Thumbnail
Στο σφυρί όλη η χώρα

Πρωτοσέλιδο σε μια από τις μεγαλύτερες οικονομικές εφημερίδες έγινε η χώρα μας αποδεικνύοντας ότι οι «κόποι των Ελλήνων δεν πάνε χαμένοι», όπως αρέσκεται να επαναλαμβάνει ο Αντώνης Σαμαράς.  H Wall Street Journal, απευθυνόμενη στο εύρωστο οικονομικά,  αναγνωστικό της κοινό διαφημίζει τα ελληνικά νησιά σε επίδοξους αγοραστές "ρίχνοντας το σύνθημα" της φτηνής γης σε επενδυτές.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι τιμές για τα νησιά ξεκινούν από λίγα εκατομμύρια ευρώ και φτάνουν πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ, ανάλογα με τις ανέσεις, όπως τρεχούμενο νερό, ηλεκτρικό ρεύμα, και σε κάποιές περιπτώσεις εγκαταστάσεις ελλιμενισμού για ένα σκάφος. Παρόλα αυτά, οι ειδικοί λένε ότι οι τιμές των ακινήτων έχουν μειωθεί συνολικά, πάνω από 30% σε σχέση με τα προ κρίσης επίπεδα.

Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα υπάρχουν περίπου 20 νησιά με στοιχειώδη έως καθόλου ανάπτυξη: κάποια είναι πέτρινοι όγκοι και άλλα έχουν κάποια σχετική βλάστηση. Η Νήσσος στο Ιόνιο πωλείται αυτή τη στιγμή έναντι 6,8 εκατομμύρια δολαρίων και μπορεί να φιλοξενήσει έξι σπίτια άνω των 130 τετραγωνικών το καθένα. Το Όμφορι, ένα επίσης κοντινό νησί, πωλείται έναντι 62 εκατομμυρίων δολαρίων και διαθέτει ήδη ένα μικρό κτίριο, ενώ υπάρχει η δυνατότητα να κτιστεί το 20% του νησιού που έχει έκταση 1,112 τετραγωνικά μέτρα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

aupnia-ypnos.jpg
«Διαζύγιο ύπνου»: Γιατί γίνεται όλο και πιο δημοφιλές στα ζευγάρια
Aνακαλύφθηκε ότι οι άνδρες είναι πιο πιθανό να πάρουν τον καναπέ ή τον ξενώνα, ενώ μόνο το 25 τοις εκατό των γυναικών που συμμετείχαν στην έρευνα...
«Διαζύγιο ύπνου»: Γιατί γίνεται όλο και πιο δημοφιλές στα ζευγάρια