Thumbnail
Καταπολέμηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας

Φρένο στον ανεξέλεγκτο ρυθμό εξάπλωσης των ευέλικτων εργασιακών σχέσεων θέλει να βάλει το υπουργείο Εργασίας, με νομοθετική ρύθμιση.


Το υπουργείο θορύβησαν τα ανησυχητικά στοιχεία που αποκαλύφθηκαν μέσω του συστήματος Εργάνη. Σύμφωνα με αυτά, τον Φεβρουάριο μόνο 47,6% των νέων προσλήψεων αφορά πλήρη απασχόληση. Στον αντίποδα, το 35,77% των νέων προσλήψεων αφορά μερική εργασίας, ενώ το 17,47% εκ περιτροπής απασχόληση.


Το θέμα, είναι από τις προτεραιότητες του υπουργού Εργασίας, Πάνου Σκουρλέτη, και το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν πρωτοβουλίες για να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του «ΕΘΝΟΥΣ», για τον σκοπό αυτό έχουν ήδη γίνει οι πρώτες συσκέψεις στο υπουργείο και θα υπάρξουν ανακοινώσεις αμέσως μετά την κατάθεση των νομοσχεδίων για τον κατώτερο μισθό και τις συλλογικές συμβάσεις.
Με τις μέχρι τώρα πληροφορείς , προωθείται ρύθμιση που προβλέπει αντικειμενική αιτιολόγηση της χρήσης εναλλακτικών μορφών εργασίας, για να αντιμετωπιστούν περιπτώσεις καταχρηστικής αξιοποίησης της ευελιξίας.


Στο ενδιάμεσο, θα υπάρξει εντατικοποίηση των ελέγχων του ΣΕΠΕ, για να διαπιστωθεί αν εμφανίζονται εργαζόμενοι να δουλεύουν τετράωρα, αλλά στην πράξη απασχολούνται οκτώ ή και περισσότερες ώρες την ημέρα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βάσεις Εισαγωγής: Πτώση σε Πολυτεχνεία και Νομικές αλλά οι Ιατρικές διεκδικούν να πάνε ψηλότερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 30/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

viasmos-fovos-bullying
Συγκλονίζει η μητέρα του 15χρονου που κακοποιήθηκε από τον πατέρα και τον θείο του: «Με χτύπαγε εμένα την ίδια 20 χρόνια»
Δύσκολες ώρες για τον 15χρονο που ξυλοκοπήθηκε από πατέρα και τον θείο του όταν τους αποκάλυψε ότι είναι ομοφυλόφιλος
Συγκλονίζει η μητέρα του 15χρονου που κακοποιήθηκε από τον πατέρα και τον θείο του: «Με χτύπαγε εμένα την ίδια 20 χρόνια»