Thumbnail
Μετά τις αλλαγές που θα ψηφιστούν την Τετάρτη 

Καθοριστική για την κυβέρνηση αναμένεται να είναι η ψηφοφορία της Τετάρτης στη Βουλή, για το δεύτερο πακέτο προαπαιτουμένων που έχει συμφωνήσει η ελληνική κυβέρνηση με τους δανειστές. Αν και οι ρυθμίσεις για τη φορολογία των αγροτών και τις πρόωρες συντάξεις μεταφέρθηκαν για τον Αύγουστο – κάτι που αφήνει ανοιχτό το ζήτημα να ψηφιστούν στο θερινό τμήμα της Βουλής – δεν ισχύει το ίδιο για το «καυτό» μέτρο του πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας.

Το μέτρο προκύπτει από τις αλλαγές στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και αναμένεται να αποσπάσει ίσως και παραπάνω από την προηγούμενη φορά αρνητικές ψήφους, διευρύνοντας το ενδοκυβερνητικό «αντάρτικό» πέρα από το πολιτικό όριο των 120 βουλευτών.

Το μέτρο, το οποίο αφορά εκατοντάδες χιλιάδες δανειολήπτες, στόχο έχει να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας το οποίο ίσχυε μέχρι τις 30-6-2015.

Όπως αναφέρει το capital.gr, σύμφωνα με στελέχη τραπεζών, οι αλλαγές στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας αναμένεται να επιταχύνουν τις διαδικασίες των πλειστηριασμών, "απενεργοποιώντας" ουσιαστικά τον Κώδικα Δεοντολογίας και τις προθεσμίες που αυτός έδινε στον οφειλέτη μέχρι αυτός να κριθεί "μη συνεργάσιμος" και να εκκινήσουν οι δικαστικές διαδικασίες σε βάρος του. Με βάση τις προθεσμίες αυτές, ο οφειλέτης μπορούσε να εξασφαλίσει περίοδο "προστασίας" ενός εξαμήνου πριν καν ξεκινήσει η πρώτη κίνηση της τράπεζας εναντίον του.

Τώρα, συνολικά για τη διευθέτηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, ενυπόθηκων ή μη, οι χρόνοι οριστικής εκδίκασης αναμένεται να συντμηθούν ακόμη και στον ένα χρόνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες το παρόν νομοσχέδιο αναμένεται να διαμορφώσει τον πήχη των κριτηρίων μάξιμουμ στο όριο αντικειμενικής αξίας του ακινήτου στις 200.000 ευρώ. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

aupnia-ypnos.jpg
«Διαζύγιο ύπνου»: Γιατί γίνεται όλο και πιο δημοφιλές στα ζευγάρια
Aνακαλύφθηκε ότι οι άνδρες είναι πιο πιθανό να πάρουν τον καναπέ ή τον ξενώνα, ενώ μόνο το 25 τοις εκατό των γυναικών που συμμετείχαν στην έρευνα...
«Διαζύγιο ύπνου»: Γιατί γίνεται όλο και πιο δημοφιλές στα ζευγάρια