Thumbnail
Προβλέψεις για μεγάλη απώλεια εσόδων

Ξεπερνούν τους 50.000 οι ιδιοκτήτες ΙΧ που έχουν παραδώσει τις πινακίδες εφέτος για να μην καταβάλουν τα παράλογα τέλη κυκλοφορίας και να αποφύγουν τα τεκμήρια και τον αδικαιολόγητο φόρο πολυτελείας (για αυτοκίνητα άνω των 2.000 κυβικών).

Παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών φοβούνται ότι φέτος ο συνολικός αριθμός των οδηγών που θα παραδώσουν πινακίδες μπορεί να ξεπεράσει τους 135.000, δηλαδή τον περσινό αριθμό ιδιοκτητών που παρέδωσαν πινακίδες. Αν αυτό συμβεί, τότε οι απώλειες εσόδων θα είναι μεγαλύτερες από τα 50.000.000 ευρώ που έχουν ήδη προϋπολογιστεί.

Όπως αναφέρει η «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ», σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, το 2010 περίπου 170.000 ιδιοκτήτες παρέδωσαν τις πινακίδες των Ι.Χ. τους. Το 2011 ο αριθμός των πινακίδων που κατατέθηκαν εκτοξεύτηκε στις 204.000 και το 2012 στις 365.000! Πέρυσι τα στοιχεία δείχνουν ότι κατατέθηκαν στις εφορίες περίπου 135.000 πινακίδες Ι.Χ.

Η μαζική κατάθεση πινακίδων οφείλεται κυρίως στα τσουχτερά τέλη κυκλοφορίας. Η Ελλάδα είναι ίσως η μοναδική χώρα στον κόσμο που έχει δύο διαφορετικά συστήματα χρέωσής τελών κυκλοφορίας. Για τα αυτοκίνητα που ταξινομήθηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα μέχρι και τη 31η Οκτωβρίου 2010 το κριτήριο είναι τα κυβικά εκατοστά και το κόστος είναι από 22 ευρώ έως τα 1.320 ευρώ, ενώ γι’ αυτά που ταξινομήθηκαν μια μέρα μετά, δηλαδή από 1ης Νοεμβρίου 2010, τα τέλη υπολογίζονται με βάση τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα σε γραμμάρια ανά χιλιόμετρα. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

aupnia-ypnos.jpg
«Διαζύγιο ύπνου»: Γιατί γίνεται όλο και πιο δημοφιλές στα ζευγάρια
Aνακαλύφθηκε ότι οι άνδρες είναι πιο πιθανό να πάρουν τον καναπέ ή τον ξενώνα, ενώ μόνο το 25 τοις εκατό των γυναικών που συμμετείχαν στην έρευνα...
«Διαζύγιο ύπνου»: Γιατί γίνεται όλο και πιο δημοφιλές στα ζευγάρια