Thumbnail
ΑΠΘ

Σας κοινοποιούμε τις αποφάσεις των Φοιτητικών Συλλόγων της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ, αναφορικά με τις Φοιτητικές Εκλογές της 13ης Μάη. Τα ψηφίσματα υπογράφουν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Αγγλικού, Γερμανικού, Γαλλικού, Ιταλικού, Ιστορικού-Αρχαιολογικού, Φιλολογίας, Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας.

Η ανακοίνωση της Πρυτανείας του ΑΠΘ που καταλογίζει ευθύνες στην κατάληψη της Πρυτανείας από την Ομάδα Προσβασιμότητας απέχει πολύ από την αλήθεια. Το γεγονός είναι πως η απόφαση της κατάληψης, που βρίσκει σύμφωνους τους Φοιτητικούς Συλλόγους, είναι να διεξαχθούν κανονικά οι φοιτητικές εκλογές και για αυτό το λόγο να λειτουργήσουν οι γραμματείες των τμημάτων που στεγάζονται στον υπό κατάληψη χώρο. Η Πρυτανεία επιμένει στην χρέωση ευθυνών στην κατάληψη πρυτανείας, ενώ είναι η ίδια που σκόπιμα και συνειδητά δεν αφήνει τους εργαζόμενους να μπουν ώστε να πάρουν τα χαρτιά για να ασκηθεί ένας εκβιασμός στους Φοιτητικούς Συλλόγους να έρθουν αντιμέτωποι με τα δίκαια αιτήματα για ένα προσβάσιμο Πανεπιστήμιο. Ενώ ο Σύλλογος Διοικητικών Υπαλλήλων δεν αναγνωρίζει κάποιο πρόβλημα για τους ίδιους τους εργαζομένους, ώστε να φέρουν εις πέρας τη γραμματειακή υποστήριξη από άλλο κτίριο, η πρυτανεία συνεχίζει να διαδίδει ψέματα και ανακρίβειες, παίρνοντας πραξικοπηματικά και πέραν των εξουσιών της την απόφαση για να μη διεξάγουν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι τις εκλογές τους κανονικά.
-------------

Δυο μέρες πριν τις Φοιτητικές Εκλογές, η πρυτανεία του ΑΠΘ με πρόφαση την κατάληψη του κτιρίου διοίκησης από την ομάδα προσβασιμότητας, διαμηνύει πως δε θα επιτρέψει να γίνουν οι εκλογές κανονικά, όσο συνεχίζεται η κατάληψη. Με επίκληση στην εύρυθμη λειτουργία του ιδρύματος, δεν επιτρέπεται στους Φοιτητικούς Συλλόγους να αποφασίζουν κανονικά και δημοκρατικά, όπως προβλέπει η λειτουργία τους. Θεωρούμε αδιανόητο να εμποδίζονται κατά αυτό τον τρόπο οι Φοιτητικές Εκλογές, ειδικά όταν μπορεί να βρεθεί μια λύση, στεγάζοντας προσωρινά για την Τρίτη και τη Τετάρτη τις γραμματείες της Φιλοσοφικής Σχολής στο κτίριο της, αφού πάρουν ό,τι έγγραφο χρειάζονται από το κτίριο διοίκησης. Αυτό η πρυτανεία το γνωρίζει και παρόλα αυτά επιλέγει να οξύνει το δίπολο, οδηγώντας σε αδιέξοδες καταστάσεις. Δεν έχει ξανακαταγραφεί στην ιστορία τέτοιου είδους παρεμποδισμός δημοκρατικής διαδικασίας Φοιτητικών Συλλόγων, εκτός από δυνάμεις των οποίων οι πρακτικές θυμίζουν άλλες εποχές. Απαιτούμε να διεξαχθεί κανονικά η εκλογική διαδικασία, κατά τον τρόπο που περιγράψαμε πριν.

Γράψου στο Newsletter του Carrefour και κέρδισε δωροεπιταγές αξίας 2.000€
 

 

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 05/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

afisa (2)
Διαδικτυακή ενημερωτική ημερίδα - «Συμπληρώνω το Μηχανογραφικό Δελτίο 2024»
Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας πρόκειται να υλοποιήσει διαδικτυακή ενημερωτική ημερίδα
Διαδικτυακή ενημερωτική ημερίδα - «Συμπληρώνω το Μηχανογραφικό Δελτίο 2024»
kairos_kakokairia_vroxi
Διεκόπη η κυκλοφορία στον κόμβο Βαρυμπόμπης και στην πλατεία Δροσιάς λόγω κακοκαιρίας
Στην Αττική έχει φτάσει η κακοκαιρία προκαλώντας προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων
Διεκόπη η κυκλοφορία στον κόμβο Βαρυμπόμπης και στην πλατεία Δροσιάς λόγω κακοκαιρίας