Thumbnail
Είναι σαφές, σαφέστατο...

Είναι σαφές, σαφέστατο, πιο σαφές δε γίνεται, το εξεστόμισε και ο Μπάμπης (όχι ο Φλου). Το είπε ορθά-κοφτά (πάντα μιλάει τη γλώσσα της αλήθειας ο Μπάμπης ο όχι ο Φλου) «ο Τσίπρας έχει αποτύχει», «ο Βαρουφάκης λέει ψέματα», «οι δανειστές έχουν δίκιο». Από κοντά και η Σία, η Όλγα, ο Γιάης (χωρίς «ν»), ο Παύλος, ο Νίκος και όλα τα καλόπαιδα της ελληνικής όχι τηλεόρασης, αλλά τηλεστραβωμάρας, τηλεχαύνωσης και τηλεαρπαχτής.

Όλα εκείνα τα καλόπαιδα της ελληνικής (ο θεός να την κάνει) δημοσιογραφίας, που καθημερινά με νύχια και δόντια, με περίσσιο και απροκάλυπτο θράσος τιτιβίζουν τα μνημονιοσεμιναριακά τους μαθήματα, για να δικαιολογήσουν τις ποικίλες και πολυσύνθετες αμοιβές και τις θέσεις τους.

Νοιάζονται όλα αυτά τα καλόπαιδα, όπως και οι δανειστές μας, για τη σωτηρία μας, αγωνίζονται για την αξιοπρέπειά μας, πασχίζουν για την εθνική περηφάνια μας.

Και τα έχουν καταφέρει. Πώς διαφορετικά να εξηγήσει κανείς το ότι το 70% των Ελλήνων πολιτών  υποστηρίζουν πως πρέπει ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ να παραμείνουμε στην Ενωμένη Ευρώπη και το ευρώ;

Να παραμείνουμε σε μια Ένωση που εδώ και χρόνια λειτουργούμε όχι ως εταίρος, αλλά ως ΕΤΑΙΡΑ, να παραμείνουμε στο ευρώ και ας μην κυκλοφορεί ούτε ένα ευρωκέρμα στις αγορές και στις τσέπες μας.

Είναι πάνσοφοι, διορατικοί, αποτελεσματικοί ελεγκτές, ατσίδες πολιτικοί οι δανειστές μας και τα εγχώρια υποτακτικά τους. Απέδωσαν τα μάλα οι πολιτικές τους εξάλλου που εφάρμοσαν στη χώρα μας. Το αποδεικνύουν περίτρανα οι χιλιάδες αυτοκτονίες, τα εκατομμύρια των ανέργων, αστέγων και νεόπτωχων, οι χιλιάδες επιχειρήσεις που έβαλαν λουκέτο, οι δεκάδες χιλιάδες νέοι μας που εγκατέλειψαν τον τόπο τους και ξενιτεύτηκαν σε κάθε γωνιά της υφηλίου, το χρέος που απογειώθηκε χωρίς να βελτιωθούν οι υποδομές και να επέλθει ανάπτυξη, η κοινωνική πρόνοια και μέριμνα που εξαϋλώθηκε, το διαλυμένο κράτος, τα πάμπολλα σκάνδαλα και οι μίζες των «ημετέρων».  Και αυτοί συνεχίζουν το χαβά τους και το ίδιο μονότονο βιολί, και εμείς συνεχίζουμε να προσδοκούμε από όλους αυτούς τη σωτηρία μας…για να σωθεί η ΕΛΛΑΔΑ, όταν θα έχουν εξαφανιστεί οι ΕΛΛΗΝΕΣ…

Δεν ανήκω σε καμία συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ, δεν λειτουργώ ως δεξιός ή αριστερός. Είμαι ένας απλός πολίτης που ψήφισε το ΣΥΡΙΖΑ, γιατί πίστεψε σε μια άλλη πολιτική αξιοπρέπειας, εθνικής περηφάνιας και αποτελεσματικότητας.

Κατά την προσωπική μου άποψη ήγγικεν η ώρα να βροντοφωνάξει ο ΣΥΡΙΖΑ «Άγαμοι Θύται» στους υποτιθέμενους Ευρωπαίους και «εταίρους» φίλους μας, και προτού οι πολίτες (και όχι υποταχτικοί και ραγιάδες) το απευθύνουν στο ΣΥΡΙΖΑ.

   Νίκος Πολυμενάκος

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 31/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

pencil_foto_education.jpg
Μονιμοποίηση εκπαιδευτικών: «Η κυβέρνηση επιχειρεί να μετακυλήσουν το βάρος και τις ευθύνες της ανεπάρκειας»
«Άμεση σύγκλιση του ΠΥΣΔΕ Δωδεκανήσου και την έκδοση διαπιστωτικών πράξεων μονιμοποίησης των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών»
Μονιμοποίηση εκπαιδευτικών: «Η κυβέρνηση επιχειρεί να μετακυλήσουν το βάρος και τις ευθύνες της ανεπάρκειας»
φωτιά Φυλή
Φωτιά στην Εύβοια: Συγκλονιστικό βίντεο – Η στιγμή που η φωτιά κυκλώνει τον πυροσβέστη που τραυματίστηκε
Συγκλονιστικό βίντεο από τη στιγμή που η φωτιά κυκλώνει τον πυροσβέστη που τραυματίστηκε στην Εύβοια
Φωτιά στην Εύβοια: Συγκλονιστικό βίντεο – Η στιγμή που η φωτιά κυκλώνει τον πυροσβέστη που τραυματίστηκε
ΔΙΠΑΕ
ΔΙΠΑΕ: Αυξήθηκαν οι βάσεις εισαγωγής στην πλειοψηφία των τμημάτων
ΔΙΠΑΕ: Σημαντικός παράγοντας αποτέλεσε η αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων, σε Τμήματα υψηλής ζήτησης της Σχολής Μηχανικών
ΔΙΠΑΕ: Αυξήθηκαν οι βάσεις εισαγωγής στην πλειοψηφία των τμημάτων