Thumbnail
Η πιο νόστιμη μπουκιά

Γεμιστές τηγανιτές ελιές - Το υπέρτατο μεζεδάκι
Μεγάλες πράσινες ελιές γεμισμένες με κρέας, παναρισμένες και τηγανισμένες - Το υπέρτατο μεζεδάκι
Οι γεμιστές ελιές είναι το πιο αγαπητό μεζεδάκι που συνοδεύει τα ποτά σε όλα σχεδόν τα μπαρ της Ιταλίας.
Μεζές που μπορεί να μπει και στο τραπέζι σε μία κυριακάτικη οικογενειακή σύναξη.

Η προετοιμασία είναι μία τελετουργία, λίγο χρονοβόρα ίσως, αλλά για μία φορά αξίζει τον κόπο, είναι πολύ νόστιμο πιάτο.
Θα πάρετε μεγάλες πράσινες ελιές.
Σε κάθε ελιά θα βγάλετε το κουκούτσι, κόβοντάς την με το χέρι σε σχήμα σπιράλ, όπως δείχνει και η φωτογραφία. Το καλό είναι ότι το κόψιμο και το γέμισμα δεν είναι απαραίτητο να γίνει τη στιγμή του φαγητού. Μπορείτε να τα προετοιμάσετε από πριν και λίγο πριν το σερβίρισμα να κάνετε το τηγάνισμα.


Η γέμιση μπορεί να περιλαμβάνει προσούτο ή μορταδέλα ή κοτόπουλο. Στο γέμισμα να βάλετε και μοσχοκάρυδο, λίγο γαρύφαλλο και αν σας αρέσει και λίγο λεμόνι. Αν μάλιστα γεμίσετε τις ελιές αρκετές φορές κάντε και ένα γέμισμα με ψάρι
Τις γεμισμένες ελιές θα τις περάσετε με αλεύρι, θα τις βουτήξετε στο αυγό και μετά σε τριμμένη φρυγανιά, όσο πιο πολύ φρυγανιά υπάρχει τόσο πιο τραγανή θα γίνει η ελιά.
Κολπάκι - Μόλις βγουν από το λάδι ρίξτε λεμόνι, αν σας αρέσει.

Τα υλικά για το γέμισμα και το πανάρισμα
60 μεγάλες ελιές
2 φλιτζάνια νερό
1 κσ αλάτι
1κσ ελαιόλαδο
1/4 φλυτζάνι (50 γραμμάρια) βούτυρο
1/2 μικρό καρότο ψιλοκομμένο
1/2 λίγο ψιλοκομμένο σέλινο
100 γραμμάρια κιμα ή χοιρινό ή κοτόπουλο
1/3 φλυτζανιού λευκό ξηρό κρασί
μοσχοκάρυδο
1 κρόκο αυγού
1/2 φλυτζάνι τριμμμένη παρμεζάνα
1 φλυτζάνι τριμμένη φρυγανιά
Ελαιόλαδο για τηγάνισμα

Λιώστε το βούτυρο μαζί με το λάδι, σωτάρετε το καρότο, το κρεμμύδι και το σέλινο για 5 λεπτά. Ρίξτε το κρέας (ό,τι έχετε επιλέξει για άλλα 5 λεπτά. Προσθέστε το λευκό κρασί, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και το πιπέρι και συνεχίστε το απαλό ανακάτωμα για άλλα 10 λεπτά. Ρίξτε όλο το μίγμα στο μπλέντερ για να γίνει μία μάζα.

Στο μπλέντερ προσθέστε και τον κρόκο του αυγού και την παρμεζάνα και χτυπήστε. Μόλις γίνει ενιαίο, βάλτε το στο ψυγείο. Αν θέλετε μπορείτε τη γέμιση να την κάνετε μία με δυό ημέρες πριν και και πολλές μέρες πριν αν την βάλετε στην κατάψυξη

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Η πιο Εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών για μόρια σε 2 ημέρες (δίνεις από το σπίτι σου με 95 ευρώ)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 25/11

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

pierrakakis new
Αναπληρωτές φιλόλογοι σε Πιερρακάκη: «Να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά»
«Οι ήδη υπάρχουσες, μειωμένες προσλήψεις δεν αρκούν, καθώς οι ελλείψεις και τα κενά συνεχίζουν να παραμένουν ακάλυπτα πλήττοντας την εύρυθμη...
Αναπληρωτές φιλόλογοι σε Πιερρακάκη: «Να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά»