Thumbnail
Αφροδισιακά

Ο Τυνήσιος συγγραφέας Μουχάμμαντ άλ-Ναφζάουι (15ος αιώνας) έγραψε «Το μυρωμένο λιβάδι όπου διασκεδάζουν οι αισθήσεις», μια συλλογή έρωτογραφημάτων, ποιημάτων, ιατρικών συμβουλών και σχολίων για το νόημα των ονείρων.

H καταγγελία του βιβλίου από τους κληρικούς ως «άμυαλου και σεξομανούς έργου κάποιου μανιακού» που «πέθανε στο βόθρο» δείχνει ότι ήταν ένας τόμος πολύ πιο ανατρεπτικός απ’ ό,τι θα μπορούσε να νομίσει κανείς στην πρώτη ανάγνωση.

«Το μυρωμένο λιβάδι» είναι ένα πολυεπίπεδο έργο. Έκτος των άλλων είναι και μια δηκτική κριτική της θρησκευτικής υποκρισίας.

Ωστόσο…

…όπως σε όλα τα πράγματα, ακόμα και ένα αριστούργημα μπορεί να απογοητεύσει σε κάποια σημεία του. Ο Μουχάμμαντ άλ-Ναφζάουι αναζητά κάποια αφροδισιακά για βοηθήματα στη σεξουαλική επίδοση. Προτείνει την εξής συνταγή:

«Μαγείρεψε ρεβίθια μαζί με κρεμμύδια πολύ καλά και ρίξε από πάνω κοπανισμένη πιπερόριζα [γλυκόπικρη ρίζα πού βρίσκεται στο Μαγκρέμπ] και κορίανδρο. Φάε μια ικανοποιητική ποσότητα από αυτό το πιάτο και θα διαπιστώσεις ότι η σεξουαλική απόλαυση γίνεται πιο έντονη με τρόπο θαυμαστό».

Μην το κάνετε.

Δεν έχει αποτέλεσμα…


Πηγή: Άγγελος Καλοδούκας - left.gr




Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου στο Carrefour και κέρδισε 200 ευρώ

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

γοβ
Νέες υπηρεσίες στο gov.gr wallet: Προς επέκταση της συγκατάθεσης και για ενοικίαση IX, εγγραφή παιδιού σε παιδικό σταθμό
Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου  τόνισε ότι σχεδιάζεται να απλοποιηθούν και περισσότερο πολύπλοκες διαδικασίες, όπως η...
Νέες υπηρεσίες στο gov.gr wallet: Προς επέκταση της συγκατάθεσης και για ενοικίαση IX, εγγραφή παιδιού σε παιδικό σταθμό