Thumbnail
‘’Η οικονομία της Ρωσίας συρρικνώνεται, το νόμισμά της έχει μειωθεί  περισσότερο από 40% μόνον  το τελευταίο έτος, και ο πληθωρισμός τρέχει αχαλίνωτα"

‘’Η οικονομία της Ρωσίας συρρικνώνεται, το νόμισμά της έχει μειωθεί κατά περισσότερο από 40% μόνον κατά το τελευταίο έτος, και ο πληθωρισμός τρέχει αχαλίνωτα, καθώς η χώρα παλεύει με τις Δυτικές κυρώσεις και την πτώση των τιμών του πετρελαίου.’’

H ρωσική κυβέρνηση επιδίδεται σε οικονομική ενίσχυση μεγάλων εταιρειών που πλήττονται από έλλειψη μετρητών λόγο των δυτικών κυρώσεων.

Κατά την τελευταία εβδομάδα μόνο, επενδυθήκαν 100 δισεκατομμύρια ρούβλια (1,7 δισεκατομμύρια δολάρια) στη ρωσική τράπεζα VTB και σχεδόν 40 δισεκατομμύρια ρούβλια (680 εκατομμύρια δολάρια) στη Gazprombank.

Οι δύο τράπεζες είναι μεταξύ των μεγαλύτερων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων της Ρωσίας και είχαν παραγραφεί το προηγούμενο έτος από την άντληση κεφαλαίων από ΗΠΑ και ευρωπαϊκές αγορές.

Η κυβέρνηση επίσης φέρεται να επένδυσε 150 δισεκατομμύρια ρούβλια (2,6 δισεκατομμύρια δολάρια) για τη στήριξη σημαντικού έργου για τη μεταφορά φυσικού αερίου από τη Novatek, μια κολοσσιαία ρωσική εταιρεία ενέργειας η οποία έχει επίσης πληγεί με κυρώσεις.

Η οικονομία της Ρωσίας συρρικνώνεται, το νόμισμά της έχει μειωθεί κατά περισσότερο από 40% μόνον κατά το τελευταίο έτος, και ο πληθωρισμός τρέχει αχαλίνωτα, καθώς η χώρα παλεύει με τις Δυτικές κυρώσεις και την πτώση των τιμών του πετρελαίου.

Πολλοί επενδυτές αποταμιεύουν τα χρήματα τους από τους ρωσικούς λογαριασμούς τους – με αποτέλεσμα την κεφαλαιακή αποδυνάμωση των τραπεζών. Σε μια διαδικασία ντόμινο αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα ρωσικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να έχουν περιορισμένη δυνατότητα δανεισμού προς τις τοπικές επιχειρήσεις, μια τάση που απειλεί περαιτέρω την εύθραυστη οικονομία της Ρωσίας. 

Πηγή: CNN

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

aupnia-ypnos.jpg
«Διαζύγιο ύπνου»: Γιατί γίνεται όλο και πιο δημοφιλές στα ζευγάρια
Aνακαλύφθηκε ότι οι άνδρες είναι πιο πιθανό να πάρουν τον καναπέ ή τον ξενώνα, ενώ μόνο το 25 τοις εκατό των γυναικών που συμμετείχαν στην έρευνα...
«Διαζύγιο ύπνου»: Γιατί γίνεται όλο και πιο δημοφιλές στα ζευγάρια