβέρνησης προβλέπει τη σύνδεση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 με την προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα ενός ικανού αριθμού δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι έχουν ήδη θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης και προκειμένου να μην "κλειδωθούν" στα 67, μελετάται να τους προταθεί η άμεση έξοδος.

Οσοι δηλαδή δεν φύγουν μέσα στο 2013 και το 2014 θα "κλειδωθούν" για σύνταξη στα 67! Για τις απολύσεις έχει παρθεί η απόφαση για την απομάκρυνση 3000 υπαλλήλων ανάμεσα στους οποίους είναι οι επίορκοι αλλά και υπάλληλοι με προβλήματα υγείας (νοητική υστέρηση) που είναι πλέον "βάρος" για το Δημόσιο.

Στη δεύτερη κατηγορία -επειδή πρόκειται για άτομα με ειδικές ανάγκες- η απόλυση εξετάζεται να συνδυαστεί με τη χορήγηση αναπηρικής σύνταξης, μόνο για όσους αποδειχθεί ότι είναι πάσχοντες και πληρούν τις ασφαλιστικές προϋποθέσεις.

Πηγή: Ελεύθερος τύπος

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Η πιο Εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών για μόρια σε 2 ημέρες (δίνεις από το σπίτι σου με 95 ευρώ)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 25/11

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ryzi_0.jpg
Ρύζι: Πώς μπορούμε να το ξαναζεστάνουμε χωρίς να στεγνώσει;
Μάθετε ακόμη πώς να το αποθηκεύετε και να το συντηρείται σωστά, με σκοπό όχι μόνο να διατηρήσετε τη γεύση και την υφή του, αλλά πρωτίστως για να...
Ρύζι: Πώς μπορούμε να το ξαναζεστάνουμε χωρίς να στεγνώσει;