Thumbnail
Το πρόγραμμα όπως μεταφέρθηκε στους συνδικαλιστές

Κατάργηση των ΥΑΤ (ΜΑΤ) - ΥΜΕΤ, άμεση απόσυρση απαγορευμένων και επικίνδυνων για τη δημόσια υγεία χημικών και υλικών και απαγόρευση χρησιμοποίησής τους, ενοποίηση των ομάδων ΔΙΑΣ, ΖΗΤΑ και ΔΕΛΤΑ και απαγόρευση εμπλοκής και χρησιμοποίησής τους σε διαδηλώσεις και μεσοπρόθεσμα στελέχωση Δικαστικής Αστυνομίας, δημιουργία ανεξάρτητης υπηρεσίας για τα περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας καθώς και θέσπιση και εφαρμογή του θεσμού του ombudsman (διαμεσολαβητή του αστυνομικού).

Αυτά περιλαμβάνει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την ΕΛ.ΑΣ. όπως μεταφέρθηκε από εκπροσώπους του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ).

Για τις υπηρεσίες της Άμεσης Δράσης (ΔΙΑΣ, ΖΗΤΑ και ΔΕΛΤΑ) στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνεται ότι στόχος είναι η «μετατροπή τους σε λαϊκή αστυνομία στο πλευρό του πολίτη σε 24ωρη βάση». Υπενθυμίζεται πως δεν ήταν λίγοι εκείνοι που ζητούσαν την κατάργηση της ομάδας ΔΕΛΤΑ η οποία έχει κατηγορηθεί αρκετές φορές για περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας κατά τη διάρκεια συγκεντρώσεων και επεισοδίων.

Σχετικά με την κατάργηση των χημικών, κάποιοι θυμήθηκαν την παρόμοια εξαγγελία του πρώην υπουργού Δημόσιας Τάξης κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη τον Δεκέμβριο του 2009 που έμεινε στα χαρτιά.

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 05/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekpaideytikoi
Διορισμοί εκπαιδευτικών: Αλήθεια τι σημαίνει αυτή η ξαφνική "γαλαντομία" του υπουργείου Παιδείας;
Οι διορισμοί αυτοί είναι το τίμημα που πρέπει να πληρωθεί για να ξεδιπλώσει το υπουργείο Παιδείας με λιγότερες δυσκολίες τη νέα του κίνηση που...
Διορισμοί εκπαιδευτικών: Αλήθεια τι σημαίνει αυτή η ξαφνική "γαλαντομία" του υπουργείου Παιδείας;