Thumbnail
Αναλυτικά ο καιρός

Σταδιακή βελτίωση του καιρού περιμένουμε σήμερα, Παρασκευή, στα δυτικά και βόρεια με λίγες νεφώσεις ενώ στις υπόλοιπες περιοχές περιμένουμε νεφώσεις με λίγες χιονοπτώσεις και στις νοτιότερες παραθαλάσσιες περιοχές περιμένουμε χιονόνερο. Στα νοτιοανατολικά θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Σύμφωνα με το newsit.gr θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά 5 με 7 μποφόρ, στο Αιγαίο τοπικά 7 με 8 μποφόρ με τάσεις εξασθένισης. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από -14 εως 4 βαθμούς, στα κεντρικά από -4 εως 8 βαθμούς, στις νοτιότερες νησιωτικές περιοχές και την Κρήτη από 8 εως 11 βαθμούς και στη Ρόδο από 8 εως 14 βαθμούς κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε βελτιωμένο καιρό. Χιονόνερο θα πέσει αρχικά στα πεδινά του νομού, ωστόσο στην Πάρνηθα και στον Κιθαιρώνα θα εξακολουθεί να χιονίζει. Οι άνεμοι θα πνέουν βοριάδες 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ με τάσεις εξασθένισης. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 εως 6 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε καλύτερο καιρό, λιακάδα με δόντια καθώς το κρύο θα είναι τσουχτερό. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -4 εως 3 βαθμούς κελσίου.

Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Η κυκλοφορία στην εθνικό οδό Καστοριάς-Φλώρινας μέσω Βίτσιου δεν διεξάγεται λόγω παγετού από το 22ο έως το 28ο χλμ.

Στο νομό Λαρίσης κλειστές είναι οι επαρχιακές οδοί Ελάφου-Σκλήθρου και ο δρόμος από την Καλλιπεύκη ως τα όρια του νομού Πιερίας.

Οι απαγορεύσεις στην κυκλοφορία των φορτηγών φορτίου άνω των 3,5 τόνων εξακολουθεί να ισχύει σε ένα τμήμα της Εγνατίας από τα Βαφέϊκα ως τον Ίασμο Ροδόπης (524-545χλμ.) και σε σημείο του δρόμου Βόλου-Ζαγοράς στον άνω κλάδο του.

Τα φορτηγά κυκλοφορούν μέσω παρακαμπτήριων οδών από την παλιά εθνική οδός Ξάνθης – Κομοτηνής και τον κάτω κλάδο Βόλου-Ζαγοράς.

Η επαρχιακή οδός οδό Λειψυδρίου – Φαναρίου, στη διάβαση Ξηρομέρου στο Κιλκίς παραμένει κλειστή εξαιτίας καθίζησης του οδοστρώματος.

Στη Ροδόπη η συγκοινωνία στις διαβάσεις των ποταμών, Ποντικόρεμα – Λισσός στο ύψος Αρριανών, Έβρενου – Ιασίου - Αετοκορυφή – Διώνη και Στρύμης – Λοφαρίου διακόπηκε λόγω υπερχείλισης των υδάτων.

Στον νομό Φλώρινας η κυκλοφορία διεξάγεται σε όλο σχεδόν το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο με αλυσίδες.

Απαραίτητη είναι η χρήση των αντιολισθητικών αλυσίδων προς όλα τα χιονοδρομικά κέντρα της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας και της Θράκης.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 22/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

panelladikes-2019-mixanografiko.jpg
Μηχανογραφικό 2024: Ενημέρωση του ΥΠΑΙΘΑ για υποψήφιους με σοβαρές παθήσεις
Ενημέρωση από το υπουργείο Παιδείας για την έγκριση ή απόρριψη του μηχανογραφικού δελτίου των υποψηφίων με σοβαρές παθήσεις
Μηχανογραφικό 2024: Ενημέρωση του ΥΠΑΙΘΑ για υποψήφιους με σοβαρές παθήσεις
Σχολείο - μάθημα
Διορισμοί εκπαιδευτικών: Εντός της εβδομάδας η πρώτη προκήρυξη από το ΑΣΕΠ
Εντός της εβδομάδας αναμένεται η πρώτη προκήρυξη για μόνιμους διορισμούς των εκπαιδευτικών - Η ανακοίνωση του ΠΑΣΑΔ
Διορισμοί εκπαιδευτικών: Εντός της εβδομάδας η πρώτη προκήρυξη από το ΑΣΕΠ